Γιώργος Λάνθιμος : "Κυνόδοντας"

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Αγαπητή Μαργαρίτα, αναφέρεσαι στο "γυμνό" και στις δυο αναρτήσεις σου. Προσωπικά βρήκα το γυμνό στην ταινία μια χαρά, ρεαλιστικό, απλοποιημένο, χρήσιμο. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως στις ελληνικές ταινίες υπάρχει πολύ γυμνό ή οτι το χρησιμοποιούν οι έλληνες σκηνοθέτες τόσο πολύ όσο λες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ως επι το πλείστον, θεωρώ τις ελληνικές ταινίες άκρως συμβατικές και συντηρητικές, γιατί ο μεγάλος αριθμός τους καλύπτει το κοινό του Ster Cinemas και του Village, το οποίο σημαίνει ταινίες για όλη την οικογένεια, απόγευμα Κυριακής, ποπ-κόρν και μεγάλη κόκα-κόλα.

Αγαπητή Μαργαρίτα, αναφέρεσαι στο "γυμνό" και στις δυο αναρτήσεις σου. Προσωπικά βρήκα το γυμνό στην ταινία μια χαρά, ρεαλιστικό, απλοποιημένο, χρήσιμο. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως στις ελληνικές ταινίες υπάρχει πολύ γυμνό ή οτι το χρησιμοποιούν οι έλληνες σκηνοθέτες τόσο πολύ όσο λες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ως επι το πλείστον, θεωρώ τις ελληνικές ταινίες άκρως συμβατικές και συντηρητικές, γιατί ο μεγάλος αριθμός τους καλύπτει το κοινό του Ster Cinemas και του Village, το οποίο σημαίνει ταινίες για όλη την οικογένεια, απόγευμα Κυριακής, ποπ-κόρν και μεγάλη κόκα-κόλα.
:πάνω:

Αν το συγκρίνεις με αντίστοιχες "αμερικανιές", τότε το ελληνικό γυμνό υστερεί πολύ...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Οκτάνα. :))))

οσο για τον ρουβα ισως ειμαι απο τις ελαχιστες 20χρονες που τον σιχαινονται,δεν μπορω ουτε να τον ακουω να τραγουδαει γιατι δεν εχει τιποτα τι ιδιαιτερο η φωνη του αλλα ουτε και να τον βλεπω να χορευει σαν κατσικι φορωντας ποιο πολυ μεικ απ απο εμενα,ειναι τοσο ψευτικος και επισης πολυ αταλαντος:)
Αυτό σαν μια μικρή κακιούλα ακούγεται :χαχα:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν εχω δει την ταινια, αλλα απο αυτα που λεει η Μαργαριτα ταυτίζομαι γενικότερα. Και εμένα με ενοχλει η πάγια επιστρατευση του γυμνου και καθε ανωμαλιας και αρρωστίλας που προβάλλεται σε τετοιες Ελληνικές ταινιες. Προσωπικά νομίζω η ταινί εκθειάστηκε απο τα μέσα, κυρίως επειδη περασε στα Οσκαρ και θα σηματοδοτούσε κάτι φωτεινό στην πρόσφατη πολιτισμική μας καταχνιά. Παντως αναρωτιέμαι πόσοι την είχαν δει, απο αυτους που την προέβαλλαν στα ΜΜΕ.

Τωρα οι συγκρίσεις με την ταινια του Ρουβά ή με το γυμνό σε άλλες Αμερικάνικες ταινιες δεν νομιζω να κανουν τις Ελληνικές 'σινεφίλ' να φαίνονται καλύτερες, ούτε εξυπηρετουν καπου.

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Οτι για να μη σου αρεσει ή να διαφωνείς με κάτι, δεν εχει σχεση το αν αυτο το κάτι είναι καλύτερο ή πιο σπουδαίο απο κάτι άλλο

Οτι για να μη σου αρεσει ή να διαφωνείς με κάτι, δεν εχει σχεση το αν αυτο το κάτι είναι καλύτερο ή πιο σπουδαίο απο κάτι άλλο
Δεν νομίζω να ισχυρίστηκα πουθενά κάτι τέτοιο. Ανέφερα κάτι απλά ως μέτρο σύγκρισης και τίποτε παραπάνω.

δεν θεωρω προκλητικο το γυμνο στην ταινια απλα στην ελλαδα το βαζουν εκει που δεν χρειαζεται(παρε παραδειγμα το νησι αν και δεν ειναι ταινια βεβαια πες μου τοσο ομορφη ιστορια τι θελουν σε ενα ολοκληρο επισοδιο να δειχνουν την αννα γυμνη σε ολες τις σκηνες?????)γενικα πιστευω πως προσπαθουν να προκαλουν για το τιποτα η ταινια σαν ταινια(εννοω σκηνοθεσια κλπ οχι σαν υποθεση) θεωρω πως ηταν απαραδεχτη.και θα ξαναπω για ακομα μια φορα πως με τετοιο σεναριο(πολυ πρωτοτυπο) στο εξωτερικο θα γινοταν "ταινιαρα".δεν πιστευω πως δεν εχω το μυαλο να καταλαβω την ανωμαλια και χωρις να δω γυμνο η τουλαχιστον τοσο γυμνο.τελοσπαντων γουστα ειναι αυτα εγω γενικα με τον συγχρονο ελληνικο κινηματογραφο και την συχρονη ελληνικη λογοτεχνια (τυπου δημουλιδου κλπ) δεν τα παω και πολυ καλα τον τελευταιο καιρο.Μηχαλιο δεν ειναι κακια αλλα πραγματικα δεν μ αρεσει ο σακης καθολου ισως ημουν λιγακι επιθετικη οταν απαντησα και το ειδες κακιουλα.:ρ:ρ:ρ:ρ

Βρήκα την ταινία εξαιρετική, πολύ ωραία και δυνατά δοσμένη, με άρτια σκηνοθεσία, ηθοποιία, αλλά κυρίως με ευρηματικότατο σενάριο. Οι διάλογοι ενδιαφέροντες, οι σκηνές πρωτότυπες, με κορυφαία τη σκηνή της πρωταγωνίστριας με τα βαράκια στο μπάνιο. Νομίζω ότι, εξ αυτής της σκηνής προέκυψε και η υποψηφιότητα για Οσκαρ. Οσο για το γυμνό και τις σεξουαλικές σκηνές, είναι απαραίτητα για την πλοκή. Σίγουρα δεν είναι μία οικογενειακή ταινία, αλλά ακριβώς εκεί έγκειται και το ενδιαφέρον της- τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη (οι οικογενειακές ταινίες με αφήνουν παγερά αδιάφορη).

Δεν νομίζω να ισχυρίστηκα πουθενά κάτι τέτοιο. Ανέφερα κάτι απλά ως μέτρο σύγκρισης και τίποτε παραπάνω.
Γιατί ο Αντέρωτας ισχυρίστηκε πως ισχυρίστηκες; :μουάχαχα::μουάχαχα:

Μηχαλιο δεν ειναι κακια αλλα πραγματικα δεν μ αρεσει ο σακης καθολου ισως ημουν λιγακι επιθετικη οταν απαντησα και το ειδες κακιουλα.:ρ:ρ:ρ:ρ
Ούτε κι εγώ τρελαίνομαι, αλλά βλέπω πολλούς να είναι ιδιαίτερα επιθετικοί απέναντί του και μου τη σπάει...

Ούτε κι εγώ τρελαίνομαι, αλλά βλέπω πολλούς να είναι ιδιαίτερα επιθετικοί απέναντί του και μου τη σπάει...
δεν σου τη σπανε τα κοριτσακια που φωναζουν σακηηηηηη και κλαινε και σου τη σπαει αυτο??χιχιχιχι ελα ας μη βγουμε εκτος θεματος για τον κυνοδοντα ειναι το νημα!

