Γιώργος Λάνθιμος : "Κυνόδοντας"

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Καλά, την γνώμη μου για τον κυνόδοντα δεν θα την πω, εύκολα μαντεύεται.
Η ανάρτηση της φίλης της μου έβγαλε αυτοπροβολή. Δεν αμφιβάλλω για την λύπη της ή το σοκ της, αλλά με έκανε να αισθανθώ λίγο άβολα.
Αυτό το παρατηρώ σχεδόν πάντα όταν πεθαίνει κάποιος. Ασυναίσθητα ίσως, κάποιοι άνθρωποι στρέφουν την προσοχή στο άτομό τους, ακόμα κι αν δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με τον νεκρό. Απ' την άλλη είναι και φυσιολογικό. Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου πάντα σοκάρει.

@Στιλλ, ναι, εκφράστηκε πάλι όλη αυτή η ανώνυμη χυδαιότητα του ίντερνετ.

Είναι φυσιολογικό, συμφωνώ, αλλά δεν ξέρω γιατί μου χτύπησε άσχημα που ανέφερε ότι ήθελε να την βοηθήσει σε μία ταινία μικρού μήκους. Καταλαβαίνω την πρόθεσή της να γνωστοποιήσει πόσο καλό άτομο ήταν, αλλά... Καλά βλακείες τώρα, δεν έχω με τι να ασχοληθώ και πιάνομαι από μικροπράγματα. Κάτι άλλο μου έφταιγε απ'το πρωί και βρήκα αφορμή να βγάλω χολή.
@Στιλλ, ναι, εκφράστηκε πάλι όλη αυτή η ανώνυμη χυδαιότητα του ίντερνετ.
Στο fb εννοείτε; ευτυχώς μπαίνω μόνο αν θέλω να βάλω φωτογραφία εδώ ή στο γουδριντς (τις ανεβάζω στο fb σε κλειδωμένο άλμπουμ), αλλά φαντάζομαι τι καφρίλες θα γράφουν :(

Ίζι

Κυρά των Σκιών
δεν έχω με τι να ασχοληθώ και πιάνομαι από μικροπράγματα. Κάτι άλλο μου έφταιγε απ'το πρωί και βρήκα αφορμή να βγάλω χολή.
Δεν βγάζεις χολή. Κι εμένα την ίδια αίσθηση μου αφήνει, ιδίως εκεί που λέει ότι δεν τη βοήθησε με την ασθένειά της (παρ' όλο που δεν γνωρίζουμε από τι πέθανε η κοπέλα). Με τον τρόπο αυτό (ασυναίσθητα, επαναλαμβάνω) εκβιάζει συναισθήματα συμπάθειας προς το πρόσωπό της. Εντάξει, δεν είμαι και ψυχολόγος, αλλά αυτό μου βγάζει.

Αερινο κοριτσι ομως λεπτεπίλεπτο , συναισθηματικό φαινότανε πως ήταν και χορεύτρια .

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Αυτό πάλι στο fb που όταν πεθαίνει κάποιος και αρχίζουν όλοι να του λένε «Καλό Παράδεισο» και τα συναφή απλά με ξεπερνάει.
Λες και μπορεί να τα διαβάσει ο νεκρός.

Αυτό πάλι στο fb που όταν πεθαίνει κάποιος και αρχίζουν όλοι να του λένε «Καλό Παράδεισο» και τα συναφή απλά με ξεπερνάει.
Λες και μπορεί να τα διαβάσει ο νεκρός.
αυτό δεν είναι κακό, το κακό είναι να βρίσεις έναν νεκρό στα σοσιαλ δίκτυα και ας μην τον γνωρίζεις διόλου , ουτε καν για πέντε λεπτά, αυτό είναι άσχημο και εχει γινει πολλές φορες στις μέρες μας

Άραγε υπάρχει και "Κακός Παράδεισος";; :χμ:
Είναι περισσότερο γνωστός ως "κόλαση".

