Γραμμένο με το χέρι μου...

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η ίδια φράση γραμμένη με δύο διαφορετικούς τρόπους:

Το χαρτί είναι όντως κιτρινωπό. Χρησιμοποιώ δικό μου χαρτί, κατά παραγγελία και κατά πώς με βολεύει: μικρότερο από την απέραντη Α4 και σαμουά 100 γρμ.

Ωωω, εδώ είμαστε! Κι άλλη πένα βγήκε απ' το συρτάρι! Ποια γραφή είναι προγενέστερη; Η κάτω;
Μαθαίνεις αραβικά Φάρε; Πολύ ωραία όλα αυτά!

Σαν στάχυα στον κάμπο όταν φυσάει που έλεγε κι η γιαγιά μου για τα γράμματα μου, βέβαια το ίδιο έλεγε και για του πατέρα μου

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Καλικάντζαρε, αυτή η μυστηριώδης γραφή αξίζει να αφήνεται... μυστηριώδης! ;)

Να και κάτι στην γλώσσα μας:

Αν κι εδώ τα γράμματα είναι προσεγμένα, βέβαια. Στην πραγματικότητα οι σημειώσεις μου είναι λίγο πιο τσαπατσούλικες:

Συμφωνω ώς προς τη συμφωνία, διαφωνώ ώς προς τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες. Βασανιστήριο.

Σας ζηλευω για τους γραφικους χαρακτηρες σας, παιδια, μακαρι να μπορουσα κι εγω να γραφω ετσι. :))) Δυστυχως τα γραμματα μου ειναι λιιγο καλυτερα απ' αυτα ενος γιατρου με Παρκινσον. Και δε φτανει αυτο, αλλα ειμαι και αριστεροχειρας οποτε συνηθως οταν γραφω πισω στη σειρα αφηνω και μια γραμμη μελανι,αναλογως το στιλο που χρησιμοποιω. :(

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Αμέλησα να απαντήσω στον Μπέιζιλ.

Ποια γραφή είναι προγενέστερη; Η κάτω;
Τα Αραβικά τα σκαλίζω λίγο μονάχος και δεν ξέρω αν συνεχίσω να τα... σκαλίζω αφού είναι μια απαιτητική γλώσσα κι εγώ, δυστυχώς όπως πάντα, πορεύομαι μονάχος και δίχως δάσκαλο.

Δεν νομίζω πως η διαφορά στις δύο γραφές πιο πάνω είναι τόσο ιστορική. Εάν είναι, η καμπυλωτή θα είναι προφανώς προγενέστερη. Το θέμα είναι πως τα αραβικά επιτρέπουν μεγάλη ποικιλία στην τεχνοτροπία πράγμα που περιπλέκει ένα ούτως ή άλλως ιδιαίτερο αλφάβητο κάνοντάς το πιο δύσκολο και συνάμα πιο συναρπαστικό.

Αφήνοντας ότι ένα γράμμα γράφεται με διαφορετιούς τρόπους, αναλόγως εάν είναι στην αρχή την μέση ή το τέλος της λέξης ή αν στέκεται μόνο του, ακόμα και στην ίδια θέση έχει διάφορους τρόπους να γραφτεί. Ένα μικρό παράδειγμα, εδώ μάζεψα τρεις διαφορετικούς τρόπους να γράψεις την ίδια λέξη (ποτάμι) :

:)

Εγώ ξέρετε τι συνειδητοποιησα; Οτι μπορεί κάποιος να γράψει ολοκληρο κείμενο με 5 λέξεις γραμμένες διαφορετικά και να νομιζω πως γράφει κάτι διαφορετικό. Ας πούμε αυτό που εγραψες παραπάνω φαρε, αν δεν ελεγες ότι είναι η ίδια λεξη δε θα το καταλαβαινα.

Δυστυχως τα γραμματα μου ειναι λιιγο καλυτερα απ' αυτα ενος γιατρου με Παρκινσον.
Ο Μπέιζιλ είναι κατηγορία μόνος του. (Κάπου πήρε το μάτι μου πως ένα χειρόγραφό του σκεφτόταν να το κατεβάσει γιατί του φαινόταν πως το γράψιμο ήταν πρόχειρο :μουάχαχα: μου θύμισε μια φίλη μου που όποτε πάω σπίτι της μου λέει "Συγγνώμη για την ακαταστασία" ενώ το σπίτι της λάμπει. Μέχρι και τα ριχτάρια στον καναπέ είναι αλφαδιασμένα χωρίς καμία ζάρα) τι έλεγα; α ναι. Ο Φαροφύλακας και η Διατσεντα γράφουν καταπληκτικά λες και το έχουν σπουδάσει, αλλά ακόμη και ο γραφικός χαρακτήρας του Μακρυγιάννη που λέει πως δεν είναι καλός εμένα μ'αρέσει. Γι'αυτό άσε τις δικαιολογίες και ανέβασε κάτι. Ο λαός είπαμε θέλει κι άλλες αναρτήσεις.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Πριν λίγο, που επέστρεφα σπίτι οδηγώντας, σταμάτησα στην άκρη του δρόμου κι έκοψα τρία καλάμια με σκοπό να δοκιμάσω να φτιάξω πένα.

Η πρώτη που δοκίμασα μάλλον βγήκε ικανοποιητική. Μάλιστα κράτησα το αρχικό κόψιμο που της έκανα (αυτό με το οποίο την έκοψα στον δρόμο), καθώς ήταν καθαρό και με καλή κλίση.

Είναι ακόμα νωπή αλλά δεν έγραψε άσχημα ούτε καν με την πρώτη (το όνομά μου :) )

Για φαντασου το σε ενα κουτι, μαζι με μελάνι και χαρτι καλης ποιότητας να το χαριζεις ως γενεθλιο δώρο σε κάποιον αγαπημενο σου ανθρωπο!!!

Last edited: