(Παραθέτω την απάντησή μου σε παρόμοιο νήμα, το οποίο κλειδώθηκε)
Εγώ το κάνω συνέχεια. Παλιότερα, ήμουν πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και δεν με άφηνα να ξεκινήσω ένα βιβλίο χωρίς να έχω τελειώσει το προηγούμενο. Τα τελευταία 4 χρόνια όμως, διαβάζω δύο, τρία, καμιά φορά και τέσσερα βιβλία ταυτόχρονα. Το κάνω αυτό γιατί λόγω ρυθμών και υποχρεώσεων, σπάνια έχω πολλές ώρες συνεχόμενες για διάβασμα. Οπότε, ενώ έχω συνέχεια όρεξη για διάβασμα (πάντα έχω ένα βιβλίο στην τσάντα μου), δεν έχω πάντα όρεξη για το ίδιο είδος διαβάσματος. Ας πούμε, το σαββατοκύριακο μπορεί να είμαι χαλαρή και να θέλω να διαβάσω κάτι ήρεμα που θα με βάλει σε σκέψεις και θα μπορέσω να κρατήσω σημειώσεις, οπότε πιάνω κάτι πιο σοβαρό. Μεσοβδόμαδα όμως, τη μισή ώρα που κάνω το πρωινό μου και θέλω κάτι να διαβάσω, δεν μπορώ να συνεχίσω να διαβάζω Ντοστογιέφσκι ας πούμε. Έτσι, πιάνω κάτι πιο χαλαρό.
Όπως επίσης, τη μια μέρα μπορεί να θέλω αστυνομικό, την άλλη ιστορικό και την άλλη κωμωδία. Ίσως είμαι και λίγο κυκλοθυμική, θα το ψάξω...
Το σίγουρο είναι πως δεν μπερδεύω τις ιστορίες, δεν ξεχνάω τους χαρακτήρες και αν πιάσω ένα βιβλίο μετά από ένα μήνα, μου παίρνει πολύ λίγο για να μπω ξανά στο κλίμα και να συνεχίσω την ανάγνωση. Πολλοί έχουν θέμα μ' αυτό. Οπότε, είναι καθαρά προσωπική σου απόφαση!
Κι εγώ περίμενα να είμαστε περισσότεροι πάντως! Πολλοί του "πραγματικού" μου κύκλου λένε πως δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά αυτοί διαβάζουν 5 βιβλία τη χρονιά. Ή έχουν άπειρο χρόνο και αρχίζουν ένα βιβλίο και το τελειώνουν την επόμενη. Όταν είμαι σε διακοπές, συνήθως πιάνω ένα βιβλίο, το τελειώνω και μετά πιάνω το επόμενο, αλλά αυτό συμβαίνει 10 μέρες το χρόνο! Συνήθως, λειτουργώ όπως περιέγραψα παραπάνω...