Χρυσένια
Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα την @Βάγγυ και τον @Ιαβερης, γιατι χάρη σε εκεινους γνωρισα έναν τύπο ονόματι Σβέικ.
Πρόσφατα περάσα μια βραδιά μαζί του στην ταβέρνα του Πάλιβετς. Ο Σβέικ με το γλυκό του ύφος μου έλεγε ασταμάτητα ιστορίες από τον στρατό και γελούσα μέχρι δακρύων.Φάγαμε λουκάνικα με ψωμί μέχρι σκασμού και ήπιαμε μπύρα μέχρι πνιγμού. Τα μισόλιτρα, που κατεύθαναν στο τραπέζι μας , εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού. Και ενώ η βραδιά πλησίαζε προς το τέλος, μου λέει με την μπάσα φωνή του : "Είναι κερασμένα από μένα", εγώ του απάντησα λίγο ζαλισμένη: "Τα επόμενα δικά μου!". Ενώ καπνίζαμε το τελευταίο μας τσιγάρο, μπαίνει μέσα ο αστυνόμος Μπρετσνάιντερ, κάθεται στο μπαρ απέναντί μας και μας καρφώνει με το βλέμμα. Τότε ο Σβέικ με κοιτάει με εκείνο το αθώο του βλέμμα και μου λέει: "Εχει πάει 3! Είναι ώρα να του δίνουμε!". Και κάπως έτσι πήραμε δρόμο...
Πρόσφατα περάσα μια βραδιά μαζί του στην ταβέρνα του Πάλιβετς. Ο Σβέικ με το γλυκό του ύφος μου έλεγε ασταμάτητα ιστορίες από τον στρατό και γελούσα μέχρι δακρύων.Φάγαμε λουκάνικα με ψωμί μέχρι σκασμού και ήπιαμε μπύρα μέχρι πνιγμού. Τα μισόλιτρα, που κατεύθαναν στο τραπέζι μας , εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού. Και ενώ η βραδιά πλησίαζε προς το τέλος, μου λέει με την μπάσα φωνή του : "Είναι κερασμένα από μένα", εγώ του απάντησα λίγο ζαλισμένη: "Τα επόμενα δικά μου!". Ενώ καπνίζαμε το τελευταίο μας τσιγάρο, μπαίνει μέσα ο αστυνόμος Μπρετσνάιντερ, κάθεται στο μπαρ απέναντί μας και μας καρφώνει με το βλέμμα. Τότε ο Σβέικ με κοιτάει με εκείνο το αθώο του βλέμμα και μου λέει: "Εχει πάει 3! Είναι ώρα να του δίνουμε!". Και κάπως έτσι πήραμε δρόμο...
) πως ήταν ωραίο βιβλίο. Δεν ενθουσιάστηκα τόσο όσο η Χρυσένια δυστυχώς, δεν είναι ότι μου έλειπε κάτι από το βιβλίο, ήταν όμορφη ιστορία, με τα ευτράπελα του φίλατου Σβέικ και τις όμορφες ιστορίες, οπότε μάλλον δε μου ταίριαξε τόσο σαν ανάγνωσμα. Με κούρασε λίγο όσο ήταν με τον στρατιωτικό ιερέα, το πριν και το μετά του, μου άρεσε πολύ παραπάνω αλλά με τον ιερέα έπιασε μεγάλο σημείο του βιβλίου. Την αλήθεια μου θα την πω, οι στιγμές με τον υπολοχαγό Λουκα ήταν πολύ απολαυστικό.
Πιστεύω με τον Εξάδελφο Πονς θα τα πας πολύ καλύτερα. Αλήθεια, Μπαλζάκ έχεις ξαναδιάβασει;

.
Έτσι, για να μάθω! Χαίρομαι όμως που έδειξες σεβασμό και ενδιαφέρον για τα βιβλία που πρότεινα, και φάνηκε από τον τρόπο που τα αντιμετώπισες στην κριτική σου. Σε ευχαριστώ.