Ερωτηση αμερικανικης αργκό νο2

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αφου θιξαμε το φαινομενο της τονικοτητας στη διαλεκτο των πλουσιοκοριτσων της Δυτικης Ακτης, θα ηθελα να ρωτησω και κατι άλλο εξίσου ασήμαντο αλλά δυνητικά ενδιαφέρον

Εχετε παρατηρησει και το φαινομενο του 'τραυλισμου γκέυ';; :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Gay_speak

Για καποιο αγνωστο λογο, οι γκέυ (τουλάχιστον σε ταινίες και άλλα μέσα) παριστάνονται να προφέρουν το σ ως θ. Δεν εχω γνωρίσει απο κοντά Αμερικάνο γκέυ αλλά το άρθρο το αναφέρει ως πραγματικότητα. Εξήγηση πάντως δεν εχει δοθεί.

Δική μου αυθαίρετη εξήγηση είναι οτι ίσως το θ (που παραπέμπει σε Τουίτυ ή κάποιο παιδάκι) ακούγεται χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο. Στην αρχή ίσως είναι εκουσιο αλλά υπθέτω θα υιοθετείται και ακούσια λόγω μιμιτισμού.

Είπαμε... ασήμαντο αλλά ως φαινόμενο μου φαίνεται ενδιαφέρον και παράξενο
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το έχω σκεφτεί να συμπεριλάβω υποφόρουμ για τις ξένες γλώσσες όμως δεν έχω αποφασίσει ακόμη μια τέτοια κίνηση.

Έτσι προς το παρόν οι ξένες γλώσσες είναι εκτός θέματος τού φόρουμ εκτός από όταν τις συσχετίζουμε και τις συγκρίνουμε με την δική μας.

Συνεχίστε όμως εάν θέλετε αυτό το νημάτιο. Ενδεχομένως να συνδεθεί τελικά με τα Ελληνικά όπως στην περίπτωση τού επιτονισμού. :)
 
Να συμπεριλάβεις, να συμπεριλάβεις! Όλες οι γλώσσες είναι ίσες κάτω απ' το φως του ήλιου, ακόμα και τα ολλανδικά. :ρ
[Έχει υπέροχο καιρό σήμερα, φωτοσυνθέτω κι έχω μεθύσει, μη με συνερίζεστε! :ρ]
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Καλές οι γλώσσες, απλά το θέμα είναι πώς αυτοπροσδιορίζεται η Λέσχη. Ήδη οι διάφορες γλωσσολογικές συζητήσεις στο φόρουμ για την Ελληνική Γλώσσα ενδέχεται να κάνουν το φόρουμ απρόσιτο για ορισμένους και αν αρχίσουμε να ανακατεύουμε και ξένες γλώσσες φοβάμαι πως μοναχά θα επιδεινώσουμε την κατάσταση.

Το θέμα είναι υπό σκέψη πάντως.. :χμ:
 
Για το θέμα των αμερικάνων γκέι, και με πολύ προβληματισμό για το κατά πόσο η συζήτηση θα αποκτήσει ρατσιστικές αποχρώσεις, θα πω το συνειρμό που έκανα με την παραπάνω ανάρτηση. Μήπως και οι έλληνες γκέι δεν έχουν όχι μόνο τη δική τους αργκό, αλλά και έναν ιδιαίτερο τρόπο προφοράς; Έστω, κάποιοι απ' αυτούς;
Αν θέλαμε να προσδιορίσουμε αυτή την ιδιαίτερότητα στην εκφορά του λόγου τους γλωσσολογικά, αυτό το "τράβηγμα" των τελευταίων μάλλον συλλαβών, τότε θα είχαμε πολλά να πούμε για τον επιτονισμό τους. Προσωπικά, θα το θεωρούσα έναν "μανιερισμό" ανάλογο με το ψεύδισμα των αμερικάνων.
 
Top