Επόμενη συνανάγνωση τώρα που γυρίζει;

Τώρα που γυρίζει: ας βρούμε το επόμενο βιβλίο που θα συναναγνώσουμε!

• Total voters
    17
  • Poll closed .

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Σκεφτομουν και τολμω πλεον να προτεινω, την ιδεα να διαβασουμε απο κοινου ενα πολυ παλιο ή ιστορικο βιβλιο. Οχι απαραιτητα κλασικο (πχ Σεκσπιρ), αλλα ακομα πιο παλιο και λιγοτερο γνωστο. Το πλεονεκτημα ειναι οτι οντας public domain μπορουμε να το βρουμε ολοι.

Για παραδειγμα με μια φιλη μου ειχαμε αρχισει να διαβαζουμε την Ιστορια των Βρετανων Βασιλεων του Γοδεφρειδου του Μονμαουθ (το οποιο δεν ολοκληρωσαμε) το οποιο μπορει να μην εχει δα και λογοτεχνικη αξια, αλλα βρηκα ιδιαιτερα ενδιαφερον αφου μας εδινε μια αισθηση του πως οι λογιοι του μεσαιωνα αντιλαμβανονταν τον Κοσμο και την Ιστορια (κανει κροσοβερ με ομηρικα επη, παλαια διαθηκη, ρωμαϊκη ιστοριογραφια, Σεκσπιρ και Βασιλια Αρθουρο :πανικός:).

Δεν ξερω ποσο μαζοχιστικο ή ενδιαφερον μπορει να το βρουν οι περισσοτεροι αυτο ή αλλα παρομοια βιβλια, αλλα ειναι μια πλευρα της (ψευδο)ιστοριας που εμεις εδω στην ελλαδα οι περισσοτεροι αγνοουμε ή σνομπαρουμε.

Εγώ θα προτείνω νεότερη λογοτεχνία.
Επιλέγω 3 βιβλία από ξένους συγγραφείς (έτσι για να υπάρχει διαφορετικότητα :ρ)
και 3 από Έλληνες συγγραφείς, μήπως γίνουμε φαν κανενός Έλληνα συγγραφέα πέρα από τους ξένους.
Οπότε:
1. Σκοτεινή μου Βανέσα της Κεϊτ Ελιζαμπεθ Ρασελ - Κοινωνικό/Θρίλερ
2. 12 χρόνια σκλάβος του Solomon Northup - Βιογραφία (καλά αυτό δεν είναι νεότερη λογοτεχνία, αλλά δεν πειράζει :χαχα:)
3. Μια Φορά κι ένα Ποτάμι της Diane Setterfield - Ιστορικό μυθιστόρημα
4. Το Ναυάγιο της Καράντρα του Άγγελου Κυπριανού - Φαντασίας
5. Σελήνη: Βίοι παράλληλοι του Ιωάννη Χριστοδούλου - Επιστημονικής Φαντασίας
6. Μετοίκηση του Στέλιου Μαρμελούδη - Επιστημονικής Φαντασίας

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Έντεκα οι προτάσεις ως τώρα, ζωή να 'χουν :)))), από κλασικά μέχρι φαντασίας και σε μέγεθος κάποια από αυτά.. δεν μας σκιάζει καραντίνα καμιά:

- Νίκη - Τζ. Κόνραντ
- Η Παναγία των Παρισίων - Β. Ουγκώ
- Ο δήμαρχος του Κάστερμπριτζ - Τ. Χάρντυ
- Άπαντα πεζά - Μ. Σουλτς
- Οι Αιρετικοί - Λ. Παδούρα
- Middlemarch – Τζ. Έλιοτ
- Ζωή, Οδηγίες Χρήσεως – Ζ. Περέκ
- Το Ναυάγιο της Καράντρα – Α. Κυπριανού
- Σελήνη: Βίοι παράλληλοι – Ι. Χριστοδούλου
- Δράκουλας – Μπρ. Στόκερ
- Γιοι και εραστές – Ντ. Χ. Λώρενς

Κι εγώ με ουάου αντέδρασα. Είναι εντυπωσιακό αυτό που προτείνεις και το σχολίασα με χιούμορ νομίζω! Παρόλα αυτά είναι έξτρα ειδικών γούστων, εύχομαι ειλικρινά να γίνει με όποιους ενδιαφέρονται :)

Προτείνω (αν εχει μεταφραστεί στα Ελληνικά) το Spillover: Animal Infections and the Next Human Pandemic του David Quammen. Δεν ειναι μυθιστόρημα αλλά είναι καταπληκτικό βιβλίο και επίκαιρο λόγω της πανδημίας. Το εχω διαβάσει αλλα ευχαρίστως θα το ξαναδιαβάσω.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ψιτ! @Αντέρωτας ; Υπάρχει μοναξιά στην κορυφή:ματιά::αγκαλιά:
Κι εδω στα ταρταρα μοναξια υπαρχει. :))))

Προτείνω (αν εχει μεταφραστεί στα Ελληνικά) το Spillover: Animal Infections and the Next Human Pandemic του David Quammen. Δεν ειναι μυθιστόρημα αλλά είναι καταπληκτικό βιβλίο και επίκαιρο λόγω της πανδημίας. Το εχω διαβάσει αλλα ευχαρίστως θα το ξαναδιαβάσω.
Ωστε ηταν προσχεδιασμενο! ΔΓΙΑΔΟΣΤΑΙ!!!!!111 :πανικός: