Η Χρυσηίδα Δημουλίδου για τις δανειστικές βιβλιοθήκες

Πάντως είπε πως μετά τα γεγονότα θα αποσύρει το υπό έκδοση βιβλίο της Το σπίτι των Σκιών....Το διάβασα σήμερα στο φεισμπουκ!

Γιατι να το κανει αυτο; :χμχμ: Θελει να τραβηξει κι αλλη προσοχη στο προσωπο της :μήπως;:

Το μονο που διαφωνω παντως ειναι η γενικοτερη απαξιωση αυτου του ειδους των βιβλιων κ οσων τα διαβαζουν. Οπως θα κατσω να δω μια ρομαντικη κωμωδια θα διαβασω κ ενα τετοιο βιβλιο. Αλλη αξια εχει η Μπριτζετ Τζοουνς και αλλη ο Braveheart. Καπως ετσι ειναι κ αυτα τα βιβλια, απλα η συγκεκριμενη συγγραφεας μας το χαλασε. Οσο δεν ξεραμε τπτ γι'αυτην (περα απο το οτι οταν εγινε διασημη αλλαξε απο Χρυσα σε Χρυσηιδα - 1ο φεϊλ) κ πριν τη συνεντευξη της στη Μενεγακη που την ειδαμε κ λαϊβ να μιλαει (δευτερο φεϊλ) ηταν συμπαθητικη. Με το τριτο της φεϊλ ομως καηκε. Τουλαχιστον για μενα... Για να μην αναφερω καν την απουσια βιβλιοθηκης απο το σπιτι της!!!:κάτω:

Το ότι βγαίνει στα πρωινά και μιλάει γιατί να είναι κακό;;Μπορεί απλά να είναι μέρος της συμφωνίας της με τον Ψυχογιό αυτού του είδους η διαφήμιση των βιβλίων της,φυσικά δείχνει να της αρέσει αλλά δεν το βρίσκω κακό.:ανέκφραστος:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Γιατι να το κανει αυτο; :χμχμ: Θελει να τραβηξει κι αλλη προσοχη στο προσωπο της :μήπως;:

Το μονο που διαφωνω παντως ειναι η γενικοτερη απαξιωση αυτου του ειδους των βιβλιων κ οσων τα διαβαζουν. Οπως θα κατσω να δω μια ρομαντικη κωμωδια θα διαβασω κ ενα τετοιο βιβλιο. Αλλη αξια εχει η Μπριτζετ Τζοουνς και αλλη ο Braveheart.
Το "Μπρος γκρεμός και πίσω ράφι" της Έλεν Φίλντινγκ, στο οποίο στηρίχθηκε το "Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς" ήταν ένα πανέξυπνο, καλογραμμένο βιβλίο. Το προτείνω για ανάλαφρο ανάγνωσμα :)

Το ότι βγαίνει στα πρωινά και μιλάει γιατί να είναι κακό;;Μπορεί απλά να είναι μέρος της συμφωνίας της με τον Ψυχογιό αυτού του είδους η διαφήμιση των βιβλίων της,φυσικά δείχνει να της αρέσει αλλά δεν το βρίσκω κακό.:ανέκφραστος:
Δεν βρισκω καθολου κακο το οτι πηγε στη Μενεγακη, απλως ο τροπος που μιλουσε γενικα μου εδωσε την εντυπωση οτι ειχε καβαλησει λιγο το καλαμι :χμ:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Γενικά δίνει την εντύπωση του ανθρώπου που θέλει να τραβάει την προσοχή, με οποιονδήποτε τρόπο. Ειλικρινά, δεν πιστεύω τελικά ότι ήταν κάποιο κόλπο η όλη ιστορία, ειδικά μετά την αντίδραση του εκδοτικού οίκου. Καμιά φορά αυτό που πετυχαίνουν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι το χειροκρότημα και ο θαυμασμός των άλλων, αλλά το κράξιμο.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ξέρεις, η παιδική ψυχολογία λέει πως ένα παιδί που αποζητά την προσοχή των γονιών και δεν μπορεί να την τραβήξει με θετικό τρόπο, θα προσπαθήσει να την τραβήξει με αρνητικό.

Aπάντησε.
Είμαστε όλοι troll

ΛΥΚΟΣ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ....

Φίλοι μου, όσοι είστε φίλοι εδώ μέσα, αναγκάστηκα να παγώσω τον τοίχο μου όπως και την ανοιχτή σελίδα μου ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ, γι αυτό μη την ψάχνετε άδικα. Ο λόγος είναι ότι την Τρίτη 23 /10/2012, δέχτηκα μαζική επίθεση από τα λεγόμενα troll, δηλαδή άτομα με ψεύτικο προφίλ και ονόματα στο fb, που απώτερος σκοπός τους είναι η διαπόμπευση κάποιου ατόμου, κυρίως όταν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό. Όταν λοιπόν πέσει 'σύρμα" στα troll, η έκφραση «σήμερα έχ
ουμε παρτυ» με τον τάδε, τότε αμέσως ενεργοποιούνται κάνοντας μαζική επίθεση και αναρτώντας στα blog τους, στο twitter, fb και σ όλο τον διαδικτυακό χώρο, αισχρολογίες, τις περισσότερες φορές χωρίς να γνωρίζουν καν το άτομο ή τον λόγο που γίνεται η επίθεση. Έτσι διασκεδάζουν, τρεφόμενοι από την γελοιοποίηση του άλλου. O λόγος έναρξης αυτού του πάρτυ που έγινε στην σελίδα μου ήταν ότι τόλμησα να αναρτήσω στον τοίχο μου ένα κείμενο που έλεγε ότι τα βιβλία δεν πρέπει να πηγαίνουν σε δανειστικές βιβλιοθήκες πριν κάνουν τον τον λεγόμενο εμπορικό τους κύκλο και πως ο συγγραφέας πρέπει να αμείβεται για την δουλειά του. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτώ καταιγιστικά πυρά από εκατοντάδες troll και τα αισχρόλογα που εκτόξευσαν ήταν όχι επιπέδου πεζοδρομίου, αλλά κάτι χειρότερο. Εγώ προσωπικά γνωρίζω ποιος υποκίνησε την όλη επίθεση, γιατί βλέπετε μπορεί να έχω εχθρούς, έχω όμως και φίλους. Επίσης γνωρίζω ότι παρακολουθεί όλες τις αναρτήσεις μου. Ο συγκεκριμένος εκτός από troll, είναι blogger, δημοσιογράφος και «συγγραφέας», που προσπαθεί μάταια να γίνει γνωστός και φυσικά δεν θα τον κάνω εγώ λέγοντας το όνομά του. Όμως θα του πω δύο πράγματα.
Για να είσαι συγγραφέας ή να δημοσιογραφείς πρέπει πάνω από όλα να έχεις ήθος. Παράλληλα πρέπει να είσαι ακριβοδίκαιος και αντικειμενικός. Το να έχεις ευχέρεια λόγου ή να γνωρίζεις καλό συντακτικό, δεν σημαίνει πως έχεις και κρίση. Και για να έχεις κρίση, πρέπει να έχεις γνώσεις και εμπειρίες. Κάποτε η λέξη δημοσιογράφος σήμαινε πάνω από όλα πληροφορώ και ενημερώνω το κοινό. Σήμερα ελάχιστοι το κάνουν αυτό και αυτοί ναι, είναι δημοσιογράφοι. Οι υπόλοιποι κόβουν και ράβουν κατά βούληση. Η νεότερες γενιές των δημοσιογράφων, ειδικά των δημοσιογράφων- bloggers, νομίζουν πως τα κατέχουν όλα, πως είναι οι μοναδικοί που σκέφτονται σωστά και έχουν δίκαιο, πως όλοι είναι στραβοί εκτός από τους ίδιους . Και μετά παίρνουν ένα μολύβι και αρχίζουν να γράφουν στηριζόμενοι στο υπερφίαλο Εγώ τους, που είναι σαν παραφουσκωμένο μπαλόνι. Όμως τα παραφουσκωμένα μπαλόνια είναι εύκολο να σκάσουν και να διαλυθούν στο πουθενά και από υπέροχες ιπτάμενες μπάλες να καταλήξουν λαστιχένια απομεινάρια. Η λέξη σεβασμός είναι απούσα και επομένως κατακρεουργούν ευχαρίστως κάθε υποψήφιο θύμα που είχε την ατυχία να πέσει στα δόντια τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογοι bloggers που προσφέρουν σωστή ενημέρωση και κοινωνικό έργο μέσα απο τις αναρτήσεις τους και τους θαυμάζω απεριόριστα.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω μετά λύπης μου πως η εκτόξευση λάσπης στο διαδίκτυο έχει γίνει αγαπημένο σπορ κάποιων σε τέτοιο σημείο, που να καταντούν λιαν επικίνδυνοι. Και είναι επικίνδυνοι επειδή δεν αντιλαμβάνονται ούτε τι λένε, ούτε τι γράφουν. Όταν ο εγκέφαλος φθάνει μέχρι ενός σημείου μη δυνάμενος να δεί περισσότερο από τα δικά του προορισμένα όρια, τότε κάνει λάθη. Και μάλιστα τραγικά. Έχω έρθει αντιμέτωπη πολλές φορές με τέτοιες «διάνοιες» και εκείνο που συμπέρανα ήταν η άρρωστη νοοτροπία τους που κυριολεκτικά με αηδίασε και που φυσικά οφειλόταν στην αποτυχία τους να γίνουν αυτό που ονειρευτήκαν. Αφού λοιπόν κόβουν και ράβουν σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα ρούχο για κάποιον, που φυσικά ούτε του εφαρμόζει, ούτε του πηγαίνει, απαιτούν να το φορέσει και μάλιστα να πει και ευχαριστώ. Κι αν τολμήσει να εναντιωθεί η επίθεση θα είναι ανελέητη. Το να τα βάζεις με κάποιον που είναι περιορισμένης αντίληψης και απεριόριστης κακεχέντριας είναι πράγματι δύσκολο, διότι άλλα λες εσύ και άλλα αντιλαμβάνεται εκείνος και μάλιστα ασκεί και βάρβαρη κριτική εις βάρος σου με κορδωμένο ύφος του τύπου είμαι ο φωστήρας του κόσμου, προσκύνησέ με.

Βέβαια τα παρασκηνιακά των εκδοτικών δεν τα γνωρίζει το πλατύ κοινό. Ας το αφήσουμε αυτό και ας πάμε στο κυρίως θέμα. Ο συγγραφέας αποτελεί τον συνδετικό και πιο ισχυρό κρίκο μιας τεράστιας οικονομικής αλυσίδας που δίνει θέσεις εργασίας σε χιλιάδες άτομα. Αν αύριο όλοι συγγραφείς ανέβαζαν δωρεάν τα βιβλία τους στο ιντερνέτ, αυτόματα θα έχαναν την δουλειά τους πολλοί ειδικευμένοι επαγγελματίες, όπως επιμελητές βιβλίων, γραφίστες , κειμενογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές εξωφύλλων, γραμματείς, δημοσιοσχεσίτες, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι χονδρικής βιβλίων, χονδρικές πρώτων γραφικών υλικών, πωλητές, διαφημιστές, οδηγοί μεταφορών βιβλίων, κούριερ, πλαστικοποιητές, εικονογράφοι, βιβλιοδέτες, κλπ κλπ . Κατ επέκταση εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπώλες και υπάλληλοι βιβλιοπωλείων, υπαίθριες αγορές βιβλίων. Επίσης θα άδειαζαν και οι δανειστικές βιβλιοθήκες . Και τέλος ας μη αγνοούμε και την εφορία που παίρνει σχεδόν το 50% των κερδών και από αυτά πληρώνει τα έξοδα του κράτους…αυτό το ποσό πληρώνει ο συγγραφέας όποια αν είναι τα κέρδη του.

Η αγορά του βιβλίου όπως ανέφερα δίνει χιλιάδες θέσεις εργασίας και είναι μεγάλη κινητήριος δύναμη στην παγκόσμια οικονομία. Για να συμβεί όμως αυτό, το βιβλίο πρέπει να αγοράζεται. Και εκείνος που είναι ο πρωτεργάτης όλης αυτής οικονομικής δύναμης, είναι ο συγγραφέας τον οποίο δυστυχώς δεν σέβεται κανείς. Αν συγγραφείς κατέβαζαν τα μολύβια τους, οι οικονομικές επιπτώσεις θα ήταν ανυπολόγιστες, τόσο, που ούτε καν μπορείτε να φανταστείτε.

Προσωπικά μετά από αυτό που συνέβη προχθές, κατάλαβα δύο πράγματα
1. Ότι εξ αιτίας της κρίσης κάποιοι έχουν μετατραπεί σε αγέλες πεινασμένων λύκων που κατασπαράζουν χωρίς ενδοιασμό όποιον τους μπαίνει στο μάτι και κυρίως όταν είναι επιτυχημένος.
2. Ότι το βιβλίο που γράφει ένας συγγραφέας δεν πρέπει να πωλείται, αλλά να διανέμεται δωρεάν…

Χρυσηίδα Δημουλίδου

ΥΓ. Ως εκ τούτου μετά τα τελευταία γεγονότα, δεν θα αποδεχτώ άλλες προσκλήσεις φιλίας για ευνόητους λόγους και αποσύρω το υπό έκδοση βιβλίο μου Το σπίτι των Σκιών. Επίσης εξ αιτίας των troll που έκαναν μαζικές αναφορές στο fb ότι αναρτώ ρατσιστικά σχόλια με βίαιο περιεχόμενο και σεξουαλικά υπονοούμενα , το fb μπλοκάρισε τις σελίδες μου και δεν μπορώ να απαντώ ή να σχολιάζω.

Δεν ξέρω γιατί αλλά η Δημουλίδου έχει αρχίσει να μου θυμίζει έντονα την Άντζελα Δημητρίου. Μονάχα που έχω την αίσθηση ότι η Δημητρίου υπηρετεί την τέχνη της πιο τίμια από τη Δημουλίδου, γιατί κανείς δεν είπε ότι ένας τραγουδιστής πρέπει να είναι άψογος γνώστης της γλώσσας του.

Και ναι, η Χρυσηίδα ξαναχτύπησε. Όπως έκανα ζάπινγκ πέτυχα τρέιλερ του Fthistv (όπου f follow) όπου είχε συνέντευξη της, ε και έκατσα να την παρακολουθήσω την εκπομπή. Προσπάθησε να τα μπαλώσει όπως μπορούσε λέγοντας μάλιστα πως κάποιος άλλος (ποιός άραγε; :χμχμ: ) έκανε τα επίμαχα σχόλια σε σχέση με τον Καζαντζάκη και τον Ντοστογιέφσκι. Εξομολογήθηκε (πίσω από τις κάμερες όμως) πως η όλη ανάρτηση έγινε εκ μέρους της χωρίς ιδιαίτερη σκέψη...
Επομένως, φίλτατη Χρυσηίδα, την επόμενη φορά κάτσε και σκέψου καλά τι θα γράψεις δημοσίως για να μην παραπονιέσαι μετά για κατακραυγή :ναι:

“Ώστε Θες να Γίνεις Συγγραφέας;”

Αν δεν βγαίνει από μέσα σου ορμητικά
σε πείσμα όλων,
μην το κάνεις.
Αν δε βγει απρόσκλητο
από την καρδιά κι απ’ το μυαλό σου κι απ’ το στόμα
κι απ’ τα σωθικά σου,
μην το κάνεις.
Αν κάθεσαι με τις ώρες
και κοιτάς την οθόνη του υπολογιστή σου
ή σκύβεις σαν καμπούρης πάνω από τη γραφομηχανή σου
ψάχνοντας βασανιστικά τις λέξεις,
μην το κάνεις.
Μην το κάνεις για τα λεφτά
Ή για τη δόξα,
Ας’ το καλύτερα.
....................
Τσαρλς Μπουκόφσκι (Μπορείτε να αναζητήσετε ολόκληρο το ποίημα-έχει ενδιαφέρον)

Εν ολίγοις, αν ο στόχος σου είναι να βγάλεις λεφτά και όχι να καταθέσεις την ψυχή σου, ξέχνα το Λάθος επάγγελμα διάλεξες!

Για μένα η κυρία Δημουλίδου δεν μπορεί να είναι συγγραφέας -τουλάχιστο του διαμετρήματος κάποιων συγγραφέων των οποίων τα βιβλία ακόμα δανειζόμαστε από βιβλιοθήκες και ακόμα συζητάμε γι αυτά. Μπορεί να θεωρείται επαγγελματίας συγγραφέας όπως αυτοι που σωρηδόν βγαίνουν στην Αμερική με τα βιβλία-συνταγές φασόν. ΝΑΙ έχω διαβάσει κάποια βιβλία της και για αυτό μπορώ να εκφέρω άποψη. Ειναι πάρα πολύ απλά ως προς τη γραφή χωρίς λογοτεχνική αξία (απλή παράθεση πλοκής) και για αυτό δεν ξαναασχολήθηκα. Δυστυχώς στη εποχή μας (την εποχή όχι απλώς των μετρίων, αλλά των γελοίων και των ατάλαντων) ο κόσμος ζητά το απλό, το εύπεπτο, το ανάλαφρο. Έτσι και η κυρία αυτή έγινε συγγραφέας best seller και θεώρησε ότι έχει το δικαίωμα να λέει αυτά που είπε. Και καλά που τα είπε δηλαδή γιατί έτσι έδειξε και το πραγματικό της πρόσωπο. Ελπίζω το κοινό που την ανέδειξε να διαθέτει τη στοιχειώδη λογική και να απαντήσει δεόντως στην προκλητική "συγγραφέα". Στο κατω κάτω βιβλία σαν της κυρίας κυκλοφορούν πολλά...

Last edited:
Όσο το διαβάζω τόσο εκνευρίζομε!!
Ναι, Χρυσηίδα Δημουλίδου σταμάτα να γράφεις και αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου λοιπόν!!

Κι εκεί που 'λεγα να διαβάσω κάνα βιβλίο της. Πλέον την τοποθέτησα στη μαύρη λίστα, και θα προωθήσω τις βλακώδεις απόψεις της σ' όλο τον ντουνιά...
Η Βικιπαιδεία λέει ότι είναι η πιο ακριβοπληρωμένη στο χώρο του ελληνικού βιβλίου, πλήρως χειραγωγήσιμο αναγνωστικό κοινό θέλει η μαντάμ Δημουλίδου...ας μη φάει -έχουμε γλαρόσουπα!

Φτωχόπαιδο διαβάζεις και τον Πύργο του Κάφκα βλέπω.. Σε βρήκε αυτή η πληροφορία σε ωραία φάση:)))

Επηρεάζομαι κι εγώ από την προσωπική ζωή των συγγραφέων και γενικά των καλλιτεχνών, ορισμένες φορές περισσότερο, κάποιες άλλες λιγότερο, προσπαθώ όμως να μην αυτοπεριορίζομαι - τουλάχιστον όχι σε υπερβολικό βαθμό. Διαφορετικά, θα κατέληγα να απορρίψω εξ' αιτίας των δημιουργών τους, πολύ σημαντικά έργα, κάτι που μόνο εμένα θα έβλαπτε.

Τα βιβλία της εν λόγω κυρίας ωστόσο, ακόμη και δίχως τις επίμαχες δηλώσεις, δεν υπάρχει καν η πιθανότητα να τα ξεφυλλίσω καθότι δεν με ενδιαφέρει - αφορά το είδος λογοτεχνίας που παράγει.

Last edited:
Προχθές διάβασα το σχόλιο κάποιου βιβλιολάτρη για τη Δημουλίδου που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Έγραψε (περίπου, δεν το θυμάμαι ακριβώς) : "όταν νομίζεις ότι έχεις πιάσει πάτο να σκέφτεσαι πως υπάρχουν μεγαλύτερα δράματα από τα δικά σου.. π.χ. σκέψου τα κακόμοιρα τα δέντρα που χρειάζονται πάρα πολλά χρόνια για να μεγαλώσουν και στο τέλος καταλήγουν να γίνουν σελίδες βιβλίων της Χρυσηίδας Δημουλίδου! "

που σχέση με το δικό σου ποστ, θα διασκεδάσουν αρκετούς ανθρώπους. άρα ποιανού το δράμα είναι μεγαλύτερο;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Παιδιά, εμένα μου ήταν πολύ αντιπαθές το σχόλιό της και διόλου απίθανο αν διαβάσω τα βιβλία της να μην μου αρέσουν κι ακόμα πιο πιθανό να μην διαβάσω ποτέ τίποτα δικό της αλλά, απλά από περιέργεια, όσοι καταφέρεστε τόσο έντονα κατά των βιβλίων της, τα έχετε διαβάσει; :χμ: