Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

Καλησπέρα, δεν έχω διαβάσει κανένα απο τις 3 επιλογές σου, όποτε θα ξεκινήσω με την Πείνα που το έχω καιρό στα αδιάβαστα, και θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα.

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δυσκολεύτηκα με την πεινα, μόλις όμως μπήκα στο κλίμα του βιβλίου κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα διαμαντάκι, με την ανθρωπιά να αναδύεται από τις σελίδες του!!! Ελπίζω να σου αρέσει!! :)

Το Υπεριων δεν ειναι σειρα, απλα ειναι δυο τομοι. Αν θες προτεινω κατι αλλο.

Απο τα δικα σου, δεν εχω διαβασει κανενα. Ευκαιρια ειναι. Σε πρωτη φαση, σκεφτομαι να ξεκινησω το "Ο Ποτης". Αλλα πιθανοτατα με το νεο ετος. :)
Ο Πότης, τι βιβλίο! Από τα ωραιότερο που έχω διαβάσει.

Ωραία ιδέα! Συμμετέχω πρώτη φορά, ελπίζω να πρόλαβα την προθεσμία!
Η λίστα με τρία βιβλία που είναι ανάμεσα στα 10 αγαπημένα μου:

1. Επικίνδυνος οίκτος - Stefan Zweig
2. Η κοινή ανθρώπινη μοίρα - Samuel Butler
3. Η έρημος των Ταρτάρων - Dino Buzzati
Μαριώ είμαι το ταίρι σου (όπως ήδη γνωρίζεις). Το "Η έρημος των Ταρτάρων" ήταν στα βιβλία που θέλω να διαβάσω το 2020. Η γραφή του Stefan Zweig μου αρέσει. Θα τα ξεκινήσω στις 30/11 που έχω και δύο 12ωρα ταξίδια με πλοίο. Εσύ;

Αστυνομικά βλέπω προτείνει το ταίρι μου και λέω να ξεκινήσω από την Ξηρασία - το μόνο από τα τρία που ήξερα. Για τα άλλα, όπως και εντυπώσεις, μετά τα Χριστούγεννα.

Μαριώ είμαι το ταίρι σου (όπως ήδη γνωρίζεις). Το "Η έρημος των Ταρτάρων" ήταν στα βιβλία που θέλω να διαβάσω το 2020. Η γραφή του Stefan Zweig μου αρέσει. Θα τα ξεκινήσω στις 30/11 που έχω και δύο 12ωρα ταξίδια με πλοίο. Εσύ;
Χαίρομαι που είσαι το ταίρι μου και ζηλεύω τα 12ωρα ταξίδια με πλοίο! Είναι το ιδανικό μέρος για διάβασμα. Το πρώτο βιβλίο που προτείνεις, Έθιμα Ταφής, το έχω διαβάσει και μου άρεσε πολύ, είναι ιδιαίτερο. Θα ξεκινήσω λοιπόν με τον Θάλαμο αρ. 6 που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Θα διαβάσω και τη Δεύτερη Εκτέλεση επειδή δεν το γνωρίζω και συνήθως δεν διαβάζω Έλληνες για να ξεβολευτώ σύμφωνα με το πνεύμα του παιχνιδιού! Καλές μας αναγνώσεις!

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
ΑααΑψου καλωσόρισες και καλή δύναμη στο να βρεις βιβλίο που δεν έχει διαβάσει ο Κόρτο Μαλτέζε! :))))

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Από τα δικά σου ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω, όλα ωραία μου φαίνονται (και αδιάβαστα τα έχω). Μάλλον θα ξεκινήσω το Τερέζ Ρακέν του Εμίλ Ζολά.
Τελικά δεν θα ξεκινήσω το βιβλίο του Ζολά, γιατί ήταν εξαντλημένο κι έχω ήδη ξεκινήσει το Μπλε Δωμάτιο του Ζωρζ Σιμενόν

Ωχ συγγνώμη, Πεταλούδα, είχα τσεκάρει και το έβγαζε διαθέσιμο. Ελπίζω να μη σε απογοητεύσει! Περιμένω εντυπώσεις!

FYI δεν θα χρειαστεί να δανειστώ Κινγκ. Το κακό είναι ότι φλερτάρω με Φωκνερ. Το δεύτερο κακό είναι ότι είμαι λίγο ψυχαναγκαστικη, οπότε ο Κινγκ πάει πρώτος στη λίστα. (Έχω να ολοκληρώσω 2 βιβλία, οπότε μέσα στον Δεκέμβριο, ξεκινώ κι εγώ το δικό σου)

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Σε ευχαριστώ @Ιπποπόταμος , η αλήθεια είναι ότι βιαζόμουν και δεν κοίταξα για άλλες επιλογές. Επειδή όμως μου κέντρισε το ενδιαφέρον το βιβλίο, θα το ψάξω αργότερα.

@Τσίου, μέχρι στιγμής έχω πολύ καλές εντυπώσεις με το Μπλε Δωμάτιο! Χαλάλι ο ψυχαναγκασμός, αν είναι να διαβάσεις πρώτο το βιβλίο του Κινγκ. :)))) Είναι πολύ αγαπημένο μου το συγκεκριμένο και θα αναμένω με αγωνία (στην γωνία) για τις εντυπώσεις σου.

@Τζένιουμ, ξεκίνησα το "Ανατολικά της Δύσης" χθες το βράδυ. Έχω διαβάσει τα 6/8 των διηγημάτων. Οι περισσότερες ιστορίες είναι πολύ καλές και ενδιαφέρουσες. Το βιβλίο λογικά θα το τελειώσω σήμερα. Η Βουλγαρίας, παρά την ήττα της σε όλους τους πολέμους που έχει λάβει, εμφανίζει αρκετά κοινά με την Ελλάδα, τουλάχιστον οι κάτοικοι της.

Όσο διαβάζω, με προβληματίζουν οι φανατισμένοι άνθρωποι. Βρίσκω κοινά σε όλους τους λαούς και σε όλες τις περιόδους της ιστορίας. Είτε κομουνισμός είτε καπιταλισμός, ο απλός άνθρωπος αγωνίζεται για την επιβίωση και οι "κεφαλές" θέτουν στόχους και εχθρούς και διαχωρίζουν άλλοτε με τείχη, άλλοτε με σύνορα (φυσικά ή τεχνητά) και άλλοτε με "ιδεολογίες". Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο "ιστορίας" την εξής φράση: «Ξέρω ένα γέρο, σοφό βουδιστή μοναχό που μία φορά, μιλώντας στους συμπατριώτες του, είπε ότι θα ήθελε πολύ να μάθει γιατί όλοι οι άνθρωποι συμφωνούν ότι είναι γελοίο και αξιολύπητο όταν κάποιος καυχιέται και λέει «Είμαι ο πιο έξυπνος, ο πιο δυνατός, ο πιο γενναίος και ο πιο χαρισματικός άνθρωπος στον κόσμο», ενώ, όταν αντί για «εγώ» πει «εμείς» και ανακοινώσει ότι «Εμείς είμαστε οι πιο έξυπνοι, οι πιο ισχυροί, οι πιο γενναίοι και οι πιο χαρισματικοί άνθρωποι στον κόσμο», τότε τον χειροκροτούν με ενθουσιασμό στην πατρίδα του και τον αποκαλούν πατριώτη.» .

@Πεταλούδα, πολύ χαίρομαι! Το είχα βρει συγκλονιστικο.
αναμένω με αγωνία (στην γωνία) για τις εντυπώσεις σου.
Στην γωνία; ?
Αμαν, άρχισαν οι απειλές!
Ναι... Με τον Κινγκ έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Τον κυνηγάω χρόνια, αλλά αυτός είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμος. Δεν με θέλει ρε, Πεταλούδα. Δεν με θέλει. Ελπίζω με το παιχνίδι να καταλάβει τι χάνει. Σταματώ εδώ, πριν αρχίσω να αφιερώνω Αντζελα--αρκετό ίντερνετ για σήμερα. Να περιμένεις νέα πριν τα Χριστούγεννα.
Καλή συνέχεια σε όλους!

Τα διηγήματα που μου άρεσαν περισσότερο είναι τα:
1. Φωτογραφία με τη Γιούκι
2. Ανατολικά της Δύσης
Ευχαριστώ Γριλε!
Οταν τελειώσω αυτό που διαβάζω τώρα θα ξεκινήσω με τις δικές σου επιλογές. Θέλεις να αλλάξω κάποια δική μου επιλογή, να σου δώσω κάποια εναλλακτική;