Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

Ναι αν δεις την επισήμανση κάτω από το τρίτο ζευγάρι εξηγεί ότι έγινε γιατί έπρεπε να καλυφθεί το 13ο ζευγάρι, καθώς ήμασταν μονός αριθμός συμμετεχόντων. Θες να πάρεις μέρος για να παίξεις ζευγάρι με τον Τουραντό; :φρύδια::φιρουλί:
Την είδα, αλλά την κατάλαβα λάθος. Νόμιζα ότι έπαιξες ειδικά για να βγει το ζευγάρι, οπότε αναρωτήθηκα γιατί απλά δεν ζευγαρώθηκαν το 8 με το 13!
Είχα παίξει 2 φορές σε προηγούμενα χρόνια, αλλά με αγχώνει αυτό το παιχνίδι! Νιώθω πίεση ότι "πρέπει" να διαβάσω κάποιο βιβλίο, και αυτό με ψιλοχαλάει ακόμα και αν είναι βιβλίο που ήθελα να διαβάσω έτσι κι αλλιώς. Το σκέφτηκα φέτος μήπως ξαναπαίξω, αλλά αποφάσισα καλύτερα να δω τις προτάσεις και να ξεχωρίσω τι μου κινεί το ενδιαφέρον.

Χαιρετώ κι εγώ την παρέα!

Λοιπόν, πολύ μου αρέσει το ταίριασμά μου με τον @Γιώργοσγιώργος! Νομίζω δε θα αγόραζα κανένα από τα τρία προτεινόμενα βιβλία από μόνος μου!

Από τη σύντομη μελέτη που έκανα (καλά τη Δίκη προφανώς την ήξερα) νομίζω με ελκύει περισσότερο το δεύτερο. Όμως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την προμήθεια τόσο αυτού όσο και της Δίκης αυτή την ώρα (Το site που συνήθως αγοράζω βρίσκεται στη Μ. Βρετανία και με το Brexit έχουν προσωρινά σταματήσει αποστολές στην Ε.Ε.). Οπότε θα ξεκινήσω με το πρώτο που το βρήκα σε e-book από Amazon.

Σωτηρία καλή μας ανάγνωση και πολλές ευχές για τις μέρες που ερχονται.
Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία που πρότεινες κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Θα αρχίσω λοιπόν από το πρώτο βιβλίο που προτείνεις και έπεται συνέχεια... Ευχομαι να ευχαριστηθείς και τις δικές μου προτάσεις:τρέχω:

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Είχα παίξει 2 φορές σε προηγούμενα χρόνια, αλλά με αγχώνει αυτό το παιχνίδι! Νιώθω πίεση ότι "πρέπει" να διαβάσω κάποιο βιβλίο, και αυτό με ψιλοχαλάει ακόμα και αν είναι βιβλίο που ήθελα να διαβάσω έτσι κι αλλιώς. Το σκέφτηκα φέτος μήπως ξαναπαίξω, αλλά αποφάσισα καλύτερα να δω τις προτάσεις και να ξεχωρίσω τι μου κινεί το ενδιαφέρον.
Όι δυστυχώς, δεν είχαμε ζυγό αριθμό επιβεβαιώσεων, για να μην υποστούν 2 μέλη τις δικές μου κακές επιλογές! :ρ
Ναι θυμάμαι ότι συμμετείχες, γι' αυτό και σου πρότεινα. Αλλά όπως νιώθεις εσύ καλύτερα. Και δεδομένων των καιρών, δεν αξίζει να πιέζεις περαιτέρω την κατάσταση και την ψυχολογία σου. Διάβασε όσο και ό,τι θες χωρίς ψυχαναγκασμό.
Να είσαι καλά και να παρακολουθείς το νήμα, για τα σχόλια, μήπως και σε πείσει ένας σχολιασμός να γνωρίσεις ένα βιβλίο, μήπως προκύψει και νέα πρόταση. :γιούπι:

@Ιαβερης Τι γρήγορο πιστόλι είσαι εσύ; :ωραίος:
Όπως και να έχει, θα σου βάλω άλλες 2 επιλογές για τα μάτια του κόσμου.
α) Sleepers - L. Carcattera
β) Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών - J. Teule
Και τα 2 είναι εξαντλημένα στα ελληνικά, αλλά επειδή τα διαβάζεις στα αγγλικά,, αν τυχόν θελήσεις, φαντάζομαι θα τα βρεις. :ματιά:

@Ιπποπόταμος
Πως σου φανηκαν οι επιλογες μου; Εχεις διαβασει καποιο απο αυτα; Οι δικες σου επιλογες πολυ καλες αλλα το βιβλιο του Καραγατση το εχω διαβασει.
@Πίκος Απίκος
Δεν εχω διαβασει καποιο.Το Σιμπλίκιος Σιμπλικίσιμος το χω καιρο στο "να το διαβασω καποια στιγμη". Τον Masterton Graham τον εχω ακουσει αλλα χωρις να χω διαβασει καποιο σαν ειδος δεν με ελκυει καθολου.
Θα διαβασω το "Ο κόμπος των εχιδνών" και ισως μετα απο μηνες τον Σιμπλικιο.

