Εκποίηση βιβλίων του Βιβλιοπωλείου της Εστίας - 11 Οκτωβρίου 2017

Γρίλος

Κοινωνός
Τις πληροφορίες τις βρήκα στο Facebook και τις παραθέτω όπως είναι στη σελίδα https://www.facebook.com/events/365193927269846/?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22308%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D. Νομίζω είναι πολύ καλή ευκαιρία για όσους μένουν Αθήνα.

"Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 15.00 στον αποθηκευτικό χώρο της οδού Ταινάρου 6, στη Δάφνη, γίνεται ο πλειστηριασμός των κατασχεμένων βιβλίων του πρώην Βιβλιοπωλείου της Εστίας, από τους 6 εργαζόμενούς του, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι πολλούς μήνες πριν και έμειναν απλήρωτοι και μετά το κλείσιμο του ιστορικού Βιβλιοπωλείου, στο τέλος Μαρτίου 2013. Θα εκποιηθούν διάσημοι τίτλοι των Στρατή Μυριβήλη, Πηνελόπης Δέλτα, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Μ. Καραγάτση, Ρένου Αποστολίδη, Ηλία Βενέζη, αλλά και του Αριστοτέλη (Περί Ποιητικής) και του Μίλαν Κούντερα και άλλων. Τα έσοδα θα διατεθούν για την επιβίωση των οικογενειών των εργαζομένων, αλλά και της οικογένειας με ανήλικο παιδί του αδικοχαμένου συναδέλφου Χρήστου Σταυριανόπουλου. Όσοι βιβλιόφιλοι και μη, καλείστε να προσέλθετε, συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση των ανωτέρω".
 

Κόρτο Μαλτέζε

Μεγάλος Βεζίρης της Βαγδάτης
Είναι ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. Ξέρεις αν μιλάμε για χοντρική ή για λιανική πώληση;
 

Γρίλος

Κοινωνός
Κόρτο δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο, το είδα στο Facebook και είπα να ενημερώσω τη Λέσχη. Δυστυχώς δεν είμαι από Αθήνα.
 

Μπου Ραντλι

Κοινωνός
Φίλε Γρίλε πολύ καλή πληροφορία, ευχαριστούμε πολύ !!! Μπορεί να καταφέρω να περάσω από εκεί !!!
 

Πανμαν

Όμορφο Νιάτο
Αν ήταν λιανική θα έγραφε εκποίηση. Λογικά ο πλειστηριασμός αφορά μεγάλα πακέτα βιβλίων. Υποθέτω, καθώς δεν μπόρεσα να βρω επιπλέον πληροφορίες.
 

Μπου Ραντλι

Κοινωνός
Πράγματι πλειστηριασμός ήταν τελικά. Υπάρχουν αντίτυπα για 26 τίτλους (κυρίως Δέλτα, Μυριβήλης, Βενέζης). Πρέπει κάποιος να πάρει όλα τα κομμάτια κάθε τίτλου (π.χ. "Η Ζωή Εν Τάφω" έχει 800 - και τα 800). Αλλιώς δε γίνεται. Εννοείται πως δε βρέθηκε κανένας αγοραστής, κηρύχθηκε άγονη η πρώτη προσπάθεια, αφού η τιμή εκκίνησης ήταν 13€ χωρίς ΦΠΑ. Τα βιβλία αυτή τη στιγμή δεν ανήκουν πουθενά, ούτε στο βιβλιοπωλείο, ούτε στους εργαζόμενους, γι'αυτό και οι τελευταίοι δεν μπορούν να τα διαθέσουν προς το παρόν με άλλο τρόπο. Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος και η απογοήτευση ήταν έκδηλη. Ευτυχώς που μένω κοντά στην αποθήκη και πήγα με τα πόδια...
 

Κόρτο Μαλτέζε

Μεγάλος Βεζίρης της Βαγδάτης
Όπως τα λες Μπου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι χωρίς αποτέλεσμα η διαδικασία. Ακόμα και αποθήκη βιβλίων δεν μπορεί να διαθέσει 10.400 ευρώ για να αγοράσει 800 κομμάτια από έναν τίτλο (έναν από τα κορυφαία ελληνικά μυθιστορήματα του 20ου αιώνα) στα 13 ευρώ το κομμάτι. Πόσο θα πρέπει να το μεταπωλήσει στο βιβλιοπωλείο για να βγάλει κέρδος η αποθήκη, να βγάλει κέρδος ο βιβλιοπώλης και να είναι και σε προσβάσιμη τιμή για τον πελάτη (το οποίο βιβλίο εμφανίζεται σε διαδικτυακό βιβλιοπωλείο φτηνότερο από 8,5 ευρώ);
 

Γρίλος

Κοινωνός
Το άκουσα στο ραδιόφωνο και εγώ. Η παραγωγός μάλιστα σχολίασε ότι οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ήταν βιβλιόφιλοι και φύγαν στεναχωρημένοι! Κρίμα για τους εργαζόμενους.
 
Top