Επόμενη συνανάγνωση τώρα που γυρίζει;

Τώρα που γυρίζει: ας βρούμε το επόμενο βιβλίο που θα συναναγνώσουμε!


  • Total voters
    17
  • Poll closed .
@Πεταλούδα @Τσίου δεν χρειάζεται να ζητάτε συγγνώμη ούτε να υπάρχει απολογητικό ύφος. Σας γνωρίζω και τις 2 προσωπικά και ξέρετε όλα αυτά τα χρόνια αν σας εκτιμώ ή όχι. Είμαστε χρόνια στην συγκεκριμένη ομάδα και νομίζω θέματα όπως τέτοιες παρεξηγήσεις τα έχουμε ξεπεράσει εδώ και πολλααααα χρόνια. :))))

Σχετικά με την συνανάγνωση τώρα.
Καταρχάς από τα 3 βιβλία που ισοψήφησαν μόνο το ένα είναι δική μου επιλογή, η "Νίκη" του Κόνραντ. Δεν έχω κανένα θέμα να συμμετάσχω σε συνανάγνωση των άλλων δύο βιβλίων αν αυτό αποφασιστεί. Επίσης, έχω οργανώσει πάρα πολλές συναναγνώσεις και ξέρω πως λειτουργεί το όλο ζήτημα. Θα είχαμε γλυτώσει τουλάχιστο 20 αναρτήσεις αν από την αρχή δεν είχε αμφισβητηθεί η αξιοπιστία μου στην επιλογή του βιβλίου. Ως εκ τούτου, μπορεί όποιος θέλει να οργανώσει ένα νήμα για τη συνανάγνωση του βιβλίου του Περέκ και γω είμαι μέσα.

@Γρίλος οι παράλληλες συναναγνώσεις είναι μια καλή ιδέα, εκτός αν υπάρχουν μέλη που θέλουν να διαβάσουν και τα 2 βιβλία.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ωραία ιδέα οι παράλληλες συναναγνώσεις! Παράγγειλα σήμερα το βιβλίο του Περέκ, για να δω πότε θα το παραλάβω..!
 
Το βιβλίο του Περέκ, Ζωή, Οδηγίες Χρήσεως, εκδόσεις Ύψιλον είναι χωρισμένο από μόνο του σε έξι μέρη, με σύνολο 540 σελίδες. Θα μπορούσε να χωριστεί και η συν-ανάγνωση έτσι. Βέβαια τα δεύτερο, τρίτο και τέταρτο μέρος είναι λίγο μεγάλα. Πρόταση μου είναι, γιατί το βιβλίο φαίνεται πυκνογραμμένο να δοκιμάσουμε το πρώτο μέρος (που είναι ένας μέσος όρος) και αν δεν τραβάει να σπάσουμε τα μεγάλα μέρη σε δύο εβδομάδες. Επιπλέον τα δύο τελευταία μέρη είναι πιο χαλαρά (λιγότερες σελίδες) οπότε όποιος-α καθυστερήσει θα έχει χρόνο να καλύψει τη διαφορά. Όταν όλοι έχουν το βιβλίο στα χέρια τους μπορούμε να κανονίσουμε και ημερομηνίες.

Μέρος πρώτο: 13-100 87 σελίδες
Μέρος δεύτερο: 101-227 126 σελίδες
Μέρος τρίτο: 227-337 110 σελίδες
Μέρος τέταρτο: 337-444 107 σελίδες
Μέρος πέμπτο: 445-503 58 σελίδες
Μέρος έκτο: 503-545 42 σελίδες

Μπορώ να χωρίσω αντίστοιχα και τα Άπαντα του Σουλτς γιατί το έχω στη βιβλιοθήκη μου. @Νικόλας Δε Κιντ σε περίπτωση που τρέξει και ανάγνωση των Απάντων θα τα δοκιμάσω και τα δύο αλλά θα δώσω βάση στη Ζωή.
 
Last edited:
Δεν καταλαβαόνω πιο είναι το πρόβλημα με την ψηφοφορία και γιατί η @Πεταλούδα ζητά συγνώμη. Εγω μια χαρα την βρήκα την διαδικασία και θα διαβάσουμε ενα εξαιρετικό βιβλιο. @Γρίλος ευχαριsτούμε για το διαχωρισμό, by the way :)

Δυστυχως, με τη δουλεια κι ολα τα υπόλοιπα., δεν προλαβαίνω να διαβασω και τα δύο βιβλία.
 
Last edited:
@Νικόλας Δε Κιντ ελπίζω να μη θεώρησες ότι εγώ αμφισβήτησα την αξιοπιστία σου, ένα χιούμορ έκανα, στα πλαίσια του γενικότερου αστείου, ειλικρινά δεν είχα αυτή την πρόθεση! Και εγώ παρήγγειλα και τα δύο βιβλία και θα συμμετέχω με χαρά, όπως κάθε φορά, καθώς όντως και τα δύο βιβλία ήταν στη λίστα μου και επίσης επειδή η παρέα ήταν πάντα ουσιαστική και ενδιαφέρουσα.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ποιο να πρωτοδιαλέξεις από τα τρία; Το λέω εγώ που μου άρεσαν όλα που ισοψήφησαν, το καθένα για τους λόγους του. Ειδικά, η Νίκη μου άρεσε πάρα πολύ όταν πρωτοδιάβασα την υπόθεσή του.
Σίγουρα θέλω να το διαβάσω μέσα στην νέα χρονιά και γιατί όχι, ίσως να ανοιχτεί τότε νήμα για συνανάγνωση, για όποιον ενδιαφέρεται.

Όταν θα έχω νέα για την πορεία της παραγγελίας μου, ελπίζω από βδομάδα, θα σας ενημερώσω για το πότε προβλέπεται να έχω το βιβλίο στα χέρια μου.
 
Εγώ θα συμμετάσχω στη συνανάγνωση ενός μόνο από τα δυο βιβλία. Έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω το "Ζωή". Δε νομίζω ότι οι ρυθμοί ζωής μου θα μου επιτρέψουν δυο βιβλία ταυτόχρονα, εκτός κι αν είναι ρομαντικές αμερικανιές :τρέλα:! χαχαχα! Το γεγονός ότι ο Σουλτς θεωρείται κάποιου είδους Κάφκα, λυπάμαι, δεν με ενθαρρύνει. Τις θέλω τις φλεβίτσες μου. Θα τα πάρω ένα ένα, σαν αντιβίωση! :φιρουλί:
 
Το γεγονός ότι ο Σουλτς θεωρείται κάποιου είδους Κάφκα, λυπάμαι, δεν με ενθαρρύνει.
(Αχ τι ήθελα και μίλησα:ωιμέ: :χαχα:) Ας μηΝεεε... Ας μην πάρουμε τοις μετρητοίς αυτό που είχα διαβάσει και το μετέφερα εδώ. Το ίδιο έλεγαν για τον Τομάσο Λαντόλφι, πιάστηκα από εκεί, από την κυρίαρχη σκέψη που--κακώς (;)--γεννιέται όταν ακούει κάποιος "Κάφκα" (το γκροτέσκο δεν είναι απαραίτητα εφιαλτικό), και δεν. Μια δική μας Τετάρτη στο κτηματολόγιο είναι πιο καφκαέσκ από το βιβλίο του Τομασίτο. Και αυτό το λέω σε περίπτωση που θέλεις να πιάσεις Σουλτς στο μέλλον, για να μην τον βγάλεις απο τη λίστα σου, όχι επειδή θέλω ντε και καλά να γίνει συνανάγνωση, έτσι; Α! Και για την Άννα Καβάν, πριν διαβάσω το Asylum piece δεν είχα ακούσει σύνδεση με Κάφκα, αλλά υπήρχε. Οπότε ας το διαβάσουμε πρώτα (δεν εννοώ σε συνανάγνωση) και θα δούμε αν επιβεβαιώνεται ο τίτλος.
 
Τί θα λέγατε να αρχίζαμε την συν-ανάγνωση στις 21/12; Αν δεν έχετε όλοι το βιβλίο (λόγω ταχυμεταφορών) θα μπορούσαμε να το μεταφέρουμε. Μήπως να φτιάξουμε και το αντίστοιχο νήμα;
 
Καλημέρα, ελπίζω να έχω το βιβλίο (και τα δύο βασικά) μέχρι τις 21, οπότε είμαι οκ. Προσωπικά νομίζω θα μου πέσει βαρύ και με τα δύο βιβλία, ωστόσο δεν το αποκλείω.
 
Top