Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

Τέτοια εποχή, μαζί με την αλλαγή της ώρας και την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα τα τελευταία χρόνια μια νέα παράδοση έχει προστεθεί στον ετήσιο αναγνωστικό κύκλο. Αυτή η αμερικανιά με τις κολοκύθες που εορτάζουν διάφοροι "εκπολιτισθέντες" χωρικοί που σνομπάρουν τις απόκριες

Το διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο. Με λίγα λόγια οι όροι συμμετοχή είναι:
1. Σκοπός μας είναι να διαβάσουμε ένα βιβλίο που ουσιαστικά δεν ήταν στις προτεραιότητές μας να το διαβάσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο λοιπόν ο συμπαίκτης μας να έχει εντελώς διαφορετικά αναγνωστικά γούστα από εμάς και τα βιβλία που θα μας προτείνει να μην πλησιάζουν καν στις αναγνωστικές μας προτιμήσεις. Αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού.
2. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, παραθέτει μια λίστα τριών βιβλίων.
2α. Καλό είναι για ευνόητους λόγους τα βιβλία που προτείνονται να κυκλοφορούν στα ελληνικά, να είναι ακόμα σε κυκλοφορία, να έχουν λογικό μέγεθος και λογική τιμή και να μην απευθύνονται σε περιορισμένο/ειδικό κοινό.
3. Μετά την παρέλευση ενός ικανού χρονικού διαστήματος ο οργανωτικός νους πίσω από το όλο εγχείρημα (εγώ βασικά, αλλά αν δεν μου το έλεγε η Σαώρη δεν θα το θυμόμουν) θα κάνει κλήρωση ανάμεσα στους συμμετέχοντες (ειδικά αν είναι πάνω από 2) ώστε να καθοριστούν τα ζεύγη. Για φέτος λέω να το κρατήσω έως την Κυριακή 17/11
4. Εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (ας πούμε έως το Πάσχα) κάθε συμμετέχων έχει την ηθική υποχρέωση να διαβάσει τουλάχιστον ένα βιβλίο από την λίστα του συμπαίκτη του και να το σχολιάσει στο παρόν νήμα.

Θα παρακαλούσα να συμμετάσχει μόνο όποιος πραγματικά θέλει να διαβάσει ένα βιβλίο που ενδεχομένως να είναι εντελώς έξω από τα νερά του

Last edited:
Όπως κάθε χρόνο...
1. Η γιορτή του Τράγου - Μάριο Βάργκας Γιόσα
2. HHhH (Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ) -Λοράν Μπινέ
3. Τσέρνομπιλ - Σβετλάνα Αλεξίεβιτς

Τρία από τα βιβλία που διάβασα φέτος και ακόμη τα σκέφτομαι.

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα!

Καθώς οι εντυπώσεις μου από την προηγούμενη φορά που πήρα μέρος ήταν πολύ καλές, δηλώνω συμμετοχή και προτείνω τρία βιβλία που διάβασα τελευταία - με πρόλαβε ο Γρίλος για το ''Τσέρνομπιλ'', διαφορετικά θα ήταν οποσδήποτε μέσα στη λίστα μου-:

1) ''Ελένα'' του Machado De Assis

2) ''To Δαιμόνιο'' του Θεοτοκά

3) ''Ιστορίες από το Δεκαήμερον'' του Βοκάκιου (το δανείστηκα από την Εθνική Βιβλιοθήκη, εκδόσεις Γράμματα, εξαιρετική μετάφραση του Πολίτη και εικονογράφηση)

Και μία μικρή παρατήρηση εάν μου επιτρέπετε. Την προηγούμενη φορά το ζευγάρι που κληρώθηκα δεν διάβασε κανένα από τα προτεινόμενα βιβλία. Φυσικά ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους, έλλειψη χρόνου κτλ. όμως επειδή σκοπός της δραστηριότητας αυτής είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο εμπλουτισμός των γνωσεών μας, θα παρακαλούσα αν στο ζευγαρί που κληρωνόμαστε δεν αρέσουν τα προτεινόμενα βιβλία να μας το αναφέρουν ή εάν κάποιος άλλος ενδφιαφέρεται να διαβάσει κάτι από τη λίστα μας να γίνεται επιτρεπτό.

Η δικη μου τριαδα

1. Ουρσουλα Λε Γκεν: Ο Αναρχικος των δυο κοσμων

2. Νταν Σιμονς: Υπεριων (+ Η Πτωση του Υπεριωνα, ειναι διλογια)

3. Ιωαννα Μπουραζοπουλου: Τι ειδε η Γυναικα του Λωτ;

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Αγαπημένο βιβλίο "Ο αναρχικός των δύο κόσμων" που γράφει στην προηγούμενη ανάρτηση ο Χανκ, αν δεν το έβλεπα ίσως να ήταν στην λίστα μου, η οποία είναι η εξής:

1. Γουίλιαμ Φώκνερ - Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ!
2. Στίβεν Κινγκ - Αυπνία
3. Γκόλντεν Άρθουρ - Αναμνήσεις μια γκέισας

1. Επιταφιος για εναν μικρο νικητη-Ματσάδο ντε Ασις
  2. Η Ροσαουρα απόψε στις 10-Μάρκο Ντενεβι
  3. Οι φωνές του ποταμού Παμάνο -Ζαουμε Καμπρέ
Ηθελα να ποστάρω πέντε προτασεις, αλλα συμμορφώθηκα.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Μέσα και εγώ!
1. Κομμένη Γλώσσα - Ονόματα Και Ιστορίες, Μάρκος Μέσκος
2. Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι, Μαρίνα Καραγάτση
3. Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, Θέμος Κορνάρος

Περαστικά σε όποιον τύχει μ' εμένα. :)

Καλησπέρα σε όλους και από μένα.
Μέσα και εγώ. Όμως με βλέπω να διαβάζω ένα με δύο βιβλία, για τρίτο δεν νομίζω.
Οι δικές μου προτάσεις είναι: 1) Σχεδία - Stephen Baxter
2) Το Κουρδιστό κορίτσι - Bacigalupi Paolo
3) Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέϊ - Oscar Wilde

Καλό μήνα, καλή μας κλήρωση και όποιος αντέξει.

Ωραία ιδέα! Βλέπω αρκετούς τίτλους που με ενδιαφέρουν κι αρκετούς που δεν γνωρίζω. Όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίζονται πολλά και στην κλήρωση :))) .

1) Λούντβιχ - Σιδερόφραχτο Παράθυρο του Κλάους Μαν (εκδ. Άγρα)

2) Νεοελληνικά Διηγήματα του Γ. Μ. Βιζυηνού

3) Πρόγευμα στο Τίφφανυς του Τρούμαν Καπότε

Για το τρίτο ήθελα να προτείνω όποια από τις τρεις συλλογές διηγημάτων του Σάλιντζερ (συγγραφέα του Φύλακα στη Σίκαλη), αλλά από μία πρόχειρη ματιά, είδα ότι είναι δυσεύρετες. Για το δεύτερο, είδα ότι κυκλοφορούν και κάποια από τα διηγήματα μεμονωμένα, αν κάποιος βρίσκει ολόκληρη τη συλλογή μεγάλη.
Ανυπομονώ!

Σαώρη

Θα συμμετάσχω και εγώ!
Θα προτείνω αργότερα βιβλία (ακόμα και αν ξεχαστώ και δεν βάλω ως τις 17, βάλτε με στην κλήρωση).
Μην αγχώνεσαι δεν θα σε αφήσω να το ξεχάσεις εγώ! :)))

Σαώρη

Παιδιά καλώς ήρθατε! Να έχετε το νου σας στις 17-18 Νοεμβρίου ότι θα βγουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης, να συνδεθείτε και να παρακολουθείτε το νήμα! Καλές βιβλιοαναγνώσεις! :)))

Last edited: