Για τις φρικτές συνθήκες καλλιεργείας και σφαγής των ζώων

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
βρε αθεόφοβοι... μαγαρίσατε το νήμα!!! :))))
 

Δασοφύλακας

Όμορφο Νιάτο
Πρώτο στην προτίμηση μου είναι το ψάρι, ψαρεύω από πιτσιρίκι, μαγειρεύω όλα τα θαλασσινά και θεωρώ πως στην νοστιμιά είναι άφταστα! Παλαιότερα δεν ήθελα με τίποτα το κρέας, όμως λόγο καθημερινότητας αναγκαστικά έγινε το κύριο πιάτο! Δεν κρύβω πως ένα γερμανικό χοιρινό κότσι, παιδάκια στα κάρβουνα δεν με χαλάνε καθόλου! Έχω προσπαθήσει κάποιες περιόδους να μη τρώω κρέας αλλά μιλάμε για διαστήματα 2 μηνών π.χ

Τώρα για το θέμα, λόγο εργασιών είχα επισκεφθεί παλαιότερα μια μονάδα εκτροφής αγελάδων. Μπορώ να πω πως το θέαμα με είχε φρικάρει. Κάθε αγελάδα αναλογούσε ένας χώρο όπου δε μπορούσε να κουνηθεί καθόλου, παρά μόνο το κεφάλι. Και δεν είναι αυτά τα μόνα προβλήματα, γιατί πολλοί βάζουν διάφορα στις τροφές για να γίνεται η αγελάδα τούμπανο γρήγορα να πάει για σφάξιμο. Καθώς και στην Αγγλία τάιζαν κρέας τις αγελάδες, μιλάμε πλήρη διαστροφή του ανθρώπου! Και αντιστοίχως φαντάζομαι και στα εκτροφεία για άλλα ζώα. Δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει όλο αυτό, μιλάμε για παγκόσμιο θέμα. Δεν είναι λύση να σταματήσουμε να τρώμε κρέας (σε φυσιολογικά πλαίσια), αφού όπως και να το κάνουμε από τη φύση μας πρέπει να τρώμε κρέας γι αυτό και η φύση μας έδωσε αντίστοιχα δόντια. Το θέμα κατ εμέ έχει να κάνει με το θέμα σεβασμού στην φύση και σαφώς την παιδεία, αλλά όταν το κέρδος είναι πάνω απ' όλα, τι ψάχνεις, εδώ ο άνθρωπος δε σέβεται τον συνάνθρωπο, θα σεβαστεί τα άλλα πλάσματα; Όπως είχε πει και κάποιος, ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αποδεικνύεται από την συμπεριφορά της στα παιδιά και στα ζώα.
 
Το ότι ταίζαν τις αγελάδες κρέας είναι hoax... Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις ζωικής προέλευσης φύραμα σε φυτοφάγα ζώα γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να το πέψουν/μεταβολίσουν, κοινως δεν το χρησιμοποιούν. Είναι σαν να προσπαθεί ένας άνθρωπος να ζήσει με τριφύλλι.
Αλήθεια η αγελάδα πως αποθηκεύει λίπος και παχαίνει μιας και δεν μπορεί να μεταβολίσει ζωικά λιπαρά;;
 
Last edited:
Δεν περιέχουν οι ζωοτροφές για αγελάδες ζωικά συστατικά. Αυτό το σκάνδαλο έγινε στην Αγγλία (που κι εκει απαγορεύονται ) με τις τρελλές αγελάδες. Από νοθείες και παρανομίες για λόγους κέρδους άλλο τίποτα στον κόσμο.Στην Ελλάδα, το ΓΧΚ δεν προλάβαινε να νομοθετεί για τεστ νοθείας του βουτύρου και έβγαιναν σε λίγο τρόποι αντιμετώπισης από τους νοθευτές. Ελεγε ο καθηγητής στο αμφιθέατρο "όπως υπάρχουν καλοί χημικοί στο Χημείο του Κράτους, άλλο τόσο υπάρχουν και έξω από αυτό".
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πώς φτιάχνεται το φουα γκρά;

[video=youtube;9F4SIkRprrc]https://www.youtube.com/watch?v=9F4SIkRprrc[/video]

Την επόμενη φορά που θα στο φέρουν μπροστά σου και θα δοκιμάσεις, δεν μπορείς να παριστάνεις πως δεν ήξερες, έτσι; :)
 
Δείτε από το 1:08:00 μέχρι 1:11:30 (3 μιση λεπτά δηλαδή, γενικά η όλη εκπομπή είναι ενδιαφέρουσα)


[video=youtube;PA596dKQaaI]https://www.youtube.com/watch?v=PA596dKQaaI[/video]

Με τρέλανε με τα χαρακτηριστικά που είπε για την ανατομία του ανθρώπου σε σχέση με τα σαρκοφάγα...
 
Καλά τώρα, σόρυ κιόλας ρε Υπεράνθρωπε, αυτός ο τύπος είναι γιατρός;;;;

Πρώτη φορά έχω ακούσει τόσες ασυναρτησίες ντυμένες με επιστημονικό πέπλο....
 
Από που να αρχίσω...

Ο τύπος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο άνθρωπος είναι φυτοφάγο ζώο επειδή δεν έχει δόντια κοφτερά και νύχια γαμψα;;;; Καλά δεν του έχει μιλήσει κανείς για την εξέλιξη των ειδών, τον φαινότυπο και τον γονότυπο;;;

Μετά κάτι είπε για τον πεπτικό σωλήνα το οποίο είναι εντελώς αφελές...

Άκουσα πως είπε οτι δεν πρέπει να πίνουμε γάλα γιατί βλάπτει την υγεία μας!!!! Καλά έχει συναίσθηση από πότε χρονολογείται η τυροκόμηση;;;

Ήθελα να το δω όλο αλλα φοβήθηκα πως θα εξοργιζόμουν και το άφησα...:))))
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αυτό με το γάλα, παρότι το ψάξει λίγο, δεν αποκλείεται να έχει βάση. Το γάλα είναι για τα μικρά. Σε μικρή ηλικία ο άνθρωπος παράγει λακτάση, η οποία χρειάζεται για να διασπάσει την λακτόζη, όμως έπειτα σταματά.

Από εκεί και πέρα, ο άνθρωπος προφανώς και είναι παμφάγος. Το πρόβλημα δεν είναι στο είναι παμφάγος αλλά στο ότι είναι... μεγάλη κουράδα. :))))
 
Η λακτάση Φάρε είναι ένα ένζυμο που παράγεται στο λεπτό έντερο όλων των ανθρώπων ανεξαιρέτου ηλικίας. Αν ένας άνθρωπος έχει έλλειψη αυτού του ενζύμου, τότε έχει δυσανεξία στην λακτόζη και απαγορεύται να φαει γαλακτοκομικά προιόντα!!
Βέβαια για όσους έχουν έλλειψη υπάρχει και έτοιμη στο εμπόριο...

Για την κατάντια μας σαν είδος (homo sapiens) θα συμφωνήσω μαζί σου 100/100 :)
 
Παγκόσμια κατακραυγή για το φεστιβάλ σφαγής χιλιάδων σκύλων και γατών!
Το θέμα είναι γιατί σε αυτό το φεστιβάλ νιώθουμε τόσο αποτροπιασμό, ενώ αν ήταν φεστιβάλ γίδας και προβάτου όχι;

Τελευταία άρχισα να έχω τέτοιες ανησυχίες και ήδη έχω αρχίσει να σκέφτομαι το να γίνω χορτοφάγος.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Το θέμα είναι γιατί σε αυτό το φεστιβάλ νιώθουμε τόσο αποτροπιασμό, ενώ αν ήταν φεστιβάλ γίδας και προβάτου όχι;
Είναι πράγματι παράλογο, όμως έτσι έχουμε μάθει. Βλέπουμε τα σκυλάκια και τα γατάκια σαν συντρόφους, κατοικίδια, παρέα. Τα προβατάκια τα βλέπουμε σαν τροφή. Τα συναισθήματά μας αντανακλούν τα βιώματά μας. Έτσι, μπορώ να παρακολουθήσω άνετα και με λαχτάρα ένα κατσικάκι να σουβλίζεται το Πάσχα, με αυτό το γυαλιστερό νεκρό βλέμμα και την πέτσα του να ροδίζει σιγά-σιγά και να διαλύεται, αν όμως στη θέση του βρισκόταν ξαφνικά ένα σκυλάκι η λαχτάρα θα γινόταν σκέτη φρίκη.

