Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
@Τουραντό, ουπς συγγνώμη, δεν είχα προσέξει αν είχες χρησιμοποιήσει εδώ ή κάπου αλλού στο φόρουμ θηλυκή αντωνυμία και λόγω της κατάληξης στο ψευδώνυμο πήγε για κάποιο λόγο πιο αυτόματα το μυαλό μου στο αρσενικό.

Ωραία μόλις παραθέσει η @Αντίβαρο και την τριάδα της, θα ενημερωθεί και το αρχικό μήνυμα της λίστας, στην πρώτη σελίδα του νήματος, οπότε έχε το νου σου! Σου εύχομαι να απολαύσεις το παιχνίδι! :))))

@Σαώρη
Δεν πειράζει!! Λόγω της κατάληξης εύκολα γίνεται το μπέρδεμα!:ρ
Ευχαριστούμε και εσένα και την Πεταλούδα για την προσπάθεια σας!!:ευχαριστώ:

Μαρσάρει η ομαδάρα!

Έχω ενημερώσει τη Σαώρη για τις προτάσεις μου. Θα προβεί στις ανάλογες διορθώσεις, στην αρχή του νήματος. Οπότε στέϊ τιούντ...

Έχω τσεκάρει και τις δικές σου προτάσεις, οπότε με τη πρώτη ευκαιρία θα διαβάσω μάλλον το "χαρταετοί".

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Ενημερώθηκε η λίστα, και είστε έτοιμες, κυρίες μου! Καλές αναγνώσεις!
Και μόλις έμαθα ένα ιαπωνικό ανάγνωσμα που αν μπορέσω θα του ρίξω μια ματιά κάποια στιγμή γιατί φαίνεται ενδιαφέρον. Ενδιαφέρουσα πρόταση, @Αντίβαρο! Να τι σου κάνουν τα παιχνίδια, έμαθα για έναν άγνωστο για εμέ συγγραφέα από το ζεύγος μου @Θελόνιους ακόμα! Ωραία πράματα γίνονται! :))))

@Νικορούσκι Λοιπόν εγώ με το νέο έτος θα ξεινήσω με το Μορφωμένη και θα συνεχίσω με το είμαι όσα ξεχάσει.
Ααα πολύ καλές επιλογές, και τα δύο από τα αγαπημένα μου το 2020, το Μορφωμένη, αν και συγγραφικά όχι τόσο δυνατό για τους πιο αυστηρούς, σαν ιστορία με συγκλόνισε προσωπικά και με έκανε να ψάξω περισσότερα για το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δυσκολέυτηκα με το να προτίνω ελληνικά επειδή κυρίως διαβάζω στα αγγλίκα οπότε το 'Ο Βασιλιάς της' ήταν μια επιλογή ανάγκης..μου άρεσε, και έχει ενδιαφέρουσα οπτική και ωραία γραφή, αλλά και εγώ τελευταίο θα το άφηνα:φρύδια: Περιμένω εντυπώσεις!

Εγώ το 2021 θα ξεκινήσω με το Κορίτσι της Διπλανής Πόρτας και ευελπιστώ να περάσω και στο Άρωμα μετά! :)

@Ιαβερης Τι γρήγορο πιστόλι είσαι εσύ; :ωραίος:
Όπως και να έχει, θα σου βάλω άλλες 2 επιλογές για τα μάτια του κόσμου.
α) Sleepers - L. Carcattera
β) Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών - J. Teule
Και τα 2 είναι εξαντλημένα στα ελληνικά, αλλά επειδή τα διαβάζεις στα αγγλικά,, αν τυχόν θελήσεις, φαντάζομαι θα τα βρεις. :ματιά:
Εγώ περιμένω να μου πεις τις άλλες δύο προτάσεις σου και μόλις τώρα είδα ότι ήδη το έχεις κάνει. :)))) Να'ναι καλά ο κολλητός μου ο Τζεφ Μπέζος και το μικρό μαγαζάκι του με το one day delivery να λες, αυτός είναι ο γρήγορος! Λοιπόν, το Sleepers το έχω διαβάσει πριν αρκετά χρόνια, γυμνάσιο εποχή, κι έχω δει επίσης και την ομώνυμη ταινία με τους Πιτ και Ντε Νίρο όμως το άλλο το αισιόδοξο-τρισχαρούμενο βιβλίο με τις αυτοκτονίες θα το τιμήσω οπωσδήποτε!
Εύχομαι να σου αρέσει ο Σβέικ, είναι από τα πιο αστεία βιβλία που έχω διαβάσει και πιστεύω πως για τις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι ό,τι πρέπει. 👌 Το καλό αγγελάκι είναι κοινό μας αγγελάκι; :φιρουλί: Γιατί διάβασα τη μαγική λέξη Kindle και κάπου πήγε το μυαλό μου. :))))
@Αντίβαρο Σε ζηλεύω που θα διαβάσεις τους Χαρταετούς, το έχω προτείνει κι εγώ αρκετές φορές εδώ στη Λέσχη, είναι από τα βιβλία που θα σου μείνουν. Κάπου εδώ πρέπει υπάρχει και παρουσίαση που είχα κάνει παλιότερα.

@Σαώρη σε βλέπω να τρως λεφτά εφέτο.
Είχα ξεχάσει ότι είσαι αυτής της σχολής (με ιαπωνικοτέτοια)!
Το "χρονικό" το διάβασα το καλοκαίρι. Βλέποντας ότι είχα γράψει στο gr, χαρακτηριστικά: "ανειμένο ύφος". Παρ'όλα αυτά είχα εκτιμήσει την απλότητα της ιστορίας, της γραφής και των χαρακτήρων. Και η αλήθεια είναι προτιμώ την απλότητα στα αναγνώσματα μου. Είχε και λίγο τις αστείες φάσεις του. Αν και όποτε το διαβάσεις, στείλε άποψη.

@Ιαβερης το είχα καιρό στη λίστα. Δεν το ήξερα για τη παρουσίαση σου. Αλλά είμαι ανάποδο παιδί, θα διαβάσω την κριτική σου αφού διαβάσω το βιβλίο. Μου δίνει άπειρη χαρά (όπως στο unboxing), γιατί νιώθω ότι μοιράζομαι περισσότερα με τον άλλον που έχει βάλει προσπάθεια και μεράκι για να μοιραστεί τις απόψεις του. (Αν δεις όμως ότι ξεχνιέμαι και δεν σχολιάζω στην παρουσίαση σου, ξαναστείλε με κάποιο τρόπο)

(Επειδή ενδεχομένως να ξέφυγα από το νήμα, Σαώρη μετακίνησε την ανάρτηση σε κάποιο άλλο)

@Νικορούσκι
Το Μορφωμένη στα αγγλικά θα το διαβάσω. Και επειδή είμαι κεφτές, τελικά το βιβλίο το ήξερα αλλά με τον αγγλικό τίτλο και εξώφυλλο. Δε θυμόμουν συγγραφέα καθόλου, και φυσικά ούτε καν έκανα συσχετισμό, αφού οι τίτλοι δεν έχουν διαφορά.

Α! Στα βαριά θα πας κατευθείαν.

Λοιπόν, το Sleepers το έχω διαβάσει πριν αρκετά χρόνια, γυμνάσιο εποχή, κι έχω δει επίσης και την ομώνυμη ταινία με τους Πιτ και Ντε Νίρο όμως το άλλο το αισιόδοξο-τρισχαρούμενο βιβλίο με τις αυτοκτονίες θα το τιμήσω οπωσδήποτε!
Εύχομαι να σου αρέσει ο Σβέικ, είναι από τα πιο αστεία βιβλία που έχω διαβάσει και πιστεύω πως για τις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι ό,τι πρέπει. 👌 Το καλό αγγελάκι είναι κοινό μας αγγελάκι; :φιρουλί: Γιατί διάβασα τη μαγική λέξη Kindle και κάπου πήγε το μυαλό μου. :))))
Κι όμως, το Sleepers είναι καταθλιψουρα, το μαγαζάκι είναι πολύ ευχάριστο -παρα το δυσοίωνο τίτλο του. :ρ
Πολύ καλά πήγε το μυαλό σου εκεί που πήγε, είναι το αγαπητό μας αγγελάκι που μας έχει ξελασπώσει πολλές φορές. :αγκαλιά:
Μου είπαν ότι το Kindle το περιμένω το πρώτο 15νθημερο του Γενάρη. Θα δούμε.

Ούσα σε διακοπές επιτέλους, αποφάσισα να δω μια μια τις προτάσεις όλων και ομολογώ ότι, όσα από τα βιβλία δεν έχω διαβάσει, τα βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέροντα! :ναι:
Λογικό θα μου πείτε εφόσον είναι κάποια απο τα αγαπημένα μας. :χμ:Οπότε αποφάσισα να κάνω μια λίστα για να συμπεριληφθούν σε αυτά που θα διαβάσω φέτος! Φυσικά θα αρχίσω με της παρτενέρ μου και συγκεκριμένα από Julio Cortázar - Blow up and other stories μόλις τελειώσω αυτά που διαβάζω τώρα!

@Ζουλί Χρόνια πολλά !!! επιτέλους μπόρεσα να μπω να δω ποιο είναι το ζευγάρι μου και ποια είναι τα βιβλία. Χάρηκα πολύ γιατί δεν έχω διαβάσει κανένα από τα τρία . Με ποιο λες να ξεκινήσω? και θα ήθελα να μου πεις αν έχεις διαβάσει κάποια από τις δικιές μου επιλογές και αν θα διαβάσεις κάποιο.:)

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές με υγεία.
@Τοσκάνη ωραιες επιλογές, α+β τα έχω διαβάσει όποτε περιμένω 2 άλλες επιλογές. Νορβηγικό δάσος είναι χρόνια στα αδιάβαστα οπότε φέτος θα διαβαστεί ☺🎅🏻🎄
ααα συγνώμη δεν είχα προσέξει το μνμ σου και σου έγραψα και εγώ:ζντόινγκ: χρόνια πολλά:) χαίρομαι που έχεις διαβάσει το βαλς γιατί είναι από τα αγαπημένα μου. Οπότε επιλέγω άλλα δυο : Ο τελευταίος στεναγμός του Μαυριτανού Rushdie Salman και μικρά συζυγικά εγκλήματα του schmitt eric-emmanuel (αυτό το διαβάζω τώρα και είναι οικονομικό) ελπίζω να μην τα έχεις διαβάσει και αυτά:)

Απο τα βιβλιά που προτάθηκαν δεν μπόρεσα να βρώ τα παρακάτω: Α)Η σιωπή της λευκής πόλης, Eva García Sáenz de Urturi , Β) Δόκτωρ Γκλας, Hjalmar Söderberg , Γ)Αγαπητέ Θεέ, Eric-Emmanuel Schmitt, Δ) Η κόλαση, Henri Barbusse
Αν κάποιος τα έχει σε ψηφιακή μορφή στα Ελληνικά, Αγγλικά ή Ιταλικά ας επικοινωνήσει μαζι μου για να μου τα στείλει!
Ευχαριστώ:αγαπώ:

@Τουραντό χρόνια πολλά🎅🏽Λοιπόν το Αγαπητέ Θεέ είναι ελεύθερο στο διαδίκτυο σε pdf είναι πολύ μικρό θα το διαβάσεις σε μισή ώρα αλλά πίστεψε με αξίζει

@Τοσκάνη
Χρόνια πολλά!:)
Ναι, τα παιδιά εδώ μου έστειλαν συνδέσμους σε κάποιες ιστοσελίδες και το κατέβασα!!
Σήμερα δεν κάνω άλλη δουλειά, κατεβάζω βιβλία! Βρε τι έχει να γίνει το 2021 με το καλό!!!:τρέλα::διάβασμα8:

ααα συγνώμη δεν είχα προσέξει το μνμ σου και σου έγραψα και εγώ:ζντόινγκ: χρόνια πολλά:) χαίρομαι που έχεις διαβάσει το βαλς γιατί είναι από τα αγαπημένα μου. Οπότε επιλέγω άλλα δυο : Ο τελευταίος στεναγμός του Μαυριτανού Rushdie Salman και μικρά συζυγικά εγκλήματα του schmitt eric-emmanuel (αυτό το διαβάζω τώρα και είναι οικονομικό) ελπίζω να μην τα έχεις διαβάσει και αυτά:)
Καλησπέρα, ο τελευταίος στεναγμός είναι διαβασμένος. Μικρά συζυγικά εγκλήματα δεν το έχω διαβάσει. Αν δεν σε βάζω σε κόπο, όποτε μπορέσεις συμπληρώνεις ένα ακόμα. Σχετικά με την ερώτηση σου θα πρότεινα να τα ξεκινήσεις με τη σειρά που τα έχω γράψει. Τα δυο πρώτα είναι μικρά, θεωρώ θα τα βγάλεις γρήγορα. Το αρχέγονο είναι λίγο μεγαλύτερο. Είναι αξιόλογα και τα τρία.

Καλησπέρα, ο τελευταίος στεναγμός είναι διαβασμένος. Μικρά συζυγικά εγκλήματα δεν το έχω διαβάσει. Αν δεν σε βάζω σε κόπο, όποτε μπορέσεις συμπληρώνεις ένα ακόμα. Σχετικά με την ερώτηση σου θα πρότεινα να τα ξεκινήσεις με τη σειρά που τα έχω γράψει. Τα δυο πρώτα είναι μικρά, θεωρώ θα τα βγάλεις γρήγορα. Το αρχέγονο είναι λίγο μεγαλύτερο. Είναι αξιόλογα και τα τρία.
Έρωτας και τρακτέρ από την Ουκρανία της Lewycka Marina το είχα διαβάσει πριν χρόνια στα αγγλικά ελπίζω στην μετάφραση να μην χάνει . Και βασικά ελπίζω να μην το έχεις διαβάσει και αυτό 😁

Έρωτας και τρακτέρ από την Ουκρανία της Lewycka Marina το είχα διαβάσει πριν χρόνια στα αγγλικά ελπίζω στην μετάφραση να μην χάνει . Και βασικά ελπίζω να μην το έχεις διαβάσει και αυτό 😁
Ωραια υπόθεση και δεν το έχω διαβάσει αλλά δυστυχώς στα 2 πιο γνωστά βιβλιοπωλεία το δείχνει εξαντλημένο. Δεν πειράζει. Διαβάζω τα 2 και βλέπουμε. Εύχομαι να έχουμε μια καλή, όμορφη χρονιά με υγεία.