@Αναξίμανδρος Ελπίζω να μη ξενέρωσες πολύ!! Είμαι μεγάλος fan των αστυνομικών, κι έβαλα τρία από τα πιο ωραία που διάβασα πρόσφατα. Αν θες να αλλάξω κάποιο μετά χαράς να σου προτείνω άλλο
Εγώ θα ξεκινήσω με την πρώτη σου επιλογή ("The Baltimore Boys"), πρώτον γιατί μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον από τα άλλα και δεύτερον για τα άλλα δύο πρέπει να επισκεφτώ πρώτα την Ελλάδα για να τα αγοράσω!
Λοιπόν, μόλις τελείωσα την Ξηρασία και τα νέα δεν είναι καλά. ?
Ελπίζω το αναγνωστικό μου ταίρι να μην με παρεξηγήσει για την κακή κριτική που ακολουθεί και να ξέρει ότι το είχα ούτως ή άλλως στα υπόψιν και απλά μου έδωσε έναν επιπλέον λόγο για να το διαβάσω.
Δεν έχω διαβάσει βέβαια πολλά αστυνομικά αλλά κι αυτά τα λίγα κράτησαν πιο πολύ το ενδιαφέρον μου και δεν ήταν τόσο επίπεδα. Πιο πολύ για εργασία σε σχολή δημιουργικής γραφής μου έκανε. Σίγουρα ήταν το πρώτο της μυθιστόρημα αλλά όχι και το καλύτερο του 2017!
Η γραφή απλοϊκή με όλα τα κλισέ του είδους και η μετάφραση μάλλον διεκπεραιωτική.
Δεν μετανιώνω φυσικά που το διάβασα καθώς στα θετικά του είναι οι πολλές ανατροπές και οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες (κρατούσε το ενδιαφέρον) αλλά θα προτιμούσα ασυζητητί Jo Nesbo ή Philip Kerr.
Η ταινία είμαι βέβαιος πάντως, θα γίνει επιτυχία.
Τέλος ο τίτλος, Ξηρασία! WTF?
Περίμενα κάποια σοβαρή σύνδεση της ιστορίας με το φυσικό φαινόμενο ή κάτι έξυπνο τέλος πάντων, από το απογοητευτικό (spoiler) κράτημα ενός αναπτήρα απειλώντας για πυρκαγιά στα ξερά χόρτα! ?
Ελπίζω το ταίρι μου να έχει καλύτερα λόγια για το βιβλίο των Μπάλτιμορ και αν του αρέσει, η Υπόθεση Χάρι Κέμπερτ του ίδιου συγγραφέα είναι εξαιρετικά κοντά - πιστεύω - στα γούστα του (αν κρίνω από τις προτάσεις του).
Αν θέλει να μου προτείνει κάτι άλλο μετά από όσα προηγήθηκαν ?, ευχαρίστως, από τις άλλες δύο του επιλογές για την ώρα δεν είμαι ζεστός.
Καλή συνέχεια και καλή αναγνωστική χρονιά να έχουμε.