Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Αχ εγω αυτο τον καιρο διαβαζω 4 (!) βιβλια ταυτοχρονα κι εχω πελαγωσει... δεν ξερω ποιο να διαβασω κ στο τελος δεν διαβαζω κανενα :( Λαχταραω να τα τελειωσω κ τα 4 κ μετα να διαβαζω απο ενα τη φορα γτ κουραστηκα με αυτο το συστημα... Βεβαια ισως αργοτερα να διαβαζω 2 ταυτοχρονα, ενα για πρωτη φορα κ ενα να το ξαναδιαβαζω, αλλα αυτο το αργοτερα δεν ξερω ποτε θα ειναι!

Ε εσύ το παράκανες Αλίκη μου :) Στο τέλος θα σε ρωτήσουν τι διάβασες και θα κάνεις μια περίληψη που να αφορά και τα τέσσερα μαζί :)))

μα αν διαβάζεις 4 την φορά η εξέλιξη θα αργεί, ενώ ένα-ένα τάκα τάκα θα τα ξεπετάς!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Θέλω να διαβάζω ένα βιβλίο κάθε φορά, αρκεί να κουβαλιέται γιατί ταξιδεύω καθημερινά με ΜΜΜ. Αν δεν κουβαλιέται, αναγκαστικά δύο. Αύριο, μεθαύριο θα πιάσω τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" σε έναν ογκώδη τόμο, και στην τσάντα της δουλειάς θα έχω το πολυαγαπημένο μου (και βολικότατο στη μεταφορά) "Η Φυλακή της Ελευθερίας" του Έντε. Αν δεν φτάσει, τον "Βιολογικό Μετανάστη" του Αρκά. Αν δεν φτάσει, βλέπουμε.

Ποτέ δε διάβαζα δύο ταυτόχρονα. Το κάθε ένα με τη σειρά του! Μόνο τώρα με τη συνανάγνωση μπήκα σ'αυτή τη διαδικασία και μπορώ να πω οτι μου άρεσε. Μπορείς να διαβάζεις δύο ( όχι πιστεύω παραπάνω ) βιβλία διαφορετικού ύφους ( π.χ κάτι ευχάριστο με κάτι "βαρύ" ) να σου αλλάζει λίγο και τη ψυχολογία!

μα αν διαβάζεις 4 την φορά η εξέλιξη θα αργεί, ενώ ένα-ένα τάκα τάκα θα τα ξεπετάς!
Αυτο σκεφτομαι κ εγω, γιατι μερικα απο τα βιβλια που διαβαζω ειναι κ μικρα παναθεμα τα!!

Ε εσύ το παράκανες Αλίκη μου :) Στο τέλος θα σε ρωτήσουν τι διάβασες και θα κάνεις μια περίληψη που να αφορά και τα τέσσερα μαζί :)))
Κατι τετοιο δηλαδη:

Το Χομπιτ ειναι η ιστορια του Μπιλμπο που ξεκινησε ενα μακρυ ταξιδι με 13 νανους για ενα μακρινο καστρο, που το φυλαγε ενας κακος αστυνομικος, ο Ιαβερης. Ομως στη διαδρομη εζησαν ενα σωρο περιπετειες και παραλιγο να χασουν το στοιχημα, εξαιτιας του αστυνομικου Φιξ που τους εβαζε διαρκως εμποδια για να τους καθυστερησει. Heuresement, au fin ils ont trouve le tresor et ils ont echappe de Poudlard, avec l'aide du condamne Sirius Black qui a ete mepris.*

*Ευτυχως, στο τελος βρηκαν το θησαυρο και το εσκασαν απο το Χογκουαρτς, με τη βοηθεια του καταδικου Σειριου Μπλακ, που τελικα ηταν αθωος.

Μια φορα επιχειρησα να διαβασω 2 βιβλια ταυτοχρονα.Συγκεκριμενα περυσι το καλοκαιρι,σκεπτομενος να διαβαζω ενα στο σπιτι και να εχω αλλο ενα αποκλειστικα για την παραλια.Αν και δεν με κουρασε ιδιαιτερα,ουτε και με μπερδεψε,δε νομιζω να το ξαναεπιχειρησω.Μαλλον τα απολαμβανω καλυτερα διαβαζοντας τα ενα-ενα.

Αν και ένα ένα τα απολαμβάνω περισσότερο... λίγο καιρό τώρα βρήκα 2 βιβλία στη βιβλιοθήκη μου που δε τα είχα διαβάσει και ήθελα πολύ! έτσι μαζί με το άρχοντα που διάβαζα από πριν τώρα διαβάζω και το γεύση πυκραμύγδαλο του Κοντολέον και το δέκα μικροί ινδιάνοι (νέγροι γράφει ο τίτλος) της Αγκάθα Κρίστι! Μπορώ να πω πως κάθε ιστορία απασχολεί διαφορετικό κομμάτι του μυαλού μου οπότε και δεν με κουράζει και απολαμβάνω όλες τις ιστορίες!

"Oι 10 μικροί νέγροι'" δεν μπορεί να είναι Ινδιάνοι γιατί αναφέρονται σε 10 αγαλματάκια μαύρων- που πριν ένα αιώνα τους λέγανε ακόμα νέγρους- , που εξαφανίζονται ένα-ένα μόλις δολοφονηθεί κάποιος από την παρέα, αγαπητή μου Ξένη Λογοτεχνία.
"

"Oι 10 μικροί νέγροι'" δεν μπορεί να είναι Ινδιάνοι γιατί αναφέρονται σε 10 αγαλματάκια μαύρων- που πριν ένα αιώνα τους λέγανε ακόμα νέγρους- , που εξαφανίζονται ένα-ένα μόλις δολοφονηθεί κάποιος από την παρέα, αγαπητή μου Ξένη Λογοτεχνία.
"

Ναι ... απλά αναφερόμουν στον αρχικό αγγλικό του τίτλο που είναι ten little Indians

συνηθως διαβαζω ενα βιβλιο ,το τελευταιο βεβαια διαστημα..απιστω

θα διαβαζω ενα ,που το λεω το βασικο κ καποια συλλογη απο διηγηματα ή καποιο αλλο διαφορετικου ειδους, φιλοσοφικο, ψυχολογικο κ παει λεγοντας

Το τόλμησα και εγω να πω την αλήθεια γιατι τα αδιάβαστα έχουν κάνει μια ωραιότατη στίβα και πρέπει να πάρουν τη θέση τους στη βιβλιοθήκη επιτέλους. Δεν τα κατάφερα πάντως. Θέλω να αφοσιώνομαι στο βιβλίο που διαβάζω.

Ναι, αλλά συνήθως διαφορετικής θεματολογίας. Δηλαδή μπορεί να διαβάζω ένα μυθιστόρημα, εναλλάξ με μια επιστημονική έρευνα ή ένα κόμιξ ή ακόμα κι ένα βιβλίο "αυτοβελτίωσης", κτλ. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να με δεσμεύει αποκλειστικά ένα και μόνο βιβλίο μέχρι να τελειώσει, από τη στιγμή που η επιθυμία μου με σπρώχνει μερικές φορές έξω από αυτό.

Αυτό το θρεντ πάει γάντι με την τωρινή μου κατάσταση!
Εδώ και 1 μήνα το 'χω ρίξει στις επαναλήψεις, κάπου 4-5 βιβλία είναι ανοικτά ταυτόχρονα.
Ορίστε και μερικά:
  • Θεός και Κράτος (Μπακούνιν)
  • ΜΙΣΘΟΣ-ΤΙΜΗ & ΚΕΡΔΟΣ (Μαρξ)
  • Άκου, Ανθρωπάκο (Ράιχ)
  • Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους (Δ. Σαραντάκος)
  • Η Νεφελοσταγόνα (Θωίδου-Αθανασίου) -φίλη και γειτόνισσα!

Δεν μπορώ με τίποτα να διαβάζω περισσότερα βιβλία ταυτόχρονα! Νιώθω ότι κάνω απιστία στο βιβλίο που διαβάζω ήδη! Συνήθως τελειώνω ένα βιβλίο μέσα σε 3-4 μέρες, οπότε δεν προλαβαίνω να το βαρεθώ. Αν ταυτόχρονα ξεκινήσω και δεύτερο, αυτό σημαίνει ότι το πρώτο δεν μου άρεσε καθόλου, οπότε το αφήνω τελείως και ξεκινάω το καινούριο!

το εχω κανει αρκετες φορες αλλα μεχρι δυο βιβλια. και αυτο εχει να κανει με την διαθεση.

ξεκιναω ενα και μπορει να μην εχω ορεξη να διαβασω βιβλιο τετοιου στυλ καποια στιγμη.
θα ξεκινησω ενα αλλο. αλλα οχι πανω απο δυο. απλα εναλλασσομαι μεταξυ αυτων των δυο και προσπαθω να επιλεγω βιβλιο που δεν μοιαζουν.

για παραδειγμα τα τελευταια δυο που διαβαζω/διαβαζω την ιδια περιοδο ειναι "η βερονικα αποφασιζει να πεθανει" και "50 αποχρώσεις του γκρι".

Σαφώς και διαβάζω περισσότερα βιβλία μαζί, με εξαίρεση ξερωγώ καμιά φάση (ανύπαρκτη στην πράξη, αλλά...) διακοπών, όπου είσαι μ' ένα-δυο βιβλία και με άπειρο χρόνο και ησυχία, οπότε ναι, θα μπορούσα να διαβάσω μόνο ένα. Τώρα, αφενός είναι η εποχή τέτοια που έχω συνηθίσει να βομβαρδίζομαι μ' έναν τεράστιο όγκο πληροφορίας, οπότε μέσα σ' αυτόν το γενικό χαμό εντάσσεται και η ταυτόχρονη ανάγνωση, αφετέρου έχω πάψει να νιώθω ότι πρέπει να τελειώσω ένα βιβλίο, οπότε μπορεί να διαβάζω δυο-τρία και βλέπουμε ποιο θα μ' αρέσει τελικά, και τέλος τα βιβλία δεν έχουν όλα τα ίδιο θέμα. Δεν θα διάβαζα εύκολα δύο βιβλία του ίδιου είδους ταυτόχρονα, αλλά ένα λογοτεχνικό, ένα ιστορικό, ένα κοινωνιολογικό, ένα πολιτικό, ένα αρχαιογνωστικό κι ένα....γιατί όχι; Δεν βλέπω τίποτα το αφύσικο.

Πριν από 1 μήνα διάβαζα σπίτι τη "Μαγεμένη Ψυχή' του Ρομαίν Ρολάν και στο ΚΤΕΛ διάβαζα την "Κρυφή ζωή μιας σούπερ μαμάς" της Φιόνα Νηλ. Παρότι η Μαγεμένη Ψυχή με μάγεψε ήταν δύσκολο να το κουβαλάω στην τσάντα κάθε μέρα που ταξιδεύω (τούβλο γαρ...).
Αλλιώς αν κολλήσω σε ένα βιβλίο, δύσκολα να ξεκολλήσω αν δεν το ολοκληρώσω...