Εγώ προσωπικά δεν κρίνω τον άλλον από το τι διαβάζει! Σαφώς το μυαλό από μόνο του, επειδή έχουμε μάθει από το καλό μας το σχολείο, έχει την τάση να "ταμπελοποιεί" τους ανθρώπους! Προσωπικά έχω διαβάσει την Κενή Διαθήκη, το Κοράνι, Την Παλαιά και διάφορα βιβλία για τον Μαρξ, τον Στάλιν, τον Χίτλερ, καθώς και αρχαία Ελληνική γραμματεία! Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι θα πιστέψει ο καθένας έξω οπότε δεν διστάζω να διαβάσω ακόμα και βιβλίο του Άδωνη! Όχι ντάξη του Άδωνη δεν υπήρχε περίπτωση να διαβάσω!

Επειδή είμαι Κέλτης και θα διαβάσω στο μετρό για τον Τουτάτη, τον Μπέλονος και τον Μπελισάμα, δεν σημαίνει πως το "τρίβω" στην μούρη του άθεου ή του αλλόθρησκου, απλά έχω το δικαίωμα να το διαβάσω και εκτός σπιτιού μου! Είμαι της άποψης "πίστευε και μη
, ερεύνα"! Είναι σωστό να ξέρεις και τις δυο όψεις του νομίσματος π.χ στον δεύτερο παγκόσμιο θέλω να ξέρω και την πλευρά του Τσόρτσιλ και την πλευρά του Χίτλερ, μόνο τότε μπορώ να χω μια σφαιρική όψη στο θέμα! Όπως και να χει αν το δούμε αντικειμενικά, επειδή έχουμε μάθει να είμαστε με παρωπίδες, βγάζουμε εύκολα κρίσεις για τους άλλους, φοβόμαστε να διαβάσουμε ή να ακούσουμε κάτι διαφορετικό, συνήθως κατά βάση, οι περισσότεροι ότι διαβάσουν είναι!
Βέβαια πλέον αυτό δεν είναι κανόνας γιατί ο κόσμος αρχίζει και ερευνά και δε μπορείς να βγάλεις πόρισμα εξ αρχής, παραδείγματος χάρη, ένας καλός μου φίλος, είναι άθεος, αλλά άθεος εν γνώση και πλήρη συνείδηση και μελετημένος και φιλοσοφημένος και όχι από αντίδραση π.χ στην εκκλησία ή στους γονείς, αλλά πάρα πολλές φορές διαβάζει π.χ την Καινή Διαθήκη και άλλα κείμενα της εκκλησίας και μάλιστα είχε πάει ακόμα και στο Άγιο Όρος για να βρει κάποια κείμενα! Αν κάποιος που δεν τον γνώριζε τα έβλεπε αυτά πιθανών θα τον έλεγε θεούσο κλπ, όμως δεν είναι! Επίσης έχω φίλη η οποία έχει τεράστια μόρφωση, είναι άψογη κοπέλα και στην βιβλιοθήκη της έχει πάνω από 60 διαφορετικά βιβλία για το κάμα σούτρα, σεξ και υγεία, το σεξ στην αρχαία Αίγυπτο, το σεξ στην αρχαία Ελλάδα κλπ! Πιθανόν όποιος το δει αυτό θα βγάλει ένα σορό άκυρα συμπεράσματα! Έχει ένα ωραίο στίχο που λέει: "μην κρίνεις, για να μην κριθείς"! ;)