δεν σου τη σπανε τα κοριτσακια που φωναζουν σακηηηηηη και κλαινε και σου τη σπαει αυτο??χιχιχιχι ελα ας μη βγουμε εκτος θεματος για τον κυνοδοντα ειναι το νημα!
Όχι δε μου τη σπάνε, αλλά και να μου την έσπαγαν δε βλέπω τι σχέση έχει αυτό το τρίτο θέμα με το δεύτερο θέμα που ανοίξαμε και φυσικά είναι εκτός θέματος.
Πάντως και οι άντρες το ίδιο κάνουνε με τις ωραίες γυναίκες... Τέταρτο θέμα :μουάχαχα:
... οκ ας μη το συνεχίσουμε :χαχα:

Η ταινίες του λεγόμενου "νέου ελληνικού κύματος", όπως έχουν ονομάσει μερικοί τη νέα αυτή φουρνιά, πάντα διχάζουν: είτε ενθουσιάζουν, είτε απογοητεύουν, όχι ενδιάμεσα. Προσωπικά, αυτή η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά είναι πώς θα σου κάτσει περισσότερο, δεν χωράνε αναλύσεις κι εξηγήσεις μερικές φορές σε αυτά τα πράγματα.

Η ταινίες του λεγόμενου "νέου ελληνικού κύματος", όπως έχουν ονομάσει μερικοί τη νέα αυτή φουρνιά, πάντα διχάζουν: είτε ενθουσιάζουν, είτε απογοητεύουν, όχι ενδιάμεσα. Προσωπικά, αυτή η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά είναι πώς θα σου κάτσει περισσότερο, δεν χωράνε αναλύσεις κι εξηγήσεις μερικές φορές σε αυτά τα πράγματα.
Ναι επειδή δε χωράνε αναλύσεις εμείς πιάσαμε το Σάκη. :))))
Επέτρεψέ μου για πρώτη φορά να επισημάνω ορθογραφικό λαθάκι μιας και είναι εύκολο και το παρατήρησα, γιατί με τα πιο δύσκολα δεν το χω και μάλλον δε θα ξαναέχω την ευκαιρία.
Πάντως κι εγώ έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να γράφω "Η" αντί για "ΟΙ", ειδικά σε κάτι εξεταστικές όταν προλάβαινα να ξανακοιτάξω το γραπτό μου.
Και μη μας πεις ότι το ήξερες και κουραφέξαλα :χαχα:
Το ξέρω πως θα το μετανιώσω αυτό που έκανα γιατί το πιθανότερο είναι να σου δώσω ευκαιρία να εκδικηθείς... :μαναι:

Ναι επειδή δε χωράνε αναλύσεις εμείς πιάσαμε το Σάκη. :))))
Επέτρεψέ μου για πρώτη φορά να επισημάνω ορθογραφικό λαθάκι μιας και είναι εύκολο και το παρατήρησα, γιατί με τα πιο δύσκολα δεν το χω και μάλλον δε θα ξαναέχω την ευκαιρία.
Πάντως κι εγώ έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να γράφω "Η" αντί για "ΟΙ", ειδικά σε κάτι εξεταστικές όταν προλάβαινα να ξανακοιτάξω το γραπτό μου.
Και μη μας πεις ότι το ήξερες και κουραφέξαλα :χαχα:
Το ξέρω πως θα το μετανιώσω αυτό που έκανα γιατί το πιθανότερο είναι να σου δώσω ευκαιρία να εκδικηθείς... :μαναι:
χαχαχαχαχα

Θα μπορούσα να σου πω: " Το η στον πληθυντικό το χρησιμοποιεί ο Καβάφης, οπότε εσύ, αφού χρησιμοποιείς την καβαφική αύξηση στην προστακτική( επέστρεφε κλπ) δεν έχεις το δικαίωμα να με διορθώσεις", αλλά θα πω ότι έχεις δίκιο:χαχαχα:

την είδα πριν καιρό την ταινία.
και δεν ξέρω, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ.
τόσο η ερμηνείες όσο και η σκηνοθεσία.. και βέβαια ούτε λόγος για το απίστευτο σενάριο..

νομίζω, απο τις καλύτερες ελληνικές ταινίες εδώ και πάρα πολύ καιρό

έχει δει κανείς καμιά άλλη απο τις συνυποψήφιες για το ξενογλωσσο?

ειναι αποριας αξιο γιατι προκαλει τοσο πολυ η προβολη ενος γυμνου κορμιου, ακομα και στο "Νησι" που ειπε η Μαργαριτα. ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο, οπως το να δειχνει τον πρωταγωνιστη να τρωει ή να πηγαινει περιπατο. Γυμνοι γεννιομαστε και οχι με ρουχα. Θεωρω δηλαδη ανουσιο το διχασμο που δημιουργειται για κατι φυσικο.

Η Μαργαρίτα είναι 20 ετών, έχει και αυτό την σημασία του!!

πάντως οι ερωτικές σκηνές στο νησί, είναι εξαιρετικές..
από τις καλύτερες που έχουμε δει σαν αισθητικό αποτέλεσμα!!:)

Last edited:
δεν εχει μονο η ηλικια σημασια αλλα και πολλοι πολλοι αλλοι παραγοντες. εγω ειμαι 22. και εν παση περιπτωσει δεν μιλησα για τη μαργαριτα προσωπικα αλλα για το θεμα του γυμνου που αναφερεται εδω ως κατι το ενοχλητικο. εξεθεσα τη γνωμη μου. :)

Είδα την ταινία στο λαπ τοπ με ακουστικά να μην ξυπνήσω τον που κοιμόταν.
Με ζόρισε πολύ αλλά δεν μπορούσα να την αφήσω.
Είχε αλήθεια, αλληγορικούτσικη αλλά θεόσκληρη. Στιλπνή αλήθεια.
Θα συμφωνήσω με την Αριάδνη για την ηλικία. Κι εγώ όταν είχα δει το "Δαμάζοντας τα κύματα", μόλις είχε κυκλοφορήσει, βγαίνοντας από την αίθουσα, αν είχα δει μπροστά μου τον Τρίερς θα του είχα ρίξει καλαμιά, την πιο γερή που θα μπορούσα (και δεν είμαι βιαίος χαρακτήρ, ω! όχι!). Την ξανάδα πέρσι από περιέργεια και κατέβασα το κεφάλι με ντροπή και μεταμέλεια.
Η απορία μου πάντως, στην άποψη της Μαργαρίτας είναι πως της αρέσει τόσο το σενάριο και καθόλου η σκηνοθεσία (τα βρίσκω απόλυτα συνεπή και συναφή). Δηλαδή, δεν μπορώ καθόλου να φανταστώ την ταινιάρα που θα έκαναν στο εξωτερικό με αυτό το υλικό.
Για τον Κυνόδοντα, είμαι κι εγώ από αυτούς που βγάζουν το καπέλο και υποκλίνονται βαθιά (μέχρι το ...καλάμι). Δεν είναι ταινία που μπορώ να την αγαπήσω, αλλά ούτε να ξεχάσω.
Και για να τελειώσω, αφού την είδα, σκάλισα λίγο στο διαδίκτυο να δω τι έχει γραφτεί: έλληνες και ξένοι, απλοί θεατές και κριτικοί, όπως και κάποιοι εδώ, έγραφαν για τα "παιδιά". Στην ταινία όμως δεν έπαιζαν παιδιά. Μόνο ενήλικες. Αυτή η ισχυρή, απόλυτη πειστική εν-τύπωση είναι για μένα και το εχέγγυο της ταινίας.
Πολυλογία τέλος, να δούμε και την καινούρια τώρα.
(Για αντιγραφή από άλλη ταινία δεν είχα ακούσει. Ξέρει κάποιος να μου πει τον τίτλο της ταινίας που υποτίθεται ότι αντιγράφηκε; Ευχαριστώ)