Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
πάντως, αναρωτιέμαι, όταν διαβάζεις πολλά ταυτόχρονα δεν αυξάνονται οι πιθανότητες να αφήσεις κάποιο στην μέση; :χμ:

Μέχρι δύο βιβλία έχω διαβάσει συγχρόνως. Το ένα είναι πάντα μυθιστόρημα και το άλλο είναι βιβλίο ψυχολογίας/αθλητισμού/συλλογή διηγημάτων. Έτσι, βάζω ποικιλία στην αναγνωστική μου ζωή:)

Συνήθως διαβάζω δύο βιβλία συγχρόνως όταν το ένα είναι e-book και με κουράζει να διαβάζω πολύ από υπολογιστή...

εγω σε μονιμη βαση διαβαζω δυο.ενα στο σπιτι το βραδυ που γυριζω κ ενα το εχω μαζι μου.η αληθεια ειναι ομως οτι αυτα που πραγματικα με ενδιαφερουν τα διαβαζω στο σπιτι για να μπορω να τα διαβαζω με ησυχια.

οκ το καταλαβαίνω να διαβάζεις ταυτόχρονα μέχρι κ 2 αλλά με παραπάνω πως μπορείς να συγκεντρωθείς???????εδώ πολλές φορές με ένα κ κάπου χάνεις την μπάλα!!!!χεχε
ίσως είναι κ ταλέντο τελικά :))))

Και εγώ συνήθως διαβάζω 2 παράλληλα. Ένα στο χωριό και ένα στο σπίτι. Καμιά φορά όταν αποκτήσω ένα βιβλίο που με ενδιαφέρει περισσότερο από αυτό που διαβάζω εκείνη την περίοδο θα διαβάσω πρώτα το νέο και θα επιστρέψω στο πρώτο μετά.

Κι εγώ αυτό κάνω. Σα να ανοίγω παρενθέσεις στην πρώτη ιστορία. Τώρα έχω ξεκινημένα 4 και διαβάζω το κορίτσι με το τατουάζ. Όταν το τελειώσω θα κλείσω άλλη μια παρένθεση, τα πουλιά που πεθαίνουν τραγουδώντας, παράλληλα θα πρέπει να κλείσω και το γαλλικό, αλλά αυτό δεν το πολυμετράω γιατί το διαβάζω για εξάσκηση, και μετά έχω να κλείσω την τεράστια παρένθεση του ΠκΕ και τις μάγισσες της Σμύρνης που ήταν ψιλοπαρατημένο αλλά θα το τελειώσω!!

Σχεδόν πάντα δύο βιβλία ταυτόχρονα.

Για τις ανάγκες της δουλειάς μου και για λόγους επιστημονικού ενδιαφέροντος είμαι υποχρεωμένος να διαβάζω ιστορικά βιβλία καθώς και γεωπονικά.

Τα συγκεκριμένα δεν είναι η καλύτερη συντροφιά , οταν θέλω το διαβασμα να με χαλαρώσει , να με διασκεδάσει , να με εκπολιτισει , να με "εξανθρωπίσει.Τότε τη σκυτάλη παίρνει η λογοτεχνία.

οταν διαβαζω ενα πιο "σοβαρο" βιβλιο, διαβαζω παραλληλα κ ενα πιο αναλαφρο, απλα για να ξεκουραζεται το μυαλο. αλλιως ενα μονο, για να μη με αποσπα

Μέχρι στιγμής όχι. Θέλω όλη μου η προσοχή να εστιάζεται σε ένα και μόνο βιβλίο κάθε φορά!

οταν διαβαζω ενα πιο "σοβαρο" βιβλιο, διαβαζω παραλληλα κ ενα πιο αναλαφρο, απλα για να ξεκουραζεται το μυαλο. αλλιως ενα μονο, για να μη με αποσπα
Συμβαινει ,αυτο που λες ,συνηθως οταν διαβαζω βιβλια δυσνοητα η πολυ ογκωδη.Τοτε επιζητω μια εναλλαγη με κατι απλουστερο.Συνηθως ομως ταυτοχρονα διαβαζω μονο διαφορετικων ειδων βιβλια. με εντελως διαφορετικη θεματολογια.
Αυτο ομως -εκτος της αμιγους ιστοριογραφιας-ειναι δειγμα οτι κανενα τους δε με ενθουσιαζει τοσο ,ωστε να με απορροφησει εξολοκληρου.Βιβλια που με ενθουσιαζουν δεν μπορω να τα αφησω κι ολος ο διαθεσιμος χρονος αφιερωνεται σε κεινα.
Το κανω σε βιβλια που δε θελω και να τα παρατησω επειδη πχ παρεχουν γνωσεις απαραιτητες.(φιλοσοφικα
)

Προσωπικά, όταν ξεκινάω ένα βιβλίο, δεν πρόκειται να ηρεμήσω μέχρι να το τελειώσω. Έτσι, για λόγους κυρίως ψυχικής υγείας, δεν έχω ποτέ ξεκινήσει δεύτερο βιβλίο χωρίς να έχω τελειώσει το πρώτο. Αλλά όταν διάβαζα τον ''Ηγεμόνα'' του Μακιαβέλλι, μπήκα σε πολύ μεγάλο πειρασμό να ξεκινήσω ένα άλλο βιβλίο.

Πριν λίγο καιρό, είχα πρόβλημα με αυτό το θέμα.
Είδα ότι είχα ξεκινήσει 10+ βιβλία και δεν τα είχα τελειώσει :χαχαχα:
τώρα ευτυχώς περιορίζομαι στα 3 πάνω κάτω :)

Εγω διαβαζω παντα μονο ενα βιβλιο.Θελω να ειμαι απολυτα αφοσιωμενη σε αυτο που διαβαζω.Να ταυτιζομαι με τον ηρωα,να σκεφτομαι τι θα συμβει στην συνεχεια,να ταξιδευω,να ανυπομονω να το τελειωσω για να μαθω το τελος.Ισως παιζει ρολο οτι διαβαζω πολυ γρηγορα.Οσο μεγαλο κι αν ειναι δεν μου παιρνει πανω απο τρεις μερες.Ακομα και οταν τελειωνω ενα βιβλιο θελω μια μερουλα για να το γευτω!!!!Δεν ξεκιναω αμεσως αλλο,εκτος και αν δεν μου εχει αρεσει αυτο που τελειωσα.

Ε, τόσα πολλά μαζί όχι, δεν μου έχει συμβεί. Συνήθως τυχαίνει να διαβάζω δύο αλλά το ένα είναι κάποιο ιστορικό ή επιστημονικό και το άλλο λογοτεχνικό.

δεν διαβαζω ταυτοχρονα δυο η περισσοτερα βιβλια επειδη δεν θελω να τα μπερδευω μεταξυ τους την πλοκη του καθε βιβλιου

Μέχρι πρόσφατα, κάτι τέτοιο μου φαινόταν αδιανόητο, αλλά το τελευταίο διάστημα αρχίζω να βρίσκω θετικά σε αυτή την τακτική. Κρατώντας παραπάνω από ένα βιβλία σε εκκρεμότητα, πείθω πιο εύκολα τον εαυτό μου να δεσμευτεί σε αυτά, ώστε να τα ολοκληρώσω. Από την άλλη όμως, καταλήγει να είναι κάτι που υποκινείται περισσότερο από το άγχος παρά την ευχαρίστηση.

Last edited: