Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

@Γρίλος συμφωνω μιας που δεν θέλω να δωσω συνέχεια σε αυτό. Θα ξεκινήσω με το HHhH (Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ) - Laurent Binet που το έχω στα αδιάβαστα της βιβλιοθήκης και συνεχίζω με τη Γιορτή του τράγου. Το Τσέρνομπιλ το έχω διαβάσει. Σε ευχαριστώ που ενδιαφέρθηκες.

Καλησπέρα. Τι ωραία ταιριάσματα είναι αυτά; Νιώθω πολύ τυχερή @Ροπαλοφόρος που είμαστε μαζί, μου άνοιξες την όρεξη για φαντασία-κι έχω καιρό να πιάσω κάτι αντίστοιχο. Να σου ζητήσω λίγο χρόνο; Περίπου καμιά εικοσαριά μέρες και ξεκινώ το Κουρδιστό Κορίτσι.
Ελπίζω να σου αρέσει ό,τι διαλέξεις από τη λίστα μου :)
Καλά μας διαβάσματα!

Κλαψ! κι εγώ δεν μπήκα μια μέρα, την επόμενη δεν είχαμε ίντερνετ, βλάβη όλο το λιμάνι. Απάντησα σήμερα το πρωί.
Γενικά μόλις επέστρεψα μετά από καιρό στη λέσχη και δεν είμαι καθημερινός επισκέπτης - πάντως κατανοώ τους διοργανωτές, αν και μία λαχτάρα την είχα.
Αν προκύψει κάποια απουσία, θεωρήστε με αναπληρωματική!
Καλή διασκέδαση!

Οταν σου απαντησα για τον μορελ, ημουν σιγουρη οτι κατι δε θυμαμαι σωστα κι οταν ειδα το εξωφυλλο της νεας εκδοσης, βεβαιωθηκα για καποιον απροσδιόριστο λογο οτι Δεν το εχω διαβασει. Το απογευμα θυμηθηκα οτι τελικα το εχω διαβασει απο προηγουμενη εκδοση. Σοοοορρυ. Θα μπορεσεις να προτεινεις ενα αλλο;;
Ναι, καλέ φυσικά. Θα ρίξω σαν εναλλακτική ένα βιβλίο που το γνώρισα κι εγώ μέσω του παιχνιδιού μιας χρονιάς. Διαβάζοντας στη Χαννα - Bernhard Schlink.

@Έμμη Ευμορφία

Γεια και από εμένα. Τα βιβλία που προτείνεις είναι τελείως έξω από τα νερά μου (αυτοβιογραφία και ψυχολογία). Υποθέτω αυτός ήταν και ο σκοπός του παιχνιδιού!!
Προκαταβολικά λέω ότι θα αλλάξω σίγουρα το βιβλίο γ. με άλλο του Fromm καθώς η τέχνη της αγάπης θα μου πέσει κάπως βαριά!

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Καλημέρα παιδιά!

Το 11ο ζευγάρι αλλάζει και είναι το εξής:

11ο Ζευγάρι: Γρίλος και Τζένιουμ
Γρίλος
α. Η γιορτή του Τράγου - Mario Vargas Llosa
β. HHhH (Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ) - Laurent Binet
γ. Τσέρνομπιλ - Svetlana Alexievich

Τζένιουμ
α. Ζούσαμε πάντα σε ένα κάστρο - Shirley Jackson
β. Το παιδί του Νώε - Eric Emmanuel Schmitt
γ. Ανατολικά της Δύσης - Penkov Miroslav

Ακολουθούν 3 ζευγάρια, μιας και ήταν κάμποσα άτομα και αποφασίσαμε όπως είπε ο Κόρτο να κάνουμε μία μικρή κλήρωση.
Ακολουθούν το 17ο, 18ο και 19ο ζευγάρι. Καλές αναγνώσεις!

17ο Ζευγάρι: Μωβ σουρικάτα και Ζαφειρενια
Μωβ σουρικάτα
α. Ο συλλέκτης - Soloup
β. Η αφηγήτρια ταινιών - Hernan Rivera Letelier
γ. Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο - Ισίδωρος Ζουργός

Ζαφειρενια
α. Catch-22 - Joseph Heller
β. Σφαγείο νούμερο 5 - Kurt Vonnegut
γ. Το κατά Ιησούν ευαγγέλιο - Jose Saramago

18ο Ζευγάρι: Κόρτο Μαλτέζε και ΑααΑψου
Κόρτο Μαλτέζε
α. Ο στρατηγός της νεκρής στρατιάς - Ismail Kadare
β. Λένε πως θα βρέξει - André Brink
γ. Παλιοί δάσκαλοι - Thomas Bernhard

ΑααΑψου
α. Οι απόψεις ενός κλόουν - Heinrich Böll
β. Το μηδέν και το άπειρο - Arthur Koestler
γ. Χαμογέλα ρε.... τι σου ζητάνε - Χρόνης Μίσσιος

19ο Ζευγάρι: Ελένιον και Σαώρη
Ελένιον
α. Λούντβιχ [Σιδερόφραχτο Παράθυρο] - Mann Klaus
β. Νεοελληνικά Διηγήματα - Γ. Μ. Βιζυηνού
γ. Πρόγευμα στο Τίφφανυς - Capote Truman

Σαώρη
α. Κομμένη Γλώσσα - Ονόματα Και Ιστορίες - Μάρκος Μέσκος
β. Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι - Μαρίνα Καραγάτση
γ. Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου - Θέμος Κορνάρος

@Μωβ σουρικατα, καλησπέρα! Από τα βιβλία που προτείνεις του Ζουργου το έχω διαβάσει, οπότε θα επικεντρωθώ στα άλλα δύο προς το παρόν. Η "αφηγήτρια ταινιών" φαίνεται να είναι πιο πολύ του στιλ μου, αλλά για αυτό θα ξεκινήσω από τον Συλλέκτη, τιμώντας το σκοπό του παιχνιδιού και γιατί δεν έχω διαβάσει πολλά graphic και με ιντριγκάρει. Για να δούμε...

@Ζαφειρενια
Καλησπέρα κι από εμένα. Κι εγώ έχω διαβάσει το catch-22 πριν από χρόνια όπως και τον Σαραμάγκου. Ο Σαραμάγκου μου αρέσει έτσι κι αλλιώς πολύ. Το catch-22 δεν με είχε τρελάνει και τόσο αλλά ίσως του δώσω άλλη μια ευκαιρία. Το σφαγείο νούμερο 5 είναι έτσι κι αλλιώς στην λίστα μου με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω οπότε θα το συμπεριλάβω στην επόμενη παραγγελία μου από το βιβλιοπωλείο.

Last edited:
@Ζαφειρενια
Καλησπέρα κι από εμένα. Κι εγώ έχω διαβάσει το catch-22 πριν από χρόνια όπως και τον Σαραμάγκου. Ο Σαραμάγκου μου αρέσει έτσι κι αλλιώς πολύ. Το catch-22 δεν με είχε τρελάνει και τόσο αλλά ίσως του δώσω άλλη μια ευκαιρία. Το σφαγείο νούμερο 5 είναι έτσι κι αλλιώς στην λίστα μου με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω οπότε θα το συμπεριλάβω στην επόμενη παραγγελία μου από το βιβλιοπωλείο.
Ωραία λοιπόν, επανέρχομαι με 2 νέες προτάσεις για την περίπτωση που θες (και) κάτι άλλο:
1. ΜακΤιγκ, Frank Norris
2. Μη μ' αφήσεις ποτέ, Kazuo Ishiguro

Το 'χω διαβασει. :ένοχος:
Πώς σου φάνηκε,; Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όταν το διάβαζα. ? Δώσε μου λίγο χρόνο, γιατί μόλις γύρισα από το γραφείο και ψιλοκουτουλαω για να ψάξω τα βιβλία μου. Θα σου δώσω άλλο αργότερα ή αύριο. :)

Με μια πρώτη ματιά που έριξα στα τρία βιβλία που προτείνει η Ζουλί, λέω να ξεκινήσω με την "πατρίδα". Καλή ανάγνωση και καλή αρχή σε όλους!! :ματιά:
Καλησπέρα, δεν έχω διαβάσει κανένα απο τις 3 επιλογές σου, όποτε θα ξεκινήσω με την Πείνα που το έχω καιρό στα αδιάβαστα, και θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα.

@Σαώρη
α. Κομμένη Γλώσσα - Ονόματα Και Ιστορίες - Μάρκος Μέσκος
β. Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι - Μαρίνα Καραγάτση
γ. Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου - Θέμος Κορνάρος

Ευελπιστούσα σε κλήρωση με βιβλία που καιρό λιγουρεύομαι να διαβάσω. Ευτυχώς, μου έτυχε τριάδα εντελώς άγνωστων βιβλίων, που μόλις τα έψαξα στο διαδίκτυο, να δω τι είναι. Το Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου πρέπει να είναι καλό, αλλά δεν είναι καθόλου η στιγμή για μένα να συγκεντρώσω κι άλλες ενδείξεις ή αποδείξεις, για το πόσο φρικτός μπορεί να είναι ο άνθρωπος. Οπότε θα αρχίσω από τη Μαρίνα Καραγάτση και το Μάρκο Μέσκο (δεν γλιτώνω το θέμα της φρίκης, υποψιάζομαι, αλλά τουλάχιστον είναι από τα μάτια ενός παιδιού).

Σαώρη

Το βιβλίο της Καραγάτση είναι μία λογοτεχνική απόδοση για τα όσα θέλησε να μοιραστεί για την οικογένειά της με τρόπους που αρκετές φορές είναι πιο εύθυμοι. Αν σου αρέσει ή εκτιμάς σαν λογοτέχνη τον Καραγάτση θα σου αρέσει, αν όχι ίσως γελάσει το χειλάκι σου κάποιες στιγμές προς το τέλος. :μαναι:
Όσο για το βιβλίο του Μέσκου το διάβασα φέτος και το λάτρεψα. Δεν είναι μία συνεχόμενη αφήγηση όπως το βιβλίο του Κορνάρου και θα μεταπηδάς σε ιστορίες δεν θα βαρύνει τόσο η διάθεσή σου και το βιβλίο είναι μικρό.
Για εναλλακτική πάντως έχε και «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» του Jostein Gaarder.

Αυτό που παρατηρώ σε κάθε παιχνίδι είναι ότι δίνω τόσο εύθυμα βιβλία στα ταίρια μου. Αλλά τι να κάνω παιδιά αυτά διαβάζω. :πανικός:

Εγώ θα πάω τις επόμενες μέρες να κοιτάξω για την πρώτη σου πρόταση, το «Λούντβιχ [Σιδερόφραχτο Παράθυρο]» του Mann Klaus, αλλιώς θα κοιτάξω για το τρίτο. Και θα ενημερώσω.
Βιζυηνό έχω διαβάσει και λόγω του σχολείου αρκετά, αλλά και από δική μου αναζήτηση, οπότε σχεδόν όλα τα διηγήματα της συλλογής τα έχω διαβάσει, βέβαια έχουν ενδιαφέρον τα γραφόμενα του προλόγου, αλλά όσον αφορά το παιχνίδι δεν θα το ακουμπήσω.

Ωραία, ευχαριστώ.
Μια εναλλακτική στο Βιζυηνό: Ίταλο Καλβίνο. "Ο ανύπαρκτος ιππότης" (που ίσως είναι ανύπαρκτος και στα βιβλιοπωλεία) ή "Αόρατες πόλεις" (που είναι ορατές στα βιβλιοπωλεία)

Το spoiler είναι και ...teaser;

Σαώρη

Τις αόρατες πόλεις τις έχω διαβάσει και ήταν πολύ πολύ ωραίο βιβλίο! Κάποιες περιγραφές πόλεων ήταν απλά είτε υπέροχες είτε ιδιαίτερες και σου κέντριζαν την προσοχή.
Θα το ψάξω και σε παλαιοβιβλιοπωλεία το πρώτο που προτείνεις, θα ρωτήσω και στην βιβλιοθήκη της περιοχής μήπως υπάρχει.

Το spoiler είναι η αγανάκτησή μου για τα βασανιστήρια που σας κάνω άθελά μου. :μαναι:

Πώς σου φάνηκε,; Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όταν το διάβαζα. ? Δώσε μου λίγο χρόνο, γιατί μόλις γύρισα από το γραφείο και ψιλοκουτουλαω για να ψάξω τα βιβλία μου. Θα σου δώσω άλλο αργότερα ή αύριο. :)
Συμπαθητικούτσικο μου φανηκε (η ξυνη).

Ειδα καλα;;; Μπορω να κανω λάικ;!;! Παω να κοτσαρω μερικα.