Ωραίο το βιβλίο του Σιοράν. Το είχα πάρει μόλις κυκλοφόρησε. (Θα έγραφα "κυκλοφορήθηκε" αλλά, έριξα μια ματιά στο ψυγείο και είδα ότι έχουμε ντομάτες, κολοκυθάκια, κλπ.)

Last edited:

Νομίζω πως το αντίθετο του "Καλός Παράδεισος" είναι το "Κακός Παράδεισος", όχι η "Κόλαση"... :))))

Αλλιώς το αντίθετο της ευχής "Καλό ταξίδι" θα έπρεπε να είναι "Ατύχημα"!!
«Κόλαση» και «Κακός Παράδεισος» ένα και το αυτό. Είναι θέμα...μάρκετινγκ. (ντόινγκ!)

Το αντίθετο της ευχής είναι η κατάρα και το αντίθετο του «Καλό ταξίδι» είναι (μάλλον) «στα τσακίδια»!

Νομίζω ότι συμφωνούμε. ;)

Είχα κι εγώ Νικόλα την απορία για το «κακός παράδεισος», (συνεπεία της ευχής «καλό παράδεισο»), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η ανάρτηση της φίλης της μου έβγαλε αυτοπροβολή. Δεν αμφιβάλλω για την λύπη της ή το σοκ της, αλλά με έκανε να αισθανθώ λίγο άβολα.
Εμένα οχι μόνο με έκανε να νιώσω άβολα αλλά με εκνεύρισε κι όλας. Τα λόγια της μου φάνηκαν τυπικά και αποστασιοποιημένα χωρίς πραγματικό συναίσθημα. Επίσης, το βρίσκω τέρμα άκυρο που αντί να επικεντρωθεί στην θανούσα σαν άνθρωπο, προέβαλε την επαγγελματική ιδιότητά της και την επιτυχία του Κυνόδοντα. Με κάνει να πιστεύω ότι περισσότερο ήταν γνωστές παρά στενές φίλες.

Επίσης, μόνο εμένα με ενοχλεί που βγάζουν όλοι τα εσώψυχα τους στα σοσιαλ μιντια? Δεν προλαβαίνει να πεθάνει κάποιος, τσουπ και ένα μελιστάλαχτο ποστάρισμα στο φ/μ. Κρατήστε και κάτι για τον εαυτό σας βρε παιδιά :μαναι:

Καλά, η έκφραση 'Καλό Παράδεισο', μου ανάβει τα λαμπάκια!

Παραδόξως, στα αγγλικά ακούγεται καλύτερο. Θα μπορούσα να σκεφτώ και ξεφάντωμα στο Super Paradise, στην Μύκονο. Η μάλλον να θυμηθώ το ξεφάντωμα που έριξα εκεί στα νιάτα μου :))))

δεν θεωρω προκλητικο το γυμνο στην ταινια απλα στην ελλαδα το βαζουν εκει που δεν χρειαζεται (παρε παραδειγμα το νησι αν και δεν ειναι ταινια βεβαια πες μου τοσο ομορφη ιστορια τι θελουν σε ενα ολοκληρο επισοδιο να δειχνουν την αννα γυμνη σε ολες τις σκηνες?????)γενικα πιστευω πως προσπαθουν να προκαλουν για το τιποτα η ταινια σαν ταινια(εννοω σκηνοθεσια κλπ οχι σαν υποθεση) θεωρω πως ηταν απαραδεχτη.
Θα συμφωνησω απολυτα σε αυτο που λες. Κι εμενα με εκνευριζει το γυμνο σε ακυρες σκηνες (ειτε σε ταινια ειτε σε σειρα), το κανουν και καλα για να δημιουργησουν ''εντυπωσεις''.. το θεωρω απλα περιττο.. και ειδικοτερα για το Νησι επισης θα συμφωνησω, στην Ελλαδα νομιζω πως χανεται το μετρο.. :ωιμέ: