Δωρεάν ηλ. βιβλία (ebooks)

Σ' αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ελεύθερα βιβλία παιδικής και κλασικής λογοτεχνίας. Συγγραφείς των βιβλίων εκτός των άλλων είναι: Ευγένιος Τριβιζάς, Aγγελική Βαρελά, Γαλάτεια Γρηγοριάδου Σουρέλη, Σοφία Ζαραμπούκα, Άλκη Ζέη, Μάνος Κοντολέων, Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου.

Όλα τα βιβλία που αναφέρονται εδώ διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους ή είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων.

Edit: Τα παιδικά βιβλία διαβάζονται online, και επιπλέον εκφωνούνται από αφηγητή, οπότε τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να τα διαβάσουν μόνα τους ή να τα ακούσουν.
 
Last edited:

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Δε ξερω αν ειμαι στο καταλληλο νημα αλλα ηθελα να σας δειξω αυτο Ειναι δωρεαν audio books στα ελληνικα απο ελληνες και ξενουν συγγραφεις!
 
Ξέρετε μήπως υπάρχουν και δωρέαν ebooks στην εφηβική-νεανική λογοτεχνία; Κυρίως ενδιαφέρομαι για συγγραφείς όπως Γεωργία Δεμίρη, Ελένη Δαφνίδη και άλλους που γράφουν σχεδόν παρόμοια. Αν και θα προτιμούσα να τα αγοράσω σε έντυπη μορφή, δεν έχω την δυνατότητα οπότε παρά να μην τα διαβάσω καθόλου, καλύτερα έτσι.
 
@Λούση, στην αρχή αυτού του νήματος, ο Φάρος αναφέρει πολλές ιστοσελίδες με e-books. Πιστεύω ότι κάτι θα βρεις εκεί :))
 
Βρήκα αυτό και είπα να το βάλω εδώ. Λογικά πολλοί απ' τους συνδέσμους που δίνει έχουν ήδη αναφερθεί σ' αυτό το νήμα, αλλά όλο και κάτι θα μας ξέφυγε...:)))
 
Μόλις τώρα είδα κι εγώ αυτό το ωραίο νήμα στις σποραδικές περιηγήσεις μου. Φάρε ευχαριστώ θερμά για τον σύνδεσμο με τα έργα του Τολστόι!
 
Καλημέρα, περιηγήθηκα λίγο στο scibd και είδα ότι πολλά βιβλία έχουν δικαιώματα και δεν επιτρέπεται να διακινούνται δωρεάν, παρόλα αυτά η ιστοσελίδα φαίνεται νόμιμη αρά μπορώ να κατεβάζω τα βιβλία νόμιμα χωρίς να πληρώσω; λίγο παράξενο μου φαίνεται αυτό, ξέρει κανείς πως λειτουργεί όλο αυτό το σύστημα;
 
το http://e-bibliothiki.blogspot.gr/?m=1 και το http://www.scribd.com/doc/26937683 δεν δουλεύουν. Για το τελευταίο ξέρω οτι βασικά είναι άχρηστο αφου έχει links του rapidshare. Το rapidshare σταμάτησε μα υπάρχει κάτι χρόνια και μαζί του χάθηκαν πολλοί σύνδεσμοι δωρεάν λήψης βιβλίων. Μιλάμε για τεράστιες βιβλιοθήκες ο,τι βιβλίο ήθελες το έβρισκες εκεί. Κρίμα για εμάς τους αναγνώστες ευτυχώς για τους εκδότες !
 
Καλημέρα, περιηγήθηκα λίγο στο scibd και είδα ότι πολλά βιβλία έχουν δικαιώματα και δεν επιτρέπεται να διακινούνται δωρεάν, παρόλα αυτά η ιστοσελίδα φαίνεται νόμιμη αρά μπορώ να κατεβάζω τα βιβλία νόμιμα χωρίς να πληρώσω; λίγο παράξενο μου φαίνεται αυτό, ξέρει κανείς πως λειτουργεί όλο αυτό το σύστημα;
τα περισσότερα που κατεβάζεις στο κινητό σου διακινούνται παράνομα. Δυστυχώς όμως λύνουν τα χέρια χιλιάδων αναγνωστών. Ακόμα και εγώ ξέρω ότι 70 βιβλία του Stephen King που έχω σε ηλεκτρονική δεν είναι σίγουρα νόμιμα. Ο Stephen δεν είναι χαζός να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Τί να πω δεν ξέρω πιστεύω είναι επιλογή καθενός αν θα κατεβάζει βιβλία ή άλλα προϊόντα παράνομα αν θα το ρισκάρει. Πάντως ξέρω οτι ένας δικαστής στις ΗΠΑ έδερνε την κόρη του επειδή κατέβαζε μουσική από το διαδίκτυο. Αυτή ήταν διατεθειμένη να το ρισκάρει τοτε, εσείς είστε;
 
Πρώτα πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι για μένα το κατέβασμα ψηφιακού υλικού χωρίς πληρωμή είναι παράνομο και ηθικά καταδικαστέο. Τώρα μεγάλες συλλογές ηλεκτρονικών ελληνικών βιβλίων υπάρχουν σε torrent αλλά σε torrent ξέρεις ότι κάνεις κάτι παράνομο και αναλαμβάνεις τις ευθύνες, στο scibd όμως φαίνονται όλα νόμιμα και όπως το παρουσιάζει το ίδιο το scribd μπορείς να γραφτείς δωρεάν για ένα μήνα και να κατεβάσεις τα πάντα, αυτό είναι που δε μου κολλάει.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πρώτα πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι για μένα το κατέβασμα ψηφιακού υλικού χωρίς πληρωμή είναι παράνομο και ηθικά καταδικαστέο.
Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόνο όταν αφορά ψηφιακό υλικό το οποίο έχει προστατευμένα τα ψηφιακά δικαιώματα. Εμείς για παράδειγμα είχαμε δημιουργήσει ηλ. βιβλία με έργα του Παπαδιαμάντη κτλ. τα οποία μπορούσες να κατεβάσεις δίχως πληρωμή. Από εκεί και πέρα, ακόμα και το κατέβασμα υλικού του οποίου δεν έχεις τα πνευματικά δικαιώματα, μπορεί να είναι παράνομο αλλά όχι απαραίτητα ηθικά καταδικαστέο.

Για εμένα προσωπικά, το κατέβασμα πολλών πραγμάτων δεν είναι ηθικά καταδικαστέο, για διάφορους λόγους. Σε αντίθεση, πιστεύω πως οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν και να είναι πιο ελαστιχοί όσον αφορά το σχετικό θέμα.
 
Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες, αλλά αυτό που ρωτάω τώρα είναι κατά πόσο είναι νόμιμο να κατεβάζεις από το scribd αφού εμφανίστηκαν και τρόποι να παρακάμψεις την διαδικασία και να κατεβάσεις ότι θες χωρίς να γραφτείς στην ιστοσελίδα.
 
Πολύ λογικό αυτό, άρα το scribd δεν έχει ευθύνη για τα αρχεία που φιλοξενεί και την ευθύνη την έχει αυτός που ανέβασε το αρχείο και αυτός που το κατεβάζει. Αν εγώ κατεβάσω ένα βιβλίο από το scribd που δεν έχει δικαιώματα αλλά το κάνω χωρίς να κάνω εγγραφή στην ιστοσελίδα, με ένα downloader π.χ. μπορεί να διωχθώ νομικά από το scribd;
 
Top