Ηλικία Μελών

Ποια είναι η ηλικία σας??


  • Total voters
    280

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Αχ @Νυχτερίδα, δεν έπιασες το βρώμικο παιχνίδι μου!:φρύδια:
Η Βουγιουκλάκη γεννήθηκε το 1934 και πέθανε το 1996, που σημαίνει, πως η ηλικία, όσων την προλάβαμε, θα μπορούσε να κυμαίνεται από 25 ως τα 87 έτη!!:))))
Ο σκοπός ήταν να απαντήσω στην ερώτηση, χωρίς να πω απολύτως τίποτα.:θρρρ::τρέλα:
 
Last edited:
@Πεταλούδα Λες και έχει περάσει αιώνας τώρα με τον covid. Φοβερό βιβλίο... και εγώ στα αδιάβαστα το έχω ακόμη... είναι στόχος όμως να το διαβάσω άμεσα οπότε θα τα πούμε μαζί... άνετα θα μπορούσε να γίνει συναναγώνηση. :)
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Καλή φάση και όπως το βλέπω το βιβλίο βγαίνει και γρήγορα η ύλη! Κι έχουμε και κάποιες εκκρεμότητες σε συνανάγνωση (Άπαντα Πεζά και Νίκη), αν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον.
 
Εγώ θα το ήθελα πολύ, αν θέλουν και άλλοι :)
Τα έχω έτοιμα και περιμένω να δω αν θα τα συναναγνώσουμε πριν τα ξεκινήσω μόνη μου :)
Προτιμώ βέβαια συνανάγνωση είναι η αλήθεια!
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Κι εγώ τα προτιμώ αυτά για συνανάγνωση και θα τα έπαιρνα όταν συντονιζόμασταν. Θα μπορούσες αν θες, να ανοίξεις ένα νήμα τις επόμενες μέρες για να δούμε τι διάθεση υπάρχει και από τα άλλα μέλη και σε πιο από τα δύο κλείνουν.
Αν υπάρχει διάθεση ίσως ανοιχτεί και για το άλλο βιβλίο που πρότεινε η Βασίλισσα. Όπως και να 'χει και οι δύο που λέει ο λόγος να ξεκινήσουν μετά τα μέσα Μάη θα είμαι διαθέσιμη. Για ότι άλλο ας τα πούμε καλύτερα σε πμ ή σε νέο νήμα.

:)
 
@Φαροφύλακας , κάτι πρέπει να κάνεις φίλε μου εδώ. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ηλικιακή κατηγορία. Ή ίσως πάλι έλυσες το πρόβλημα του γήρατος. Παραμένουμε για πάντα νέοι.:χμ:
Σωστός. Και εγώ το ίδιο πιστεύω.Μπορεί με κάποιον τρόπο να κάνει update.
 
Σε μια συζήτηση με τον πατέρα μου, μου λέει πως κατά την γνώμη του όσοι διαβάζουμε βιβλία είμαστε μειοψηφία και πως διαβάζουν κυρίως οι ηλικιωμένοι.

Συμφωνείτε ;

Από ότι βλέπω από τις ηλικίες εδώ δεν είναι καθόλου έτσι.

Εγώ στράφηκα στην ανάγνωση των λογοτεχνικών βιβλίων με αφορμή το videogame Witcher 3 για το οποίο ήθελα να μάθω αρκετά για το σύμπαν και το όλο υπόβαθρο, το παρελθόν του Geralt κλπ.

Μετά καθώς λάτρεψα την ανάγνωση στράφηκα και σε άλλα βιβλία και έγινα βιβλιοφάγος.
 
Αυτοί που λες δεν έχουν πρόβλημα αναγνωστικής διάθεσης, έχουν πρόβλημα όρασης. Γι' αυτό (συνήθως) δεν πολυδιαβάζουν, ακούνε τηλεόραση. (προσοχή στο ρήμα).
Οι νέοι πάλι έχουν πρόβλημα αναγνωστικής διάθεσης. Γι αυτό δεν πολυδιαβάζουν - βλέπουν κινητό (ή τάμπλετ ή Η/Υ).
Κοινώς -ζητούνται αναγνώστες (στην Ελλάδα τουλάχιστον. Στην Ευρώπη μπορεί να είναι ελαφρά καλύτερα τα ποσοστά αλλά τουλάχιστον είναι σημαντικά μεγαλύτερα τα νούμερα - αριθμητικά).
Δεν νομίζω ότι υπάρχει στατιστική που να επιβεβαιώνει τη διάκριση ηλικιωμένων - νέων, όσον αφορά το διάβασμα. Εκτός και εάν το πάμε στο "εμείς στην εποχή μας διαβάζαμε...εσείς τώρα...".
 
Αν θεωρήσουμε(λίγο αυθαίρετα) ως ηλικιωμένους τους άνω των 65 έχω να πω πως στη γειτονιά μου -και όχι μόνο- δεν διαβάζουν. Κουτσομπολεύουν και πρήζουν τους άλλους. Νομίζω πως οι νεότεροι διαβάζουν περισσότερο. Γενικά στην Ελλάδα διαβάζουν λίγοι ενώ ένα άλλο θέμα είναι τι διαβάζουν αυτοί που διαβάζουν και με ποια κριτήρια το επιλέγουν. Γι' αυτό και είμαστε τέτοια βόδια και κυνηγάμε τους απογραφείς(είδατε σύνδεση που έκανα με άλλο νήμα;)
 
Top