Ως την Κυριακη θα σου στειλω εναλλακτικη (αφου δω διαθεσιμοτητα και κοστος)

ΥΓ: Μαζι με τα λουκανικα εφαγα και τους τονους σημερα.

Θα ξεκινήσω από του χρόνου κάποια στιγμή, μιας και τώρα συμμετέχουμε στην συνανάγνωση.
Κι εγώ για μετά τη συνανάγνωση είχα στο νου μου να ξεκινήσω, ο Perec είναι μάλλον ..απαιτητικός και θα χρειαστώ αρκετές δυνάμεις!! :)))):φραπεδάκι: :ματιά: "Το σπίτι των πνευμάτων" το έχω καιρό στα αδιάβαστα, οπότε θα είναι η πρώτη μου επιλογή. :) Αν και θα χρειαστώ μια αλλαγή στην τριάδα, γιατί έχω ήδη διαβάσει "Το φάντασμα της όπερας". Καλή αρχή σε όλους!!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές με υγεία.
@Τοσκάνη ωραιες επιλογές, α+β τα έχω διαβάσει όποτε περιμένω 2 άλλες επιλογές. Νορβηγικό δάσος είναι χρόνια στα αδιάβαστα οπότε φέτος θα διαβαστεί ☺🎅🏻🎄

Σαώρη

Μια χαρά! @Τουραντό, πες μας αν παρήγγειλες/δανείστηκες κάτι από τις δικές μου προτάσεις ή οχι. :ρ

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Αν και θα χρειαστώ μια αλλαγή στην τριάδα, γιατί έχω ήδη διαβάσει "Το φάντασμα της όπερας".
Λοιπόν, στο αντικαθιστώ με το "Εν Ψυχρώ" του Τρούμαν Καπότε.

Καλές Γιορτές σε όλους και καλά αναγνώσματα! Υπάρχουν τόσες ωραίες προτάσεις βιβλιών που θα γεμίσω τη φετινή χρονιά και με άλλες πέρα από αυτές που μου δωσε το ταίρι μου <3

@ΜαρίαΚοκ οι επιλογές σου ειναι μια και μια! Ήθελα να διαβάσω ούτως ή άλλως και τα τρία βιβλία!!!

Ελπίζω να απολαύσεις και τα δικά μου! Ανυπομονώ να μάθω νέα σου

Σαώρη

Γειά χαρά σε όλους και από μένα!
@Σαώρη έχω διαβάσει το Μυστήριο της τράπουλας. Αν δε σε βάζω σε κόπο...
Καλησπέρα Θελόνιους!
Βεβαίως και να το αλλαξω εφόσον το έχεις διαβασει! ^^
Η νέα πρόταση, ο Γυάλινος Κόσμος του Tennessee Williams.

Από εσένα θα ήθελα να μου αλλάξεις την 3η σου επιλογή όποτε μπορείς, μιας και εχω διαβάσει το βιβλίο του Levi. ^^

@Ιαβερης εχω βάλει στη λίστα μου τον εξάδελφο Πονς και τον καλό στρατιώτη. Προς το παρόν επειδή βρέθηκε από ένα καλό αγγελάκι ο Στρατιώτης, θα διαβάσω αυτό από τη νέα χρονιά (όταν μου έρθει το κιντλακι μου) και θα έχω στα υπόψιν τον ξάδελφο Πονς να το πάρω, που το προτείνεις τόσο ένθερμα :πάνω::ματιά:

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά με υγεία!
@ΜαΜαΝτα Δεν έχω διαβάσει καμία από τις προτάσεις σου. Και τα τρία βιβλία φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα! Νομίζω ότι θα ξεκινήσω από το "έθιμα ταφής" για το οποίο έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές! Ενημέρωσέ με αν έχεις διαβάσει κάποια από τις δικές μου προτάσεις.

@Σαώρη Καλησπέρα!! Τώρα μόλις είδα την λίστα!! Οπότε δεν έχω προλάβει να παραγγείλω κάποιο.
Μπορώ να μπω με την Αντίβαρο για να βολευτούμε όλοι. :μπράβο:
Υ.Γ. Επίσης είμαι η Τουραντό, όχι Ο. :ματιά: