Δανείζεστε βιβλία από άλλους?

Εγω τα περισσοτερα βιβλια που εχω διαβασει ειναι απο αλλους λογω χρηματων αλλα και κανουμε ανταλλαγες βιβλιων μεταξυ μας για να διαβαζει ολη η παρεα τα βιβλια που αρεσουν στον καθενα!

Οχι δεν δανειζομαι.Θελω τα βιβλια που διαβαζω να τα εχω στην βιβλιοθηκη μου και επισης να εζω συμπληρομενο το εργο καποιων συγγραφεων.

Καποτε μπορουσα να αγοραζω οσα βιβλια ηθελα.Αλλα τωρα πια δεν μπορω και επειδη διαβαζω και πολυ γρηγορα, δανειζομαι και ας μην μου αρεσει.:(

Τώρα πια δανείζομαι σπάνια (εξαίρεση η βιβλιοθήκη) και δανείζω σπανιότερα και μόνο σε συγκεκριμένους φίλους.

Με αγχωνει φοβερα να δανειζομαι βιβλια και θα το κανω μονο για βιβλια που θελω να διαβασω αλλα δεν κυκλοφορουν πια η καποιο βιβλιο που θα μου κεντριζε την περιεργεια αλλα δε θεωρω οτι αξιζει να αγορασω.

.Δανειστηκα πχ απο την κολλητη της μητερας μου ενα ογκωδες για τν ερωτα ΡΩΞΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟΥΡΤΖΑ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ της καθηγητριας Ελενης Κοκκου,που ειναι εξαντλημενο.

Επισης δε δανειζω πια βιβλια,κυριως τα αγαπημενα μου -εκτος αν προκειται για κοντινα μου προσωπα -που ξερω οτι ειναι συνεπη,προσεκτικα ατομα με τα οποια υπαρχει στενη επαφη -αρα και αμεση δυνατοτητα επιστροφης.

Γενικα ειμαι πολυ αυστηρη και δεν ανεχομαι να μου λερωσουν τα βιβλια ,να μου τσακιζουν τις ακρες των σελιδων τους η να σημειωνουν πανω -πραγμα που ουτε εγω κανω στα βιβλια μου.

Μια φορα ενα κοντινο προσωπο μου επεστρεψε βιβλιο με σκισμενο το εξωφυλλο-βγαλμενο σχεδον.Εγινα εξαλλη κ το χειροτερο δεν μπορουσα να πω τιποτα να μη διαρραγουν οι σχεσεις κιολας.Αβολη κατασταση!Αποφευγω να δανειζω λοιπον για να μην εχουμε παρεξηγησεις.

Ναι, δανείζομαι ορισμένες φορές.
Αν μου αρέσει πολύ κάποιο βιβλίο που δανείστηκα μπορεί και να το αγοράσω.

Μου αρέσει η σκέψη να δανειστώ ένα βιβλίο και να το διαβάσω, αλλά προτιμώ ο άλλος να μην το ξέρει (χαχαχα τι θα βάλατε με το μυαλό σας τώρα!!!) Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, μου αρέσει περισσότερο να πάρω ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της θείας μου που την έχει αφήσει στη γιαγιά μου και δεν ασχολείται κανείς μαζί της, παρά από το σπίτι μιας φίλης μου που θα μου το δώσει να το διαβάσω και θα περιμένει κάποια στιγμή στα κοντά να το πάρει πίσω και να της πω τη γνώμη μου. Στην πρώτη περίπτωση θα είμαι πιο χαλαρή και θα ξέρω ότι δεν πειράζει να αργήσω και λίγο. Στη δεύτερη θα αγχωθώ και δεν θα το απολαύσω... Όπως και να χει θα το επιστρέψω και όσο θα είναι σπίτι μου θα το έχω σαν τα μάτια μου!

Είχαμε ένα παρόμοιο θρεντ ε? Τέσπα, δανείζω & δανείζομαι, μάλιστα αυτή τι στιγμή αγνοούνται κάποια που δάνεισα...εξάλλου με την ίδια μέθοδο απαντώ κι εγώ όμως :))

Δανείζομαι βιβλία απο φίλους , αλλά τα προσέχω σαν τα μάτια μου μέχρι να τα διαβάσω και τα επιστρέφω το συντομότερο δυνατόν...:))))

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Δανειζομαι βιβλια απο την βιβλιοθηκη μονο.

Οι γνωστοι μου οι περισσοτεροι δεν διαβαζουν, και αυτοι που διαβαζουν ή δεν ταιριαζουν τα γουστα μας ή απλα δεν θελουν να δανεισουν

Και δανείζω και δανείζομαι :) Προσέχω πάντως πού θα τα δανείσω κι όταν η ίδια δανείζομαι φροντίζω να τα επιστρέφω όπως τα βρήκα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν και δεν είναι ο κανόνας, έχει τύχει και να δανειστώ και, φυσικά, να δανείσω. Πάντως πέρα από το "δανεικά και αγύριστα" που είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα (και ομολογώ ότι δεν μου το έχουν κάνει μόνο οι άλλοι, αλλά το έχω κάνει κι εγώ) ένας άλλος λόγος που προτιμώ να αγοράζω τα βιβλία που διαβάζω είναι γιατί δεν το ευχαριστιέμαι τόσο πολύ όταν διαβάζω ξένα βιβλία. Δεν μπορώ να τα διπλώσω όπως θέλω, να σημειώσω, να βάλω μέσα τα μολυβάκια μου και ένα σωρό άλλα κουσούρια που έχω :ρ

Δανειζομαι βιβλια απο την βιβλιοθηκη μονο.

Οι γνωστοι μου οι περισσοτεροι δεν διαβαζουν, και αυτοι που διαβαζουν ή δεν ταιριαζουν τα γουστα μας ή απλα δεν θελουν να δανεισουν
και εγω κάπως ετσι αν και έχω φιλους που εχουν βγαλει και πανεπιστημιο, δεν πολυδιαβάζουν..εγω τους δανείζω

Όποτε - σπάνια- δανείζομαι κάποιο βιβλίο, γίνεται αποκλειστικά από την δημοτική βιβλιοθήκη. Δικά μου βιβλία αποφεύγω - όσο μου επιτρέπουν τα όρια της ευγένειας - να δανείζω (φυσικά υπάρχουν ορισμένα που σε καμία περίπτωση δεν θα δάνειζα, όσο αγενές κι αν θεωρούσα κάτι τέτοιο).

Τα αγοράζω γιατί θέλω να τα έχω στην βιβλιοθήκη μου αλλά μου αρέσει να δανείζω..βέβαια αν δώ ότι περνούν μήνες και δεν μου έχουν επιστραφεί τα ζητάω πίσω..

Δεν δανείζομαι βιβλια εκτος αν θελω να διαβασω κατι απεγνωσμένα και δεν μπορώ να το βρω πουθενά.Ουτε δανειζω ομως.Ειμαι πολυ παραξενη με τα βιβλια μου.Τα διατηρω ολα σε αριστη κατασταση οπως οταν τα πρωτοαγοραζεις.Δεν εχουν καν τσακισεις περα απο δυο τρια που τα εχω διαβασει τοσες πολλες φορες που εχουν στην κυριολεξια λιωσει απο το διαβασμα.Τα υπολοιπα ολα ειναι ολοκαινουργια με τον σελιδοδεικτη τους και τοποθετημενα στην θεση τους.Για να τα δωσω λοιπον θα πρεπει να ειμαι απολυτως σιγουρη οτι ο αλλος θα μου το επιστρεψει οπως του το εδωσα.

Δεν μου αρέσει να δανειζομαι βιβλία, αν και έχει τύχει να το κάνω παλιότερα!!Πάντως αυτά που δανείστηκα, τώρα δεν τα θυμάμαι! Γι'αυτό ό,τι διαβάζω θέλω να το έχω στη βιβλιοθήκη μου.
Δανείζω βιβλία, αλλά φυσικά μόνο σε υπεύθυνους φίλους. Βέβαια, έχω ένα άγχος μέχρι να μου τα επιστρέψουν! Αν δεν το κάνει κάποιος εννοείται ότι το ζητάω πίσω! Η αδερφή μου έχει δανειστεί κάποια βιβλία μου και είμαι μες στο άγχος πότε θα τα πάρω. Τα έχω και σημειωμένα, μην ξεχάσω να πάρω κάποιο πίσω! Την τελευταία φορά, μάλιστα, τσακωθήκαμε γιατί ενώ έχει ήδη 4 βιβλία που δεν έχει διαβάσει ακόμα, μου ζήτησε κι άλλο και δεν της το έδωσα!!:αντιπαράθεση:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Λετρω, σε διαβάζω και γελάω.. και σε βρίσκω σωστή. :πάνω:

Προσπαθώ να αγοράζω ό,τι θέλω να διαβάσω ααν και καποιες φορές δανείζομαι!Βεβαια είμαι πολύ προσεκτική και συνεπής! Κυρίως όμως αποφευγω και να δανείζω και να δανείζομαι!Στην πρωτη περίπτωση μπορεί να μην γυρίσει το βιβλίο σώο και αβλαβές (Μπορεί ούτε καν να γυρίσει!)και στη δεύτερη ,θέλω να το έχω στην κάτοχη μου γιατί πολλές φορες δεν θυμάμαι κι εγώ ότι το έχω διαβάσει!