Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Τίποτααα)

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Μία ακόμα χρονιά το αγαπημένο και γεμάτο ανατροπές και ξαφνιάσματα παιχνίδι είναι εδώ.
Μετά από την συνεχόμενη λαϊκή απαίτηση, διαδηλώσεις στον ιντερνετικό χώρο, το κεκτημένο χρόνων, το «Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο» είναι και πάλι στις οθόνες σας!

Εδώ μαζί σας θα βασανιστούμε και θα απολαύσουμε βιβλία που δεν βάζει ο νους! Βιβλία που δύσκολα θα πετυχαίνατε ή θα τα αρπάζατε από τα ράφια απολαμβάνοντας την υπέροχη μυρωδιά των φρεσκοκομμένων, αλλά και των παλιών ώριμων βιβλίων! Βιβλία που έχετε στην λίστα σας και δεν βρίσκετε αφορμή να τα διαβάσετε! Τώρα ήρθε η ώρα σας και η δική τους! :φρύδια:

Ένας θεσμός που συνεχίστηκε από τον αγαπημένο μας @Κόρτο Μαλτέζε και θα συνεχίσει!
Οι κανόνες όπως τους ξέραμε και θα τους μάθουμε νέοι και παλιοί (το κόπικλεφτ από τις αναρτήσεις του Κόρτο :φιρουλί::μαναι: ):

1. Σκοπός μας είναι να διαβάσουμε ένα βιβλίο που ουσιαστικά δεν ήταν στις προτεραιότητές μας να το διαβάσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο λοιπόν ο συμπαίκτης μας να έχει εντελώς διαφορετικά αναγνωστικά γούστα από εμάς και τα βιβλία που θα μας προτείνει να μην πλησιάζουν καν στις αναγνωστικές μας προτιμήσεις. Αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού.
2. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, παραθέτει μια λίστα 3 (τριών) βιβλίων.
2α. Καλό είναι για ευνόητους λόγους τα βιβλία που προτείνονται να κυκλοφορούν στα ελληνικά, να είναι ακόμα σε κυκλοφορία, να έχουν λογικό μέγεθος και λογική τιμή και να μην απευθύνονται σε πολύ περιορισμένο/ειδικό κοινό και να μην αποτελούν τριλογία, ή συνέχεια βιβλίων, μιας και δεν έχει νόημα να επιβαρύνουμε και οικονομικά, αλλά και σε μέγεθος του βιβλίου το ζεύγος μας!
3. Μετά την παρέλευση κάποιων ημερών οι οργανωτικοί νόες ( @Πεταλούδα ακούς; :ψουψου: :ρ )πίσω από το όλο εγχείρημα θα κάνει κλήρωση ανάμεσα στους συμμετέχοντες ώστε να καθοριστούν τα ζεύγη.
4. Εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (ας πούμε έως το καλοκαίρι τώρα, μιας και οι εταιρίες courier τα βρήκαν σκούρα και ας αφήσουμε το περιθώριο μέσα σε 1,5-2 μήνες να σας έχει έρθει το βιβλίο :χαχα:) κάθε συμμετέχων έχει την ηθική υποχρέωση να διαβάσει τουλάχιστον ένα βιβλίο από την λίστα του συμπαίκτη του και να το σχολιάσει στο παρόν νήμα.

Νομίζω πώς μια ιδανική ημερομηνία για την λήξη των συμμετοχών είναι 16 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν τις γιορτές θα σας έρθει μήνυμα για επιβεβαίωση της συμμετοχής και λίγο μετά θα ανακοινωθούν τα ζεύγη σας!

Είθε να μάθετε όμορφα βιβλία, να γνωρίσετε νέους και παλιούς συγγραφείς και να είμεθα όλοι υγιέστατοι και γεμάτοι γνώσεις! :))))

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Θα χαρώ πολύ να λάβω μέρος. Για την ακρίβεια είμαι ήδη αγχωμένη και ενθουσιασμένη :γιούπι:

Προτείνώ τα εξής:

"Οσα δεν σου είπα ποτέ" της Celeste Ng
"Με τις πόρτες ανοιχτές" του Ιan Rankin
"Το φονικό κελάηδισμα" της Ηayder Mo

Καλησπέρα σε όλους!
Περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας.
Να και οι δικές μου:
1- Σφαγείο Νο 5, Kurt Vonnegut
2- Περί Θανάτου, José Saramago
3- Το βάρος της πεταλούδας, Erri de Luca

Οι δικές μου προτάσεις
1)Εθιμα ταφής -Hannah Kent
2)Οι καλοί -Hannah Kent
3)Σώσε με -Δημητρης Σιμος
Καλοδιαβαστα
Περιμένω τις δικές σας προτάσεις!!!

Last edited:
Είδα για πρώτη φορά τη δράση αυτή πέρσι-δυστυχώς πολύ αργά για συμμετοχή- οπότε είμαι ενθουσιασμένη να συμμετάσχω φέτος!!
Τα βιβλία που προτείνω είναι:
-Δόκτωρ Γκλας (Γιάλμαρ Σέντερμπεργκ )
-Ιστορίες της ζωής σου και άλλες ιστορίες (Ted Chiang)
-Μπαρ Φλωμπερ (Αλέξης Σταμάτης)

Last edited:

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Καλησπέρα παιδιά, καλό είναι να συμπληρώνετε και το όνομα του συγγραφέα για διευκόλυνση όλων μας! :))))

Καλησπέρα....
Θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω αν και δεν ξέρω αν θα έχω φοβερές προτάσεις για ανάγνωση...

Τα βιβλία που προτείνω είναι :
* Το μυστικό του συζύγου (Λιαν Μοριάρτι)
* Η γυναίκα του Ισνταλ (Βαγγέλης Γιαννίσης)
* Αντίλαλοι νεκρών ( Johan Theorin)

ανυπομονώ...

Καλησπέρα.
Με χαρά θα λάβω και φέτος μέρος.
Οι προτάσεις μου είναι:
1. Κόρκυρα, Κατερίνα Χανδρινού, εκδοσεις κείμενα.
2. Η θάλασσα, Μ. Μακρόπουλος, εκδοσεις Κίχλη.
3. Το αρχέγονο και άλλοι καιροί, Ο. Τοκαρτσουκ, εκδοσεις Καστανιώτης.

Λοιπόν αν και είναι το τέταρτο, που παίρνω μέρος, μέχρι και σήμερα κανένα "ταίρι" μου δεν έχει διαβάσει ούτε μία πρόταση μου! Ωστόσο εγώ πιστός στις παραδόσεις...

1. Η γιορτή του Τράγου - Μάριο Βάργκας Γιόσα
2. Μόνος στο Βερολίνο - Χανς Φαλάντα
3. ... καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς - Χρόνης Μίσσιος

Μία πρόταση ίδια με πέρσι και δύο προτάσεις που διάβασα φέτος. Όπως είπα μάλλον δεν κάνω καλές επιλογές γιατί κανείς δεν τις διαβάζει, αλλά αυτοί χάνουν!

Καλησπέρα και από μένα, θα είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω και υπόσχομαι να διαβάσω βιβλία από το ταίρι μου :)
Τα δικά μου είναι τα παρακάτω, με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα ότι πληρούν τις προδιαγραφές. Ανυπομονώ για το ζευγάρωμα :)

1) Υφαντόκοσμος - Clive Barker
2) Φεστιβάλ - Γιώργος Γούσης, Παν-Παν- Γεωργία Ζαχάρη
3) Καλοί Οιωνοί - Neil Gaiman, Terry Pratchett

Καλή συνέχεια σε όλους :)

Το λες και γκαντεμιά πάντως ρε Γρίλε.
Λοιπόν οι προτάσεις μου:
1) Τσερνομπιλ: ένα χρονικό του μέλλοντος - Σ. Αλεξιεβιτς
2) Έθιμα ταφής - Χ. Κεντ
3) Στις στάχτες - Ρ. Λαπτον
Τα 2 πρώτα τα διάβασα φέτος και είναι από τα ωραιότερα που έχω διαβάσει.

:ευχαριστώ:
Καλησπέρα.
Με χαρά θα λάβω και φέτος μέρος.
Οι προτάσεις μου είναι:
1. Κόρκυρα, Κατερίνα Χανδρινού, εκδοσεις κείμενα.
2. Η θάλασσα, Μ. Μακρόπουλος, εκδοσεις Κίχλη.
3. Το αρχέγονο και άλλοι καιροί, Ο. Τοκαρτσουκ, εκδοσεις Καστανιώτης.

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Aπο ότι βλέπω οι περισσοτεροι , που δηλώσαμε συμμετοχή ως τώρα είμαστε ψάρακες 🙃
Θα εχει ενδιαφέρον να δούμε , αν θα τηρηθεί από όλους η συμφωνία.

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τελευταία, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, μπαίνω σποραδικά στην αγαπημένη Λέσχη και πράγματι, βλέπω πολλά νέα μέλη. Απλά να σας καλωσορίσω όλους. Η Λέσχη είναι πραγματικά ανεξάντλητη, αν πει να ψάξει κανείς παλιά νήματα, αλλά και σε μοναδικά παιχνίδια, όπως αυτό εδώ.

Καλή διαμονή. Είμαστε όλοι μέλη μιας... φανερής αδελφότητας. :))))

Λοιπόν αν και είναι το τέταρτο, που παίρνω μέρος, μέχρι και σήμερα κανένα "ταίρι" μου δεν έχει διαβάσει ούτε μία πρόταση μου! Ωστόσο εγώ πιστός στις παραδόσεις...

1. Η γιορτή του Τράγου - Μάριο Βάργκας Γιόσα
2. Μόνος στο Βερολίνο - Χανς Φαλάντα
3. ... καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς - Χρόνης Μίσσιος

Μία πρόταση ίδια με πέρσι και δύο προτάσεις που διάβασα φέτος. Όπως είπα μάλλον δεν κάνω καλές επιλογές γιατί κανείς δεν τις διαβάζει, αλλά αυτοί χάνουν!
Μα τι κριμα!!! Άμα είναι θα σου στείλω εγω αποψη γιατι θέλω εδω και καιρό να διαβασω Μισιο και νομιζω οτι το 2021 ειναι η χρονια του!!

Πολύ μ αρέσει αυτή η ιδέα, θέλω πολύ να συμμετέχω και γω. Μένω Γερμανία και ελπίζω να καταφέρω να βρώ τα βιβλία που θα μου τύχουν.
Οι προτάσεις μου:
1)Steve Cavanagh - 13
2)Ταρτ Ντόνα - Η καρδερίνα
3)Πολίτης Γιώργος - Το Προξενιό της Ιουλίας

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.