Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο (2021 - 2022)

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Για άλλη μια χρονιά λέμε να παίξουμε ένα αγαπημένο μας βιβλιοφιλικό παιχνίδι, το Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο:διάβασμα7:, μια ωραία ευκαιρία να δοκιμαστούμε σε είδη και βιβλία, που από μόνοι μας ίσως δεν τα επιλέγαμε.

Με ένα καλό κλόπι πέιστ από προηγούμενα παιχνίδια, παρατίθενται οι κανόνες του παιχνιδιού:

1. Σκοπός μας είναι να διαβάσουμε ένα βιβλίο που ουσιαστικά δεν ήταν στις προτεραιότητές μας να το διαβάσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο λοιπόν ο συμπαίκτης μας να έχει εντελώς διαφορετικά αναγνωστικά γούστα από εμάς και τα βιβλία που θα μας προτείνει να μην πλησιάζουν καν στις αναγνωστικές μας προτιμήσεις. Αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού.

2. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, παραθέτει μια λίστα 3 (τριών) βιβλίων.

2α. Καλό είναι για ευνόητους λόγους τα βιβλία που προτείνονται να κυκλοφορούν στα ελληνικά, να είναι ακόμα σε κυκλοφορία, να έχουν λογικό μέγεθος και λογική τιμή και να μην απευθύνονται σε πολύ περιορισμένο/ειδικό κοινό και να μην αποτελούν τριλογία, ή συνέχεια βιβλίων, μιας και δεν έχει νόημα να επιβαρύνουμε και οικονομικά, αλλά και σε μέγεθος του βιβλίου το ζεύγος μας.

3. Μετά την παρέλευση κάποιων ημερών θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στους συμμετέχοντες ώστε να καθοριστούν τα ζεύγη.

4. Εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (ας πούμε έως το καλοκαίρι) κάθε συμμετέχων έχει την ηθική υποχρέωση να διαβάσει τουλάχιστον ένα βιβλίο από την λίστα του συμπαίκτη του και να το σχολιάσει στο παρόν νήμα.

Μια ιδανική ημερομηνία για την λήξη των συμμετοχών είναι 15 Δεκεμβρίου και λίγες μέρες πριν τις γιορτές θα σας έρθει μήνυμα για επιβεβαίωση της συμμετοχής και λίγο μετά θα ανακοινωθούν τα ζεύγη σας.

1) Ο Πειρασμός της Νοσταλγίας, Τίτος Πατρίκιος
2) Ο Βασιλιάς της, Χ.Α. Χωμενίδης
3) Τα Μυστικά όπλα, Χούλιο Κορτάσαρ

Εννοείται μέσα κι εγώ.
1) Έθιμα ταφής - Χ. Κεντ.
2) Τσερνομπίλ, ενα χρονικό του μέλλοντος - Σ. Αλεξιεβιτς.
3) Το μονοπάτι για τα βάθη του Βορρά - Ρ. Φλαναγκαν.

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Η δική μου τριάδα από αγαπημένα, με βιβλία που διάβασα τα τελευταία 1 - 2 χρόνια:

• Πέδρο Πάραμο - Ρούλφο Χουάν
  • Εγώ, το ρομπότ - Ισαάκ Ασίμοφ
  • Ρέκβιεμ, μια παραίσθηση - Αντόνιο Ταμπούκι

Θα βάλω 3 που διάβασα πρόσφατα
1) 21 Ιστορίες και το Κοράκι, Έντγκαρ Αλλαν Πόε
2)Δόκτωρ Τζεκιλ και κύριος Χαιντ, Ρόμπερτ Λουίς Στίβενσον
3) Ο Άρχοντας των Μυγων, Ουίλιαμ Γκολντινγκ

Last edited:
Κι εγώ θέλω...
Δυσκολεύομαι πάλι με τη λίστα... γιατί είτε είναι σειρές, είτε δεν έχουν μεταφραστεί, είτε είναι εξαντλημένα.

1. Σκοτεινή μου Βανέσα της Kate Elizabeth Russell
2. 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα του Ιούλιο Βέρν (προτείνω τις εκδόσεις Πατάκη σε όποιον δεν το έχει)
3. Σκοτεινή Ύλη του Μπλέικ Κράουτς παρόλο που δεν είναι από τα αγαπημένα μου, το βιβλίο έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο.

@Σελεφά είναι από τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία. Το διάβασα όμως στην ελληνική μετάφραση του από τις εκδόσεις Άγρα που ήταν πολύ προσεγμένο βιβλίο γενικά.
Ήταν το πρώτο βιβλίο του Ray που διάβασα και με εντυπωσίασε!

Εννοείται μέσα κι εγώ.
Χαχα πόσο σε ψυχοπλάκωσε η αναζήτηση σπιτιού στην Αθήνα και προτείνεις αυτά τα βιβλία; Chin up, εμείς σε αγαπάμε.

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Λίγοι και καλοί που λένε @Σελεφά, αλλά με ενδιαφέρουσες προτάσεις από ότι είδα.

Λόγω τσεκ απ του υπολογιστή μου (είναι στον "γιατρό" :ρ ) η κλήρωση μεταφέρεται για το Σαββατοκύριακο. Όποιος δει τώρα το νήμα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή.

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Η κλήρωση έγινε από εμένα, αφού είχα αριθμήσει τα μέλη με την σειρά που δήλωσαν συμμετοχή. Παρακάτω είναι τα ζευγάρια του 2022 με τις βιβλιο-προτάσεις του καθένα, που είναι να διαβάσουμε για την νέα χρονιά τουλάχιστον μία από τις τρεις.

Βλέπουμε τις προτάσεις που μας έχει το ταίρι μας και ζητάμε αλλαγή αν έχουμε κάποιο διαβασμένο. Να θυμίσω ότι δεν ζητάμε αλλαγή αν ένα βιβλίο δεν μας αρέσει μιας και αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε το παιχνίδι, για να μάθουμε δηλαδή νέα βιβλία, που είτε δεν θα τα επιλέγαμε, είτε επειδή τα ακούμε για πρώτη φορά.

Όποιος άλλος θα θελήσει να δηλώσει, εννοείται πως μπορεί! :ναι:

Καλά διαβάσματα! :διάβασμα7::διάβασμα2::διάβασμα4:

1ο ζευγάρι
Έλεν και Αλουκαρδ

@Έλεν
1) Κανείς δεν άναβε τα φώτα, Felisberto Hernandez
2) Τα χρονικά του Άρη, Ray Bradbury
3) Ψηφιδωτό, Τάσος Ζαφειριάδης & Πέτρος Χριστούλιας

@Αλουκαρδ
1) 21 Ιστορίες και το Κοράκι, Έντγκαρ Άλλαν Πόε
2) Δόκτωρ Τζεκιλ και κύριος Χαιντ, Ρόμπερτ Λουίς Στίβενσον
3) Ο Άρχοντας των Μυγών, Ουίλιαμ Γκολντινγκ

2ο ζευγάρι
Αντίβαρο και Πεταλούδα

@Αντίβαρο
1) Ο Πειρασμός της Νοσταλγίας, Τίτος Πατρίκιος
2) Ο Βασιλιάς της, Χ.Α. Χωμενίδης
3) Τα Μυστικά όπλα, Χούλιο Κορτάσαρ

@Πεταλούδα
1) Πέδρο Πάραμο - Ρούλφο Χουάν
2) Εγώ, το ρομπότ - Ισαάκ Ασίμοφ
3) Ρέκβιεμ, μια παραίσθηση - Αντόνιο Ταμπούκι

3ο ζευγάρι
Βάγγυ και Σελεφά

@Βάγγυ

@Σελεφά
1) Σκοτεινή μου Βανέσα της Kate Elizabeth Russell
2) 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα του Ιούλιο Βέρν (προτείνω τις εκδόσεις Πατάκη σε όποιον δεν το έχει)
3) Σκοτεινή Ύλη του Μπλέικ Κράουτς

Πολύ χαίρομαι @Αλουκαρδ που είσαι το ταίρι μου!
Τις «21 ιστορίες και το Κοράκι» τις διαβάζω τώρα, είμαι κάπου στη μέση.
Τον «Άρχοντα των Μυγών» το έχω διαβάσει και έχω δει και την ταινία. Αγαπημένο βιβλίο, όποτε αν θες το αλλάζεις.
Το «Δόκτωρ Τζεκιλ και κύριος Χάιντ» δεν το έχω διαβάσει αλλά το έχω πολύ καιρό σε αυτά που θέλω να διαβάσω, όποτε είναι ευκαιρία τώρα :)
Πολύ μου αρέσει αυτό το παιχνίδι!

@Έλεν ωραια μια χαρά είσαι τυχερή λοιπόν το ένα το διαβάζεις ήδη, το αλλο το έχεις διαβάσει και το τρίτο θα ήθελες να το αγοράσεις... 😀 Απο τα δικά σου δεν ξέρω κανένα ούτε ήταν σε λίστα μου για επόμενη αγορά θα τα τσεκάρω τώρα... Θα το αλλάξω αν κάνει μια διευκρίνηση η @Πεταλούδα για το αν πρέπει ν α διαβαστούν και τα 3 της λίστας ή απλά επιλέγουμε ένα να διαβάσουμε απο αυτά;

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
@Πεταλούδα για το αν πρέπει ν α διαβαστούν και τα 3 της λίστας ή απλά επιλέγουμε ένα να διαβάσουμε απο αυτά;
Τουλάχιστον ένα πρέπει να διαβαστεί, το μέλος μόνο αν θέλει διαβάζει δύο ή και όλα.

@Σελεφά Δεν έχω διαβάσει κανένα, οπότε δε χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Θα τα τσεκάρω μέσα στο σουκου και θα πάρουν σειρά με τη νέα χρονιά. Μέσα στο σουκου θα σου βάλω και τις εναλλακτικές. :ωραίος: