Εκδοτικός Οίκος Που να Εκδίδει Ελληνική Επιστημονική Φαντασία;

Τις πιο ζεστές και εγκάρδιες καλησπέρες μου σε όλους!:)))

Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ. Μόλις τελείωσα τη πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια και μόλις ξεκίνησε ο τιτάνιος άθλος αναζήτησης εκδοτικού οίκου.
Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας ιστορίας επιστημονικής φαντασίας. Εχει πολλά στοιχεία μέσα. Βασικά προσπαθώ να βάλω τον αναγνώστη να αναρωτηθεί για αυτό που διαβάζει, να πυροδοτήσω λίγο τη φαντασία του.
Έκανα μια πρώτη κρούση στον Ψυχογιό αλλά εκεί έχουν αυστηρό περιορισμό σελιδών και σε αναγκάζουν να πετσοκόψεις το βιβλίο για να το δεχτουν ως αξιολόγηση.
Περιμένω τώρα απάντηση απο τον εκδοτικό οίκο Λυκοφώς αλλά φοβάμαι οτι η απόρριψη θα είναι και απο εκεί ενα επώδυνο γεγονός.
Μήπως έχετε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν;
Γιατί η επιστημονική φαντασία στην Ελλάδα είναι τόσο παρεξηγημένη; :(
Όλοι οι συμφοιτητές μου με αποκάλεσαν φαντασιόπληκτο και οτι η ΕΦ είναι για παιδιά. Θα μπορούσατε να αποκαλέσετε τα αριστουργήματα του Άρθουρ Κλάρκ, παιδικά και φαντασιόπληκτα;
 
Δεν ξέρω τι λεν οι συμφοιτητές σου, αλλά για μένα τα 3 παρακάτω βιβλία είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ... Διαχρονικά και με οικουμενικά μηνύματα...

Επίσης προσωπικά πιστεύω πως η λογοτεχνία χωρίζεται σε κακή και καλή και όχι σε ΕΦ και μη ΕΦ!!!:)))

  • Ο αναρχικός των 2 κόσμων - Ούρσουλα Λεγκεν
  • 2001:Οδύσσεια του Διαστήματος
  • Το ηλεκτρικό πρόβατο - Φίλιπ Ντικ
Και αν καθίσω θα σκεφτώ και άλλα...
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
βάζεις δυσκολα στον εαυτό σου :ωιμέ: Υπάρχει πάντα η λύση της αυτοέκδοσης βέβαια....
 
βάζεις δυσκολα στον εαυτό σου :ωιμέ: Υπάρχει πάντα η λύση της αυτοέκδοσης βέβαια....
Oυχχχ! Καταλαβαίνω! Τόσο χάλια, ε;:ουχ:

Δεν ξέρω τι λεν οι συμφοιτητές σου, αλλά για μένα τα 3 παρακάτω βιβλία είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ... Διαχρονικά και με οικουμενικά μηνύματα...

Επίσης προσωπικά πιστεύω πως η λογοτεχνία χωρίζεται σε κακή και καλή και όχι σε ΕΦ και μη ΕΦ!!!:)))

  • Ο αναρχικός των 2 κόσμων - Ούρσουλα Λεγκεν
  • 2001:Οδύσσεια του Διαστήματος
  • Το ηλεκτρικό πρόβατο - Φίλιπ Ντικ
Και αν καθίσω θα σκεφτώ και άλλα...
Αχ, ναι! Το 2001 κα΄τεχει εξέχουσα θέση στα αγαπημένα μου βιβλία και μεγάλη έμπνευση για μένα!
 
Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Ο Μηνάς είναι νέος, βέβαια, αλλά επιτρέψτε μου να θυμίσω:

10
Όταν απαντούμε σε μια ανάρτηση ακριβώς από κάτω της, δεν θα πρέπει να την παραθέτουμε παρά μόνο αν θέλουμε να απομονώσουμε ένα μικρό, συγκεκριμένο σημείο της.

Ομοίως, όταν απαντούμε σε μια παλιά ανάρτηση περιορίζουμε πάντα το κείμενο που παραθέτουμε στο ελάχιστο που χρειάζεται.
 
Χωρίς να έχω προσπαθήσει να γράψω ποτέ λογοτεχνία (ούτε να εκδόσω βιβλίο φυσικά) κάποιες σκέψεις μου:

Αντικειμενικά η αυτοέκδοση έχει το πρόβλημα ότι δύσκολα θα βρει θέση στα ράφια (ειδικά στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων). Οπότε προσωπικά θα πρότεινα την αυτοέκδοση μόνο σαν έσχατη λύση.

Ένα άλλο θέμα είναι το ότι μιλάμε για ένα (ογκώδες φαντάζομαι) βιβλίο το οποίο πέρα από το ότι αποτελεί το λογοτεχνικό "καλημέρα" ενός νέου συγγραφέα (νέου τόσο σαν παρουσία όσο και ηλικία) το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας σάγκας ε.φ. η οποία κατά πάσα πιθανότητα είναι ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού (δηλαδή δεν έχει γραφτεί ακόμα). Αντικειμενικά (όσο αντικειμενική μπορεί να είναι μια προσωπική γνώμη) είναι δύσκολο να βρεις κοινό για το βιβλίο σου υπό αυτές τις προϋποθέσεις Έχω διαβάσει αρκετή ε.φ. Κάποια αριστουργήματα του είδους, κάποια όχι και τόσο αριστουργήματα, θα δυσκολευόμουν να πιάσω στα χέρια μου ένα έργο χιλιάδων σελίδων από κάποιον πρωτόβγαλτο συγγραφέα. Αντίθετα πολύ πιο εύκολα θα έπαιρνα στα χέρια μου ένα αυτοτελές βιβλίο για να πειραματιστώ. Αυτό το ξέρουν και οι εκδότες και γι' αυτό νομίζω ότι θα είχες καλύτερες ελπίδες με ένα αυτοτελές μυθιστόρημα και όταν μετά από 2-3 αυτοτελείς δουλειές έχεις αποκτήσει το κοινό σου, μπορείς να δοκιμαστείς και να δοκιμάσεις με κάτι πιο σύνθετο όπως πχ μια τριλογία.

Παράλληλα θα μπορούσες σε φόρουμ ή μπλογκ που ασχολούνται με την ΕΦ και επιτρέπουν την δημοσίευση έργων των μελών τους (εμείς αφενός δεν είμαστε εξειδικευμένοι στην φανταστική λογοτεχνία παρόλο που αρκετοί από εμάς την εκτιμούμε, ούτε επιτρέπουμε την δημοσίευση έργων των μελών γιατί ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τους αναγνώστες) να δημοσιεύεις κάποια κείμενά σου (διηγήματα πχ) και να δεις πώς αντιδρά το κοινό στην λογοτεχνία σου αλλά και να αποκτήσεις έναν πυρήνα κοινού.

Μετά δες από ποιους οίκους έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία που διαβάζεις. Υπάρχουν οίκοι που έχουν ταυτιστεί με την φαντασία και άλλοι που είναι ταυτισμένοι με άλλα είδη. Στρέψε τις προσπάθειές σου προς αυτούς τους οίκους (πχ Αίολος, Ανούβις, Διόπτρα κα).

Λογικά θα εισπράξεις κάποιες απορρίψεις για το έργο σου. Δες πώς δικαιολογούνται αυτές οι απορρίψεις και προσπάθησε όσο πιο αντικειμενικά μπορείς να δεις αν τα σχόλια αυτά μπορούν όντως να βελτιώσουν το έργο σου.

Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
αυτό είναι από αυτοέκδοση και βρηκε θέση και στο public και στην πολιτεία και στον Ιανο και αλλου.Στον Ιανό μεχρι και event με παρουσίαση έκανε.βέβαια θελει κυνήγι,να είσαι πολύ επικοινωνιακός κλπ κλπ
 
Καλά σίγουρα μιλάω απ' έξω από τον χορό, θεωρώ όμως ότι η αυτοέκδοση πάσχει στο θέμα διανομής. Το θέμα κυνήγι/χρήμα/ικανότητα επικοινωνίας από τον συγγραφέα είναι βασικά είτε σε αυτοέκδοση είτε σε συμφωνία με εκδοτικό οίκο
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
νομιζω τα βηματα είναι τα εξής: πρώτα μιλας με τους εκδοτικους οικους,κανεις οποιες αλλαγες σου ζητήσουν(και εισαι διατεθειμενος να κανεις) και αν φας πόρτα απο 'κει τότε το ψάχνεις για αυτο εκδοση και αφου είσαι αποφασισμένος να δωσεις τα χρηματα ,τοτε ΠΡΩΤΑ μιλας με τα βιβλιοπωλεια.τους ρωτας αν θα δεχοντουσαν το βιβλιο σου και τί όρους μπορει να εχουν κλπ κλπ.αν πάρεις το Οκ απο 'κει... Go for it :)
 
Φίλε, Χάνκ. Σ'ευχαριστώ πολύ για τη πρότασή σου και για το κόπο που έκανες για να μου τη συστήσεις αλλά απο εκεί και αν δεν έφαγα σφαλιάρα.
Δημοσιεύσα τη πρώτη πράξη εδώ και πολύ καιρό αλλά κανένας δεν μπήκε στο κόπο να μου δώσει κάποιες συμβουλές, να μου πει τι να προσέξω κτλ.
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, το κείμενο που έχω επισυνάψει εκεί, έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές για να φτάσει στη τωρινή του μορφή και να το παρουσιάσω στους εκδοτικούς οίκους αλλά το γεγονός οτι στο εν λόγω φόρουμ, κανένας δεν του έδωσε σημασία, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικός οιωνός είναι και μου λέει έμμεσα πλην σαφέστατα οτι θα πρέπει να τα παρατήσω.
 
Ποτε μην παρατας κατι που πιστευεις και αγαπας επηρεασμενος απο προσκαιρες απογοητευσεις..οτι αξιζει αληθινα στο τελος δικαιωνεται! Συνεχισε!
 
Top