Ηλεκτρονικός Αναγνώστης Kobo Glo HD

Έχω στα χέρια μου τον ηλεκτρονικό αναγνώστη εδώ και περίπου μια βδομάδα. Είχα δυσκολευτεί πολύ να καταλήξω ποιον ηλεκτρονικό αναγνώστη να αγοράσω και γιατί, αυτό μαζί με τον ενθουσιασμό της αγοράς του στάθηκαν οι κύριοι λόγοι για να γράψω δυο πράγματα τα οποία θεωρώ χρήσιμα για όποιον ενδιαφέρεται.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να τους κοιτάμε από φοβισμένη οπτική γωνία. Είναι μια τεχνολογική εφεύρεση μόνο για πάρτη μας και σκοπό έχει να βελτιώσει την ανάγνωση. Προσωπικά διαβάζω ταυτόχρονα διάφορα βιβλία, χωρίς να ξεφεύγω σε αριθμό 2-3, γεγονός που πιστεύω ότι με βοηθάει να χρησιμοποιώ περισσότερο τον ηλεκτρονικό αναγνώστη χωρίς να αφήνω και τα πολυαγαπημένα σε όλους μας τυπωμένα βιβλία.

Λοιπόν, ας πάμε στην περιγραφή του συγκεκριμένου αναγνώστη. Η εταιρεία kobo έχει φτιάξει ένα απλό και λειτουργικό περιβάλλον για τον αναγνώστη. Η εμπειρία μου στην ανάγνωση epub και txt ήταν πολύ ευχάριστη. Αυτό που με ξένισε λίγο είναι τα βιβλία που προσπάθησα να διαβάσω σε μορφή pdf. Επειδή ήταν πολύ μικρή η γραμματοσειρά τους, η οποία παρεπιπτόντως δεν αλλάζει, έκανα μεγένθυση στην κάθε σελίδα, έπρεπε λοιπόν να σέρνω την σελίδα στην οθόνη μέχρι να τη διαβάσω όλη και μετά να πηγαίνω στην επόμενη πατώντας το κουμπί αφής για αλλαγή σελίδας. Αυτό με δυσκόλευε διότι όταν τράβαγα την σελίδα για να κατέβει το χαμηλό μέρος της στην οθόνη, μου έπαιρνε λίγο χρόνο να ξαναβρώ που ήμουν. Αντίθετα οι μορφές epub και txt που διαβαζόταν με την προκαθορισμένη λειτουργία του ηλεκτρονικού αναγνώστη, πατώντας απλά στο σημείο αφής της οθόνης που αλλάζει τη σελίδα. Το πρόγραμμα calibre το οποίο κάνει μετατροπή των αρχείων σε άλλες μορφές δεν βοήθησε διότι κάνει μεν μετατροπή του αρχείου αλλά τις σελίδες τις κρατάει ως εικόνες, οπότε αναγκαζόμουν να κάνω το ίδιο πράγμα.

Η εταιρεία Kobo έχει βάλει και ένα πρόγραμμα στον αναγνώστη το οποίο ονομάζεται pocket. To pocket λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις διάφορα άρθρα ή σελίδες στο διαδίκτυο τα οποία συγχρονίζονται στις συσκευές που το έχεις εγκαταστήσει, αποθηκεύονται σε αυτές και μπορείς να το διαβάσεις αργότερα. Όταν λοιπόν βλέπουμε ένα άρθρο του οποίου το μέγεθος μας απογοητεύει και δεν το διαβάζουμε, αντιγράφουμε το link, ανοίγουμε το pocket και απλά πατάμε add url και αυτόματα γίνεται όλη η δουλειά μόνη της.

Ο συγκεκριμένος αναγνώστης έχει wifi το οποίο βοηθάει στο να συγχρονίζονται τα άρθρα από το pocket και να κατεβάζεις βιβλία από το βιβλιοπωλείο της kobo πράγμα χρήσιμο αν ξεμείνεις σε κανα ταξίδι :).

Glo, το συγκεκριμένο μοντέλο της kobo έχει ενσωματωμένο φως. Ένα θα πω, έλυσα το πρόβλημα ανάγνωσης το βράδυ. Έχω δοκιμάσει δυο φωτάκια ανάγνωσης τα οποία δεν τα βρήκα καθόλου λειτουργικά με τα τυπωμένα βιβλία, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να διαβάσω το βράδυ πριν κοιμηθώ. Μπορείς να ρυθμίσεις την φωτεινότητα της οθόνης όπου εσύ βρίσκεις βολικό.

Έχω κάνει μια έρευνα αγοράς για ηλεκτρονικά βιβλία μέσω διαδικτύου. Οι τιμές δεν είναι πολύ διαφορετικές από των τυπωμένων βιβλίων, εκτός από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ οι οποίες έχουν τη σοβαρότητα να δίνουν σε σεβαστά επίπεδα χαμηλότερες τιμές τα ηλεκτρονικά βιβλία τους.

*Θα επανέλθω με επεξεργασία νήματος με συνδέσμους για αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων και για οτιδήποτε καινούριο μάθω για το καινούριο μου μαραφέτι.
 
Εννοείται !!! Με βοήθησε, απλά σαν χρήστης ηλεκτρονικού αναγνώστη είπα να αναφέρω περισσότερες χρήσιμες κατ' εμέ λεπτομέρειες, κυρίως για το συγκεκριμένο μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του.
 
Top