Βάζοντας στην άκρη τους συναισθηματισμούς, μπορώ να σου πω ότι ναι, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Αφού τα σφάζουν για να τραφούν, και όχι με σαδιστικά, ας πούμε, κίνητρα, είναι υποκρισία να αντιδράσω εγώ που χθες ξεκοκάλισα μισό κοτόπουλο, το οποίο φαντάζομαι δεν είχε και την καλύτερη ζωή πριν τη σφαγή του.
 
Έτσι ακριβώς Ίζι. όπως μας έχουνε μάθει.
Βγήκε και αυτή η έρευνα προχθές Εξυπνότερα τα γουρούνια από τους σκύλους!, βλέπεις τι κάνει εκεί ο Μόριτζ,
βλέπεις κι ένα τέτοιο βίντεο και σκέφτεσαι πως θα μπορούσε σε κάποια μελλοντική κοινωνία οι χοίροι να έχουν άλλη αντιμετώπιση.
[video=youtube;FZvzeAfU0DI]https://www.youtube.com/watch?v=FZvzeAfU0DI[/video] .
Τουλάχιστον ας είμαστε ειλικρινείς στο τι κάνουμε στα ζώα κι όχι αυτό το σκοτώνω γιατί δεν είναι χρήσιμο ή γιατί δεν είναι κατοικίδιο.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι τα τρικς που εκτελεί ο Μόριτζ (κλασικότατα και απλά τρικς για σκύλους) αλλά ότι φαίνεται να έχει αναπτύξει συναισθηματικό δεσμό με τον ιδιοκτήτη-εκπαιδευτή του!
 
Φάρε το βιντεάκι είναι σοκαριστικό, όμως επειδή δούλευα σε γαλακτοβιομηχανία, έχω να πω πως είχα γνωρίσει κτηνοτρόφους που αγαπούσαν τα ζώα τους πιο πολύ και από τα παιδιά τους! :ναι:

Νομίζω ότι οι τύποι μάλλον είναι εξαίρεση...

Άσε που άμα αρχίσεις τα μπουκέτα στους μαστούς του ζώου θα προκαλέσεις αιμορράγια. Τι θα πει αυτό;
Το γάλα θα χρωματιστεί ροζ οπότε στην καλύτερη η βιομηχανία θα το αγοράσει στο 1/4 της τιμής και στην χειρότερη τα βυτία δεν θα παραλάβουν...
Πόσο γκάου πρέπει να είναι ένας παραγωγός λοιπόν για να παριστάνει το Ροκύ στο ζώο;;;:όχισουλέω:
 
Έχει δυο μήνες τώρα που έγινα χορτοφάγος.
Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο καλύτερα αισθάνομαι για αυτήν την επιλογή, τόσο όσον αφορά το ζήτημα της σφαχής και της κακομεταχείρισης των ζώων και τόσο, όσον αφορά και την σωματική υγεία (θα έλεγα και την ψυχική).

Σχετικά με την υγεία, όσοι ενδιαφέρεστε, δείτε το ντοκιμαντέρ Forks Over Knives. Είναι το αποτέλεσμα δυο ανεξάρτητων ερευνών που έκαναν για χρόνια δυο γιατροί. Αυτές οι έρευνες έγιναν σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης ζωικών προιόντων στην σωματική υγεία και τι συνέβηκε σε όσους άλλαξαν την διατροφή τους σε χορτοφαγική. Το ντοκιμαντέρ είναι καλογυρισμένο, το βλέπεις άνετα και δεν κουράζει καθόλου.

Όπως και δεν κουράζει και το παρακάτω βίντεο που έχει ως θέμα την κακομεταχείριση των ζωών και πόσο παράλογα σκεφτόμαστε πάνω σε αυτό. Όταν έχετε χρόνο, δείτε το όλο. αξίζει.

[video=youtube;_7L5lX2vAWk]https://www.youtube.com/watch?v=_7L5lX2vAWk[/video]
 
Top