Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Πάλι σε φάση δύο βιβλίων ταυτόχρονα, "Για Ποιον Χτυπούν οι Καμπάνες" του Χέμινγουεϊ και "Οικονομικά & Φιλοσοφικά Χειρόγραφα 1844" του Μαρξ, ανακάλυψα ότι υπάρχει και μια αλληλοσύνδεση μεταξύ των βιβλίων αυτών!
 
Αυτή την περίοδο και γω διαβάζω 2 βιβλία μαζί... Τον "Μεγάλο Ανατολικό" του Εμπειρικου και το "Οκτάεδρο' του Χούλιο Κορταζάρ.

Θα έλεγα πως πάει καλά, μιας και οι μικρές και σφιχτοδεμένες ιστορίες του Κορταζάρ είναι ευχάριστα διαλείμματα στο συνεχές ερωτικό/σεξουαλικό μοτίβο του Εμπειρίκου...:)

Εν τέλει νομίζω πως ένα βιβλίο με μικρές ιστορίες μπορεί να διαβαστεί παράλληλα με ένα άλλο.
 
Εδώ και δύο μήνες που προσπαθώ να τελειώσω "Το Κοράκι" του Stephen King...(το πάω κάπως χαλαρά είναι η αλήθεια) ελπίζω ως τα τέλη του μήνα να το έχω τελειώσει...
Παράλληλα έχω διαβάσει, κυρίως στο λεωφορείο από και προς τη δουλειά μου:
*Τους Βρικόλακες του Henrik Ibsen
*Τον Ξένο του Albert Camus
*και τη Σκακιστική Νουβέλα του Stefan Zweig

Γενικά αν έχουν διαφορετικό θέμα, μου είναι ευχάριστο να διαβάζω περισσότερο του ενός βιβλία ταυτόχρονα...
 
Ειδικά το καλοκαίρι μου αρέσει να έχω δύο βιβλία ταυτοχρόνως ( καινούρια πάντα). Το ένα θα είναι περιπέτειας για την παραλία ή για άλλες ώρες και το άλλο θα είναι πιο βαθυστόχαστο , πιο "βαρύ" δηλαδή .
 
Ποτέ δε διαβαζω βιβλία ταυτόχρονα γιατι χανεται το μυαλο μου...θελω οταν διαβαζω ενα βιβλίο να το ζω στο έπακρον!!
Αποπειραθηκα βέβαια μια φορα να διαβασω και δευτερο, έτσι από περιέργεια, αλλα ηταν σκετη αποτυχία!!!:τρέλα:
 
το προτιμώ και το κάνω ! η ταυτόχρονη ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων δρά πολλαπλασιαστικά στην εμβάθυνση του καθ' ενός ξεχωριστά (συμβαίνει δηλαδή ό,τι και με τα επιστημονικά συγγράμματα).

μου είχε φανεί σαγηνευτικό να διαβάζω ταυτόχρονα το ''μοναστήρι της Πάρμας'' και ''τα απομνημονεύματα του Αδριανού'', ή ''τα πάθη του νεαρού Βερθέρου'' και ''τους αδελφούς Καραμαζώφ''.
 
Τρία,τέσσερα μαζί!Όχι όμως του ίδιου είδους.Συνήθως ένα μυθιστόρημα,ένα θεολογικό,ένα πολιτικό.Βάζω και λίγη ποίηση που και που.Κάπως έτσι τέλος πάντων...
 
Καλημέρα, είμαι ο Δημοσθενης
και είμαι εντελώς καινούργιος. Είναι το πρώτο νήμα στο οποίο απαντώ, για να δηλώσω απόλυτη ταύτιση, διαβάζω ταυτόχρονα πάρα πολλά, τόσο, που καταντά απογοητευτικό-θέλω να τα προλάβω όλα...

Καλή μου Οκτάνα καλό δρόμο και καλά ταξείδια στους κόσμους που ανοίγονται μπροστά μας.
 
Τα βιβλία που διαβάζω για δική μου απόλαυση τα θέλω ένα ένα. Και συνήθως τα εναλλάσσω σε είδος και στυλ. Δηλαδή τη μία φορά θα μπορούσα να διαβάζω κάποιο μη λογοτεχνικό και την άλλη να θέλω ένα διάλλειμα και έτσι να διαβάσω κάποιο λογοτεχνικό. Ποτέ, ταυτόχρονα, ούτε σε μορφή παρένθεσης. Θέλω ένα τη φορά. Αργά και απολαυστικά. Να σκέφτομαι τις φράσεις του, το ύφος του, το "άρωμά του", τις σκέψεις μου και πολλά άλλα. Και όταν τελειώσει αυτό, ανάλογα το πόσο με εντυπωσίασε, αφήνω κάποιο κενό έως ότου πιάσω το επόμενο, για να διατηρήσω τη "γεύση" του.

Μέσα στη χρονιά δε βγαινουν πολλά, αλλά αυτό έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις.

Υ.Γ. Το διάβασμα παραμυθιών ή λογοτεχνίας στα παιδιά δεν το μετράω. Ούτε τα βιβλία που χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου. Η παραπάνω ανάρτηση αναφέρεται καθαρά στις δικές μου επιλογές που γίνονται για προσωπική ευχαρίστηση.
 
Ποτε δεν διαβαζω δυο βιβλία παραλληλα. Κανα δυο φορές που το επιχειρησα, το εγχειρημα ηταν αποτυχημενο και το παράτησα.
 
Αποφευγω να συνδυάζω μυθιστορήματα, χωρίς να ειναι και κανόνας. Για παράδειγμα, τα βιβλία του Μπερνχαρντ που δεν εχουν ουσιαστική πλοκή, συνδυάζονται άνετα με μυθιστόρημα (αλλου ύφους, όμως). Κι όταν διαβαζα τον Οδυσσέα, ενδιάμεσα το έσπασα λιγάκι με άλλα, πιο "τυπικά" μυθιστορηματα.
Τελευταια, διαβάζω παράλληλα βιβλία, όχι παραπάνω από δυο τη φορά, το ένα μυθιστόρημα και το δευτερο οτιδήποτε άλλο.
 
Διαβάζω έως και 4 μαζί, διαφορετικού είδους, μεγέθους, δυσκολίας και γλώσσας (Ελληνικά-Αγγλικά).
 
Μονο αν πρόκειται για διαφορετικά πράγματα αλλα συνήθως δεν το επιχειρώ γιατι εξαντλείται εύκολα ο μικρός μου εγκέφαλος. Και επίσης αλλιώς αοφσιώνομαι οταν διαβάζω ένα βιβλίο τη φορά.
 
Last edited:
Παλιότερα δεν το έκανα με τίποτα! Όταν διάβαζα ένα μυθιστόρημα ήμουν πλήρως αφοσιωμένη σ' αυτό μέχρι να το τελειώσω, αφενός λόγω εθισμού και αφετέρου λόγω ψυχαναγκασμού! :ρ
Πλέον που δεν διαβάζω μυθιστορήματα, διαβάζω αρκετά βιβλία ταυτόχρονα. Αυτήν την περίοδο διαβάζω το "Encountering Ensemble" που είναι ας πούμε ιστορικό/δοκιμιακό πάνω στο θέατρο, τον Πρώτο Έρωτα του Μπέκετ (είναι 50 σελίδες και το έχω ξεκινήσει πάνω από δυο μήνες), "Ο εραστής" του Χάρολντ Πίντερ (ξανά και ξανά και στ' αγγλικά και στα ελληνικά και σε διάφορες μεταφράσεις), και μόλις χθες ξεκίνησα και το "Στο καφέ των υπαρξιστών" που είναι φιλοσοφικό! Και όλα αυτά... με το πάσο μου :))))
 
Αποφεύγω να διαβάζω δύο βιβλία ταυτόχρονα ,αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να διαβάσω κάποιο άλλο βιβλίο ,τότε σταματάω την ανάγνωση του προηγούμενου και την συνεχίζω μετά .
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Συνήθως διαβάζω δύο ή τρία βιβλία συγχρόνως. Ωστόσο, σε περιόδους που δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο (βλ. εξεταστική) ο αριθμός πέφτει στο ένα.
 
Δύο ή τρία βιβλία συγχρόνως; :πανικός: Λίγες μέρες να σταματήσω το διάβασμα, θα πρέπει να πάω 5 σελίδες πίσω για να μπω ξανά στο κλίμα. Αν διάβαζα 3 βιβλία μαζί δεν θα τελείωνα κανένα (:χαχα:)
 
Προτιμώ να διαβάζω ένα βιβλίο για να επικεντρώνομαι πλήρως σε αυτό.

Δύο ή τρία βιβλία συγχρόνως; :πανικός: Λίγες μέρες να σταματήσω το διάβασμα, θα πρέπει να πάω 5 σελίδες πίσω για να μπω ξανά στο κλίμα. Αν διάβαζα 3 βιβλία μαζί δεν θα τελείωνα κανένα (:χαχα:)
Αυτό ακριβώς.
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Δύο ή τρία βιβλία συγχρόνως; :πανικός: Λίγες μέρες να σταματήσω το διάβασμα, θα πρέπει να πάω 5 σελίδες πίσω για να μπω ξανά στο κλίμα. Αν διάβαζα 3 βιβλία μαζί δεν θα τελείωνα κανένα (:χαχα:)
Μέχρι τώρα δεν έχω θέμα. Η μνήμη μου δεν έχει αρχίσει να με εγκαταλείπει ακόμα. Γενικά, θυμάμαι λεπτομέρειες, οπότε δεν μου είναι δύσκολο και μετά από αρκετές εβδομάδες να ξαναπιάσω ένα βιβλίο. :ρ
 
Ναπολέοντα (απ'οτι έχω καταλάβει) εσύ διαβάζεις και δύσκολα βιβλία, συνήθως μη λογοτεχνικά, οπότε αν ήμουν στη θέση σου όχι μόνο δεν θα άγγιζα δεύτερο βιβλίο. Θα έπρεπε να κλειδωνόμουν στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και παντζούρια, χωρίς τηλεόραση, χωρίς κινητό (καλά αυτό δεν είναι δύσκολο), χωρίς λαπτοπ και να έστελνα για διακοπές τους διπλανούς και τους από πάνω.
Σαώρη αν υπονοείς τίποτα για την ηλικία μου, αδιαφορώ! (:αγκαλιά:)
 
Top