Στο
συγκεκριμένο περιστατικό, για το οποίο ενημερώθηκα μόλις, θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα "αναγωγής των αναποφάσιστων". Απλά το γράφημα δεν είναι σωστά δοσμένο. Μπερδεύει το να παραθέτεις ποσοστά από ανόμοια πράγματα στο ίδιο γράφημα. Θα έπρεπε στο γράφημα έστω να σημείωνε:
τόσοι οι αναποφάσιστοι. Οι υπόλοιποι, που δήλωσαν πως γνωρίζουν τί θα ψηφίσουν, καταμερίζονται ως εξής... κτλ.
Σε περιπτώσεις που έχω υπάρξει εξίσου θολός σε σημεία, σε θέματα εξετάσεων, θεώρησα ευθύνη μου τις λάθος ερμηνείες των μαθητών μου. Και ξέρω πως θα είχα εγγυημένα παρερμηνείες εάν θα έβαζα τέτοιο γράφημα. Το έχω ζήσει ξανά και ξανά, δηλαδή.
Βέβαια, από μεριά Αυγής εδώ βλέπω μια πολύ μικρή ασάφεια σε ένα γράφημα ενώ από μεριά της αντιπολίτευσης, όντως, κακεντρέχεια. Όμως τί να πω, για μένα η εκάστοτε αντιπολίτευση ειναι πάντα πιο ενοχλητική στην έκφραση άποψης από την εκάστοτε κυβέρνηση (είτε τώρα η ΝΔ, το Ποτάμι κτλ. είτε παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ κτλ). Μέσα από την ασφάλεια του παρατηρητή βρίσκεται σε ένα ακατάπαυστο, συχνά τζούφιο, κατηγορώ. Βέβαια ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ το λούστηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο αφού όλη την απέραντη αντιπολιτευτική μεγαλοστομία του την εξαργύρωσε στην πιο τεράστια ασυνέπεια, όταν ο λαός του έδωσε το σκήπτρο.
Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω εάν το σκίτσο του Αρκά έχει σαν έμπνευση το συγκεκριμένο περιστατικό και για μένα δεν έχει σημασία. Από μόνο εγώ το βρίσκω έξυπνο.
Δεν θα με παραξενεύε να μάθω πως είσαι αριστερός, πάντως, κι αυτό θα ερμήνευε τιατί δεν σου αρέσει η πολιτική στροφή του Αρκά. Νομίζω πως όταν αλλάξει η κυβέρνηση οι αριστεροί θα αρχίσουν να έχουν πολύ λιγότερες επιφυλάξεις.