Από περιέργεια, γιατί;δυστυχως κορτω δεν τον ακουμπαω...
Από περιέργεια, γιατί;δυστυχως κορτω δεν τον ακουμπαω...
Κόμη,Nαι, Μαρία και Αναστασία, είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία απόλαυση η ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου, και έχω ενθουσιαστεί με την κλήρωση! Βέβαια, νιώθω σαν να κλέβω λίγο, μιας και έπεσα σε βιβλίο που σκόπευα να διαβάσω σύντομα έτσι κι αλλιώς. Οπότε μάλλον θα βάλω και ένα ακόμα από την τριάδα για το μέλλον. Τον Χιονάνθρωπο λογικά θα τον διαβάσω κάποια στιγμή, αν δω ότι μου αρέσει ο Nesbo. Θέλω να ξεκινήσω με τον Κοκκινολαίμη, τον οποίο μου πρότεινε φίλος fan του Nesbo. Αν μου "βγει" και συνεχίσω, ο Χιονάνθρωπος θα ακολουθήσει σίγουρα. Οπότε μένει το Χάλκινο Γένος ως κάτι εντελώς καινούριο. Θα το σημειώσω να το έχω στα υπόψη.
Όσο για τις δικές μου προτάσεις, ισχύει ότι είναι αρκετά καταθλιπτικό βιβλίο οι Ιτιές. Η επιλογή να διαβάσεις το "Αποχαιρετισμός στα Όπλα" είναι καλή, αλλά, χωρίς να δώσω λεπτομέρειες, θα σου πω ότι και αυτό δεν ανήκει στα "χαρούμενα" βιβλία. Τώρα που το σκέφτομαι, και το Γράμμα στον Πατέρα σε παίρνει λίγο από κάτω. Έκανα μεν 3 αρκετά διαφορετικές προτάσεις όσον αφορά τη θεματολογία, αλλά διαπιστώνω ότι και οι 3 είναι παρεμφερείς όσον αφορά την ατμόσφαιρα...
Αριάδνη μου μην αποκλειεις και τα Χαστουκόψαρα!Καλοκαιράκι - να ' μαστε καλά- παραλία είναι ό ,τι πρέπει!!Αλλα ο Ρόμπινς είναι τέλειος!!είμαι μεταξυ τρυποκάρυδου και τα χαστουκοψαρα, τι να επιλέξω; θα παρω την γνωμη του gougle, το άλλο του ντικενς το χω στην βιβλιοθηκη μου και φυσικα το χω διαβασει αλλιως ηταν ότι επρεπε για χριστουγεννα/ μιντορι τι θα επιλέξεις; κατι μου λέει πως θα πάρεις νεσμπο
Ναι στα δυο τελευταια. Δηλ, τα χω διαβάσει. Το Maus, όχι. Αν το βρω στην πολιτεία, εχει καλώς. Αλλιώς, θα διαβασω τον Οζ.Λοιπόν, @Έλλη, μετά από πολλή σκέψη για να βρω κάτι που να μην είναι τεράστιο, να μην είναι εξαντλημένο και να μην υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το 'χεις διαβάσει, και αφού ανέτρεξα και στα αναγνώσματα της εφηβείας μου κατέληξα στα εξής:
MAUS, Art Spiegelman
και
Γουρούνια με φτερά, Ρόκκο και Αντόνια (είναι τολμηρό βιβλίο, προειδοποιώ!)
Ελπίζω κάτι απ' αυτά να σου κάνει κλικ. ))
Σημ.: Μόλις είδα ότι το MAUS είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά :κατάρα!:
Σκακιστική νουβέλα έχεις διαβάσει; αν έχεις, τα παρατάω...
13ο Ζευγάρι
κα. Ιωάννα Μος
Ι. Εικόνες από τη ζωή στο χωριό: Ά. Όζ
ΙΙ. Εκατό χρόνια μοναξιά: Γκ. Γκαρσία Μάρκες
ΙΙΙ.Ο φύλακας στη σίκαλη: Τζ.Ντ. Σάλντζερ
κγ. Έλλη Μ
Ι. Ιστορίες που άρεσαν σε μερικούς ανθρώπους που ξέρω: Ε. Αρανίτσης
ΙΙ. Οι δακτύλιοι του Κρόνου: W.G. Sebald
ΙΙΙ. Pedro Paramo: J. Rulfo
Για την ιστορία πάντα (και κοάλα) τα I και II από τις προτάσεις σου τα έχω διαβάσει (ο Γαβρίλος νομίζω ότι είναι πολύ καλός, αλλά ο άλλος ο Εβραίος δεν μου άρεσε καθόλου)Αμάν!! Και ο Κόρτο να μου 'χε τύχει ζευγάρι, πιο εύκολα θα έβρισκα βιβλία που να μην έχει διαβάσει
Τι ωραία! Κι εγώ χαίρομαι που γίναμε ζευγάρι! :P Λοιπόν, τα αιχμηρά αντικείμενα τα διάβασα πριν λίγους μήνες και μου άρεσαν πάρα πολύ... Αν θες να μου προτείνεις άλλο στη θέση του, θα το δεχτώ ευχαρίστως! Τα δύο άλλα ομολογώ πως δεν τα έχω υπόψιν, αλλά μου αρέσει πολύ όταν μου δίνεται αφορμή να ασχοληθώ με βιβλία και συγγραφείς που δεν είχα κατά νου!Α, τι καλά! Χαίρομαι πολύ που κληρωθήκαμε μαζί, αγαπητή Βου Παπ, καθώς ήσουν μια από τις επιθυμητές επιλογές, λόγω του ωκεανού στο τέλος του δρόμου, το οποίο είναι ενός συγγραφέα που ήθελα να διαβάσω. Τη λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων την έχω διαβάσει και λυπάμαι, αλλά ενώ ήταν ευχάριστο βιβλίο, δεν με ενθουσίασε(αν θέλεις λοιπόν κι έχει διαθέσιμη επιλογή, μπορείς να προτείνεις κάτι άλλο). Ο δε 'ξένος', αν και έχω γνώση ότι αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με φοβίζει κάπως, γιατί ανήκει στην υπαρξιακή λογοτεχνία και επειδή έχω διαβάσει κάποια πράγματα για την υπόθεση, η οποία είναι τραγική και ταυτόχρονα απρόσωπη, οπότε φοβάμαι ότι αν το αρχίσω θα με πλακώσουν τα ψυχολογικά! Οπότε, σίγουρη επιλογή αποτελεί το βιβλίο 'ο ωκεανός στο τέλος του δρόμου', το οποίο το είχα προσέξει από την αρχή. Τον ξένο, αν νιώθω πολύ γενναία, μπορεί να τον αρχίσω, αλλά δεν υπόσχομαι τίποτε.
Ελπίζω οι δικές μου επιλογές να σου αρέσουν Κι εννοείται ότι αν έχεις διαβάσει τα προτεινομενα βιβλία, πες μου να σου προτείνω κάποιο άλλο!