Έχω διαβάσει 6 βιβλία του (και άλλο ένα περιμένει στη βιβλιοθήκη

). Μου αρέσει το ότι συνταιριάζει το ειρωνικό με το τραγικό. Προσωπικά μου αρέσει και η ειρωνική στάση του προς την (καθολική κυρίως) εκκλησία (στάση, η οποία φυσικά θα μπορούσε να ενοχλήσει κάποιον που αντιπαθεί το αντιθρησκευτικό χιούμορ). Η περιφρόνηση στους κανόνες στίξης προσωπικά δεν με ενοχλεί αφού το βλέπω σαν οργανικό μέρος της γραφής του.
Έχω διαβάσει:
Το κατά Ιησούν ευαγγέλιον: Ένας ανθρώπινος Ιησούς προσπαθεί να ελιχθεί ενάντια στα κακόβουλα σχέδια του Θεού.
Χρονικό ενός μοναστηριού: Ένας βασιλιάς (ο Ιωάννης Ε' της Πορτογαλίας) που επιθυμεί διάδοχο και κάνει τάμα την ανέγερση του μεγαλύτερου μοναστηριού της Ιβηρικής, ένας ανάπηρος πρώην στρατιώτης ενός πολέμου που δεν τον αφορούσε (του πολέμου της Ισπανικής Διαδοχής), ένας ιερέας που ονηρεύεται να πετάξει και μια κοπέλα που έβλεπε το μέλλον...
Περί τυφλότητας: Όταν μια ανεξήγητη επιδημία λευκής τύφλωσης ξεσπάει σε μια φανταστική χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων (που δεν είναι η Πορτογαλία) η κυβέρνηση προσπαθεί να την αντιμετωπίσει όσο καλύτερα μπορεί. Με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και οι τρόφιμοι των στρατοπέδων προσπαθούν να επιβιώσουν όσο καλύτερα μπορούν. Με το δίκαιο του ισχυρότερου.
Περί φωτίσεως: Στην ίδια χώρα ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της λευκής τύφλωσης οι κάτοικοι της πρωτεύουσας δείχνουν μια ακατανόητη εκλογική συμπεριφορά δίνοντας συντριπτικά εκλογικά ποσοστά στο λευκό. Πώς συνδέεται αυτό με την επιδημία τυφλότητας και τι θα κάνει το κράτος για να το αντιμετωπίσει;
Περί θανάτου: Όταν σε μια χωρά 10 εκατομμυρίων από την 1/1 σταματά ο θάνατος να απειλεί τους κατοίκους της φέρνοντας σε απόγνωση και οικονομική κατάρρευση γραφεία τελετών, εκκλησίες, γηροκομεία, νοσοκομεία καθώς (και κυρίως) το Υπουργείο οικονομικών.
Κάιν: Η βιβλική ιστορία του Κάιν (και όχι μόνο) σαν την εξιστόρηση μιας επανάστασης ενάντια στα σχέδια ενός ανεύθυνου Θεού.
στα προσεχώς περιμένει η
Πέτρινη σχεδία