Εσύ πόσα αδιάβαστα έχεις;

Παιδια, να σας πω ενα κολπο που σκεφτηκα πριν απο ενα μηνα περιπου σχετικα με τα αδιαβαστα βιβλια που εχω συσσωρευσει. Πρωτα τα μετρησα, 67 ηταν τελικα ( εκει που φοβομουν οτι θα' ναι περισσοτερα ), μετα εγραψα μια λιστα με ολους τους τιτλους βαζοντας αριθμους, υστερα εκοψα 67 χαρτακια με τους αριθμους γραμμενους πανω τους, τα εβαλα σε μια κουτα και δωσε κληρωση! Καπως ετσι διαβασα την Τζειν Ειρ, Το Πορτρετο του Ντοριαν Γκρει, την Πλωτη Πολη κ.α. Θα μου πειτε οτι ισως φαινεται καπως καταναγκαστικο κι οτι σκοτωνει την ευχαριστηση του διαβασματος αλλα οχι. Σε μενα τουλαχιστον δεν λειτουργησε ετσι, ισα- ισα μου φαινεται διασκεδαστικο να εχω αγωνια τι θα μου πεσει στην κληρωση. Απο το να καθομαι μπρος στην βιβλιοθηκη και να σκεφτομαι επι ωρες τι να διαβασω, καλυτερα να τραβηξω ενα χαρτακι κι οποιον παρει ο Χαρος!

Αυτη την περιοδο εχω σταματησει να χρησιμοποιω αυτη την μεθοδο γιατι ετυχε να κολλησω με τον Χαρι Ποτερ και μεχρι να διαβασω ολα τα βιβλια της σειρας δεν μπορω να πιασω αλλο βιβλιο. :))))

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τέλειος, Ιαβέρη!!! καιρό είχα να ακούσω κάτι πρωτότυπα βιβλιοτρελαμένο. :)))) :πάνω:

Ωραίος Ιαβέρη!

Θα την ακολουθούσα κι εγώ τη μέθοδό σου , αλλά τρέμω στην ιδέα ότι θα μου πέσει ένα της Καρυστιάνη που έχω χωμένο στην πιο σκοτεινή γωνιά της βιβλιοθήκης μου.

Χαιρομαι που σας αρεσε η ιδεα μου, παιδια. :)

Σπαραγγι, μην φοβασαι, ισως ειναι ευκαρια να διαβασεις εστω και τις πρωτες 100 σελιδες αυτου του βιβλιου, να καταλαβεις οτι δεν σου αρεσει και χωρις τυψεις να το χαρισεις σε καποιον που θα του αρεσει. Με την '' Πλωτη Πολη'' της Μαρως Δουκα ετσι εκανα, το διαβασα σχεδον ολοκληρο, καταλαβα οτι ειναι ελεεινο για τα γουστα μου κι επειτα το εδωσα στην δημοτικη βιβλιοθηκη. :)

Η αγορά και το διάβασμα θα είναι πάντα για εμένα πολύ διαφορετικές διαδικασίες.πχ σε ένα παζάρι πάντα παίρνω πολλά βιβλία και πάντα όταν βρω καλές τιμές.συνεχίζω να διαβάζω πολλά(φέτος μέχρι τώρα 40).

Last edited:
Εμένα μου φαίνεται τέλειο να έχεις πάρα πολλά βιβλία στη βιβλιοθήκη σου κι ας είναι και αδιάβαστα. Βασικά μου φαίνεται ευλογία να θες να διαβάσεις ένα βιβλίο και να συνειδητοποιείς ότι το έχεις ήδη, χωρίς να χρειάζεται να μαζέψεις λεφτά ή να πρέπει να το δανειστείς από κάπου ή να χρειάζεται να περιμένεις να κατέβεις κέντρο. Και στη τελική τι σημαίνει πόσα αδιάβαστα έχουμε, όλα τα βιβλία που δεν έχουμε διαβάσει ακόμα αδιάβαστα είναι :μαναι: :χμχμ:
Προσωπικά στη βιβλιοθήκη μου δεν έχω πολλά που δεν έχω διαβάσει, καθώς αγοράζω βιβλία όταν είναι να τα διαβάσω και επίσης δανείζομαι πολύ.

Αυτη τη στιγμή έχω τα πιο πολλά αδιάβαστα που είχα ποτέ μου. Γύρω στα 30, και τα 20 από αυτά τα απέκτησα τον τελευταίο μήνα σχεδόν. Περνάω φάσεις που δε διαβάζω καθόλου, ένα το μήνα πχ, κι άλλες που διαβάζω ένα την ημέρα. Μετά απο μια περίοδο αδράνειας, έκανα προμήθειες για να έχω απόθεμα. Επιπλέον, πήρα και συγγρφείς και είδη καινούρια για μένα γι αυτό κι ο αριθμός.
6-7 βιβλία είναι στα αδιάβαστα εδώ και χρόνια, κλασικά που πρέπει κάποια στιγμή να διαβάσω κι όλο το αναβάλλω ή με απορροφούν άλλα. Τελευταία αποφάσισα να τα αφήσω για τα γεράματα!

Σπαραγγι, μην φοβασαι, ισως ειναι ευκαρια να διαβασεις εστω και τις πρωτες 100 σελιδες αυτου του βιβλιου, να καταλαβεις οτι δεν σου αρεσει και χωρις τυψεις να το χαρισεις σε καποιον που θα του αρεσει. Με την '' Πλωτη Πολη'' της Μαρως Δουκα ετσι εκανα, το διαβασα σχεδον ολοκληρο, καταλαβα οτι ειναι ελεεινο για τα γουστα μου κι επειτα το εδωσα στην δημοτικη βιβλιοθηκη. :)
Να χαρίσω το βιβλίο της Καρυστιάνη σε κάποιον άλλον; Μα δεν έχω κάποιον που να μισώ τόσο πολύ για να του κάνω τέτοιο κακο!

εχω μερικα αδιαβαστα η αληθεια ειναι....

"Αν τον ανεμο ρωτησεις",
"Η Βερονικα αποφασιζει να πεθανει",
"Αιωνια δική σου",
"Το πορτραιτο του Ντοριαν Γκρευ"

και το 2ο της σειρας vampire diaries (που μαλλον δεν προκειται να το διαβασω)

την βερονικα την εχω αφησει στην μεση λογω δυσκολης σχολικης χρονιας και τα αλλα τα ειχα ξεχασει.

Αδιάβαστα βιβλία; Αν δεν μου το θύμιζε κάποιος φίλος θα αγνοούσα και την ύπαρξη τους ακόμα.
Τα παιδιά μου πριν φύγουν για το δικό τους σπίτι (ο ένας στην ανατολή και η άλλη στον βορρά) είχαν το χόμπι των βιβλίων, το πόσα έχω ξοδέψει για την αγορά τους δεν λέγεται. Και τώρα που να τα μετρήσω, πόσο μάλλον να τα διαβάσω. Μέχρι πριν λίγο καιρό διάβαζα, ξενυχτούσα πολλές φορές, μα άλλου είδους βιβλία… Την επόμενη μέρα έπρεπε να γνωρίζω, στη δουλειά μου τα λάθη κόστιζαν.

χμμ.. εγώ αυτό το έχω πάθει με τα βιβλία που κατεβάζω διαδικτυακά... Κοντεύουν να κατοστήσουν και ποτέ δεν κάθομαι να τα διαβάσω!

Έχω κι εγώ πολλά, κάποιες εκατοντάδες. Έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αγοράζω ελάχιστα, αφού και να αφιέρωνα όλο μου το χρόνο στο διάβασμα, πάλι θα πέθαινα και δε θα τα 'χα διαβάσει. Και δε μιλάω για μάπες, αλλά για τίτλους εξόχως ενδιαφέροντες.

Καλημέρα σε όλους σας!
Ομολογώ πως έχω κι εγώ το μικρόβιο της...βιβλιομαζώχτρας.
Αγοράζω βιβλία και τα φυλάω για μια δύσκολη ώρα όπως άλλοι μπορεί να μαζεύουν τρόφιμα, χρήματα κλπ. Τελευταία, αγοράζω και όταν βρίσκω κάτι σε ευκαιρία που μου φαίνεται ενδιαφέρον.Παράλληλα δανείζομαι και διαβάζω από τη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο χώρο εργασίας μου. Οπότε καταλαβαίνετε...
Μερικά αδιάβαστα:
- Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ - Μάνος Ελευθερίου
- 525 τάγμα πεζικού - Διονύσης Χαριτόπουλος
- Μέρες Αλεξάνδρειας - Δημήτρης Στεφανάκης
- Όταν οι άγγελοι πέθαιναν στη Σμύρνη - Γιάννης Καψής
- Συνδεδεμένοι - Christakis Nicholas
- Tides of war, Steven Pressfield

Last edited:
Εγώ πάλι ρε παιδιά ανήκω μάλλον στην μειοψηφία που δεν (επιτρέπει να; ) έχει αδιάβαστα! Συνήθως κάνω μια πρόβλεψη για την πορεία του..διαβάσματος φροντίζοντας να έχω μια ελάχιστη "κάβα" δύο-τριών αντιτύπων. Όταν το απόθεμα πέφτει κάτω από το μίνιμουμ των δύο φροντίζω να το ανανεώνω.

Σπανιότερα όταν έρχονται αναπάντεχα δώρα η κάβα μεγαλώνει αλλά μαζί με αυτήν ανεβαίνει (υποσυνείδητα; ) και ο ρυθμός διαβάσματος.

Ακόμη πιο σπάνια αφήνω κάποιο βιβλίο μισό (τα τελευταία πέντε χρόνια έχει τύχει 4-5 φορές) καθώς δεν "βγαίνει" με τίποτα η ανάγνωση (ο ρυθμός πέφτει στο μηδέν :) ) και την ίδια στιγμή η κάβα αυξάνεται με πολύ ..αξιολογότερους εκπροσώπους. Επομένως κάνω ένα μικρό αλματάκι εμπρός.

Αυτά :)

και εγω εχω πολλα αδιαβαστα τα οποια συνεχως και αυξανονται..και αυτο γιατι με την πρωτη ευκαιρια θα αγορασω καποιο βιβλιο..και απ οτι φαινεται ειναι πολλες αυτες οι ευκαιριες!!:)
νομιζω οτι αυτο σημαινει (τουλαχιστον για μενα) οτι δεν ειμαι ακομα "ετοιμη" κατα καποιον τροπο να ξεκινησω να διαβαζω το καθε ενα απο αυτα γιατι ισως δεν βρισκεται στην κατηγορια των βιβλιων που διαβαζω εκεινο τον καιρο!!θα μ πειτε τωρα "ε και γιατι τα αγοραζεις?" (και θα χετε και δικιο!!) ε, λοιπον αυτο συμβαινει γιατι μαρεσει να αγοραζω βιβλια(!!!), μαρεσει να ξοδευω τα λεφτα μου στα βιβλια!!!αυτο δεν σημαινει οτι τα αγοραζω για να μεινουν ετσι ή για να κανω συλλογη (αν ειναι ποτε δυνατον!!!). ξερω οτι καποια στιγμη θα τα διαβασω οπως και κανω αλλωστε.. απλα ειναι πιο μεγαλος ο ρυθμος που αγοραζω βιβλια απο τον ρυθμο που τα διαβαζω!!(βασικα αρκετα πιο μεγαλος):)))

Καλημέρα σε όλους σας!
Ομολογώ πως έχω κι εγώ το μικρόβιο της...βιβλιομαζώχτρας.
Αγοράζω βιβλία και τα φυλάω για μια δύσκολη ώρα όπως άλλοι μπορεί να μαζεύουν τρόφιμα, χρήματα κλπ. Τελευταία, αγοράζω και όταν βρίσκω κάτι σε ευκαιρία που μου φαίνεται ενδιαφέρον.Παράλληλα δανείζομαι και διαβάζω από τη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο χώρο εργασίας μου. Οπότε καταλαβαίνετε...
Μερικά αδιάβαστα:
- Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ - Μάνος Ελευθερίου
- 525 τάγμα πεζικού - Διονύσης Χαριτόπουλος
- Μέρες Αλεξάνδρειας - Δημήτρης Στεφανάκης
- Όταν οι άγγελοι πέθαιναν στη Σμύρνη - Γιάννης Καψής
- Συνδεδεμένοι - Christakis Nicholas
- Tides of war, Steven Pressfield
Το 525 Ταγμα Πεζικου,θελω να το παρω κι εγω(αν και πυροβοληκαριος).ΣοφιαΦ,οταν το διαβασεις πες μας αν ειναι καλο,μην το παρω και βγει μαπα.

Το 525 Ταγμα Πεζικου,θελω να το παρω κι εγω(αν και πυροβοληκαριος).ΣοφιαΦ,οταν το διαβασεις πες μας αν ειναι καλο,μην το παρω και βγει μαπα.
Το βιβλίο δεν είναι και κάτι συγκλονιστικό αγαπητε πυροβολικάριε(εγώ "μοδίστρα" ημουν).Περιγράφει την κωμικοτραγική κατάσταση που επικρατησε με την επιστράτευση κατα την εισβολή του Αττίλα στην Κυπρο το 74.Αν θέλεις μπορω να σου το δανείσω να το διαβασεις.