Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο 2017

Καλημέρα Βάγγυ! ΟΚ θα φροντίσω άμμεσα να στείλω την νέα πρόταση... εγω έχω 2 θεματάκια με τις επιλογές σου... τον Στέφανο το έχω διαβάσει και την κλέφτρα έχω δει την ταινεία, άρα μένει μόνο η κυρία Ρόζαμουντ Λάπτον. Άν θέλεις στέιλε άλλες 2 προτάσεις....
Εγινεεε. Θα ανοίξω λίγο αργότερα το λαπτοπ και θα σου στείλω. ;)
 
Ισως στην θέση του να έβαζα την Αμερικάνικη Ψύχωση, που την είχες προτείνει αρχικά. Είδα κανά τέταρτο από την ταινία πριν 4-5 χρόνια και δεν με τράβηξε ωστόσο δεν με χαλάει να διαβάσω το βιβλίο.
Έχω την ελληνική έκδοση, και την αγγλική (αυτή προτείνω) σε ηλ. μορφή. Αν δεν το βρίσκεις για να το δανειστείς, βρισκόμαστε κάπου και στο φέρνω :ναι:
Αν πάλι δεν πολυψήνεσαι για αμέρικαν σάικο, θα σου πρότεινα το "The Scarf" του Ρόμπερτ Μπλοχ ή το "The Demon" του Χιούμπερτ Σέλμπι.
Το κουρδιστό πουλί είναι πολύ καλό, και έχω ακούσει πως είναι από τα καλύτερα του Μουρακάμι.
Έχεις δίκιο, Μαξιλαρένιος και Πουπουλένιος είναι το ίδιο (:κλαψ:), απλώς έβαλα τον πρώτο τίτλο γιατί το δεύτερο το έβλεπα εξαντλημένο.
Από την μυστική ζωή έχω διαβάσει τις πρώτες σελίδες και όπως ήταν αναμενόμενο, μ'αρέσει πάρα πολύ. Κρατάω και σημειώσεις! Χθες άκουγα στο youtube τον τελ. καστράτο!:τρέλα:

Και τα άλλα όμως θα σου ταιριάξουν πιστεύω, ειδικά τα Τρία Λευκά Φέρετρα, που έχει και αρκετό χιούμορ.
Μόλις τελειώσω αυτά που διαβάζω, θα ξεκινήσω τα τρία λευκά φέρετρα!
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ιαβέρη χαίρομαι πολύ που κληρωθήκαμε μαζί. Αν θυμάμαι καλά, είσαι και ο εμπνευστής του παιχνιδιού. Λοιπόν, την Κάρυ την έχω διαβάσει πολλές φορές, αλλά δεν χρειάζομαι τρίτη πρόταση. Θα σ' εμπιστευτώ και θα παραγγείλω το Μόνος στο Βερολίνο. Διάβασα και κριτικές, και έχω ψηθεί πολύ.

Το Dolce Agonia είναι ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα. Εύχομαι να σου αρέσει. Δες και την παρουσίαση που του έκανα εδώ (λινκ δεν μπορώ να βάλω γιατί γράφω από κινητό).
 
Έχω την ελληνική έκδοση, και την αγγλική (αυτή προτείνω) σε ηλ. μορφή. Αν δεν το βρίσκεις για να το δανειστείς, βρισκόμαστε κάπου και στο φέρνω :ναι:
Αν πάλι δεν πολυψήνεσαι για αμέρικαν σάικο, θα σου πρότεινα το "The Scarf" του Ρόμπερτ Μπλοχ ή το "The Demon" του Χιούμπερτ Σέλμπι.

Από την μυστική ζωή έχω διαβάσει τις πρώτες σελίδες και όπως ήταν αναμενόμενο, μ'αρέσει πάρα πολύ. Κρατάω και σημειώσεις! Χθες άκουγα στο youtube τον τελ. καστράτο!:τρέλα:
Πωπω, με ψήνουν και τα άλλα :πανικός:
Η δημοτική βιβλιοθήκη δεν έχει την Ψύχωση αλλά αφού την προτείνεις στα αγγλικά, θα την προτιμήσω κι εγώ.

Ξεκίνησες κι όλας την Μυστική Ζωή? :ααργκ: Πολύ χαίρομαι!!!! Κι εγώ άκουγα παράλληλα την μουσική στο γιουτιούμπι. Οταν φτάσεις στον Μπερλιόζ, θα τρελαθείς. Απίστευτη μορφάρα ο τύπος :))))


Θα σ' εμπιστευτώ και θα παραγγείλω το Μόνος στο Βερολίνο. Διάβασα και κριτικές, και έχω ψηθεί πολύ.
Και μετά, θα μου το δανείσεις :τρέλα:
 
Τι να πω εγώ που θέλω τα δικά σου, θέλω και τις προτάσεις της Ίζι; Ζω ένα δράμα :λυγμ:
Τα άλλα δύο (του Μπλοχ και του Σέλμπι) είναι πολύ καλά αλλά έχουν ένα κοινό κακό. Αν και όποτε τα διαβάσεις θα σου πω.
Το αμέρικαν σάικο είχα προσπαθήσει να το διαβάσω αρκετές φορές και πάντα το παρατούσα. Λίγο ο ενεστώτας λίγο η ρομποτική αφήγηση με πετούσε έξω, ενώ στα αγγλικά έχει καλύτερη ροή (άσε που τα περισσότερα κεφάλαια τα διάβαζα παράλληλα με το audiobook :τρέλα:)
Πάω να συνεχίσω το :διάβασμα4:
 
Τελικά χθες με πήρε με τις κότες ο ύπνος από την κούραση, για αυτό και δε σου έστειλα. Λοιπόν, το φιλοσοφησα, σκέφτηκα να δώσω κάτι που δε με ενθουσίασε αλλά μπορεί να αρέσει σε σένα; Αλλά τελικά, επειδή δεν ξέρω άλλωστε το γούστο σου, θα παίξω με βιβλία που κάποτε με είχαν ενθουσιάσει και τα θυμάμαι με ωραία συναισθήματα. Επομένως τα άλλα δύο είναι : Τα παραδεισένια οστά της Alice Sebold και θα έλεγα το Blue Monday των Nicci French (αλλά φοβάμαι μήπως θεωρεί σειρά, υπάρχει τέλος στο βιβλίο απλώς η πρωταγωνιστρια μας πηγαίνει και στις άλλες μέρες, υπάρχει δηλαδή από Δευτέρα μέχρι Κυριακή).
Ψάξε το και αν θεωρήσεις ότι δε θες να πιαστεις με τέτοιο βιβλίο, που υπάρχουν και επόμενα, προτείνω μετά αυτό
Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών του Jean Telue, επειδή όμως είναι εξαντλημένο και ίσως να μην το βρεις, επόμενη εναλλακτική ένα ογκώδες αλλά εξαιρετικό βιβλίο, το Middlesex του Ευγενίδη.
Ελπίζω να μη σε κούρασα αγαπητέ κι ελπίζω κάτι να σου ταιριάξει. Μην απορρίψεις κάτι που δεν είναι του γούστου σου, πολλές φορές από αυτά τα παιχνίδια ανακάλυψα διαμαντάκια. :)) θα κοιτάξω κι εγώ τα δικά σου και κινηθώ στα δύο πρώτα γιατί να πω τη μαύρη μου αλήθεια, τον Ζουργο, τον αντιπαθώ και δε με ενδιαφέρει - ακόμη- να τον ψάξω ως συγγραφέα.
Δε θέλω να με παρεξηγήσεις, μπορεί να είναι εξαίρετος - και μάλλον θα είναι αφού τον διαβάζει τόσος κόσμος. Προσωπική είναι η λοξα μου. :)
 
:))) η εμφάνιση πλοκής έκρυβε ένα διαμαντάκι Middlesex του Ευγενίδη, απο εδώ θα ξεκινήσω!!

:πανικός:Πιστεύω ότι την γλύτωσα φθηνα μιας και έπεσα σε φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας.....
Και τους Nicci French θα τους τιμήσω, αλλά κατα το καλοκαιράκι... (όπως κατάλαβες είμαι εποχικός αναγνώστης της αστυνομικής λογοτεχνίας)
 
Χαχα, η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια ήμουν φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά τα τελευταία χρόνια από όσα έχω διαβάσει τα 3-4 να είναι αστυνομικά. Απλά τα άλλα που είχα κατά νου είναι σειρές φαντασίας και δεν μπορώ να σου προτείνω τριλογίες. :Ρ Το Middlesex είναι εξαιρετικο βιβλίο και ένα από τα καλύτερα που διάβασα φέτος. Είναι μεν τερατακι αλλά δε διαβάζεται γρήγορα. Το δικό σου, θα το τιμήσω από τη νέα χρονιά γιατί λόγω δουλειάς δεν έχω καθόλου χρόνο το τελευταίο διάστημα. Τα έψαξα και λέω να διαβάσω του Λατίνου, με τράβηξε αρκετά.;)
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Δεν έχει απαντήσει το πρώτο ζευγάρι (Δέσποινα Κι - Έλενα Ζελίν), το έκτο (Γιαρδικιάρογλου - Αναξίμανδρος), από το ένατο δεν μου έχει απαντήσει ο Μικρός Φοίνικας (που απ' ότι βλέπω έχει να συνδεθεί από μέσα νοέμβρη και πιο πριν) και από το δέκατο ζευγάρι δεν έχει απαντήσει η Αμάντα (που όμως είναι από τα μέλη που έμπαινε τακτικά, άρα ίσως της έτυχε κάτι). Αυτά τα ολίγα, Κόρτο!
 
Εμενα Κορτο μην με βαλεις σε νεα κληρωση. Εχω κληρωθει με την Αμαντα η οποια δεν έχει εμφανιστει. Αν και οποτε εμφανιστει θα δουμε τι θα κανουμε.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Καταρχήν, για όσους δεν εμφανίστηκαν, ενημερώστε με να στείλω ένα ημέιλ πρώτα. Δεν είναι καλύτερα έτσι; :)
 
Οκ στείλε αύριο ή το Σάββατο αν μπορέσεις ώστε να έχουν 2-3 μέρες καιρό ως την Δευτέρα ν'απαντήσουν. Τους αγνοούμενους τους έχει αναφέρει η Σάωρη.
 
Μ' άρεσε η κλήρωση, ενδιαφέροντα βιβλία.
Το ένα το έχω διαβάσει (Έθιμα Ταφής - εξαιρετικό). Παραγγέλνω τα άλλα δύο (βλέπω το ένα είναι μικρούλι) οπότε θα το διαβάσω άμεσα, το άλλο μάλλον μέσα στις γιορτές.
Ευχαριστώ Γιαρδικιάρογλου!
 
Top