Η Χρυσηίδα Δημουλίδου για τις δανειστικές βιβλιοθήκες

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κραζουν μια συγγραφεα επειδη δεν τους αρεσουν τα βιβλια της.Αμα εσεις ειστε καλυτεροι γιατι δεν γραφεται βιβλια τοτε να γινεται πλουσιοι οπως αυτη;

Φιλε Φαρε εγω πιστευω πως οχι.Οι πιο πολλοι κραζουν για να κραξουν και ταυτοχρονα αγοραζουν τα αντιστοιχα ξενογλωσσα βιβλια.

Παιδιά, εμένα μου ήταν πολύ αντιπαθές το σχόλιό της και διόλου απίθανο αν διαβάσω τα βιβλία της να μην μου αρέσουν κι ακόμα πιο πιθανό να μην διαβάσω ποτέ τίποτα δικό της αλλά, απλά από περιέργεια, όσοι καταφέρεστε τόσο έντονα κατά των βιβλίων της, τα έχετε διαβάσει; :χμ:
Δε θα εξέφραζα άποψη αν δεν είχα διαβάσει (μισό) βιβλίο της. Που μαύρη να 'ταν η ώρα! Νοσηλευόμουν και κάποια φίλη θεώρησε καλή ιδέα να μου φέρει ένα βιβλίο της για να περάσει η ώρα. Ευτυχώς με πρόλαβαν οι νοσοκόμες την ώρα που ήμουν έτοιμη να τυλιχτώ με το σωληνάκι του ορού και έτσι δεν δραπέτευσα από το μάταιο τούτο κόσμο.

Από μισό βιβλίο; Φοβερή και τεκμηριωμένη άποψη, να την δημοσιεύσεις σε κανένα επιστημονικό περιοδικό. Μην χαθεί τέτοια μέθοδος αξιολόγησης...ε να πιάσουν τόπο και τα δένδρα.

ΥΓ. όποιος δεν θέλει να κριθεί, να μην κρίνει

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
μήπως γίνεται με λιγότερη ειρωνεία; :χμ:

Από μισό βιβλίο; Φοβερή και τεκμηριωμένη άποψη, να την δημοσιεύσεις σε κανένα επιστημονικό περιοδικό. Μην χαθεί τέτοια μέθοδος αξιολόγησης...ε να πιάσουν τόπο και τα δένδρα.

Δία δεν έχω σκοπό να διαπληκτιστώ μαζί σου για τη Δημουλίδου. Σε επιστημονικό περιοδικό δε γίνεται να καταθέσω άποψη για την εν λόγω κυρία γιατί θα φάω τα νεράτζια όλου του ντουνιά. Δυστυχώς δεν άντεξα να διαβάζω το υπόλοιπο μισό βιβλίο της και τέλος δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κριτική (ειδικά και γενικά) . Ρώτησα αν αναφερόσουν στη δική μου απάντηση γιατί είμαι καινούργια εδώ μέσα και δεν ξέρω, ακόμα, τα "κατατόπια" .

Τα άτομα που είναι τόσο βιβλιοσνομπ με εκνευρίζουν απίστευτα !Υπάρχουν άτομα εδω μέσα που διαβάζουν βιβλία της Δημουλίδου και αρκετών ακόμα σε αυτό το στυλ και περνάνε καλά , τους αρέσει αυτό που διαβάζουν και τα θεωρούν αξιόλογα .Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι προσπαθεί κανείς να αποδείξει κάνοντας τέτοια σχόλια .Ότι τα δικά του διαβάσματα είναι "ανώτερα" και για "άλλο επίπεδο" ;:χμ: Αν σας κάνει αυτό να νιώθετε καλύτερα με τους εαυτούς σας και υπάρχουν και άνθρωποι που σας βλέπουν με καλύτερο μάτι επειδή σνομπάρετε Μαντά και Δημουλίδου , τι να πω !!!Δεν έχω λόγια !

Επισης ποιος σας ειπε οτι οι συγγραφεις γραφουν για τις ψυχες των μαναδων τους;Εσεις δουλευε τσαμπα;
Κι εσεις αμα χανατε λεφτα απο την δουλεια σας τα ιδια και χειροτερα θα λεγατε.

Last edited:
Επισης ποιος σας ειπε οτι οι συγγραφεις γραφουν για τις ψυχες των μαναδων τους;Εσεις δουλευε τσαμπα;
Κι εσεις αμα χανατε λεφτα απο την δουλεια σας τα ιδια και χειροτερα θα λεγατε.
Ντοστογιέφσκι νομίζω είσαι εκτός νήματος.. εσύ μιλάς για συγγραφείς, εδώ μιλάμε για την Χρυσηίδα Δημουλίδου!!!
Επίσης από πότε έγινε "λογικό" η τέχνη να εξισώνετε με επάγγελμα;

Πειράζει να πω κάτι άσχετο; Όχι, ευχαριστώ. :ρ
Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί το λέμε οι άνθρωποι, από πού κι ως πού η κριτική είναι κακό πράγμα; Πολλές φορές μ' έχει βοηθήσει μια αρνητική κριτική. :χμ: Εγώ πιστεύω πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, έχοντας φυσικά χτίσει την αυτοεκτίμησή μας, ώστε να μην πάθουμε κάνα κόμπλεξ...

@Ροντιον καλα τα λες...Μιλαω για την Δημουλιδο μια καλη συγγραφεα της εποχης μας συμφωνα με τις πωλησεις που εχουν τα βιβλια της ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Αμα ειναι χομπυ το να γραφεις βιβλια τοτε γιατι περνουν λεφτα οι συγγραφεις;

Επειδη διαβαζετε κλασσικα εργα μην πιστευετε οτι ειστε πιο εξυπνοι απο αυτους που διαβαζουν Δημουλιδου.Θα σας στεναχωρησω γιατι εκτος το οτι γινεστε ενα ειδος ρατσιστων προς τους αλλουςδεν ισχυει ειστε το ιδιο εξυπνοι και το ιδιο χαζοι με αυτους (ελπιζω να μην παρεξηγηθω).

Last edited:
Δηλαδή βάση πωλήσεων κρίνετε ένας καλλιτέχνης, αν πουλάει είναι πετυχημένος αν όχι.. το έργο του είναι αποτυχία! Αυτό ακριβός λοιπόν είναι πραγματικός ρατσισμός προς αυτούς που παράγουν τέχνη το να κρίνονται από εκδότες κερδοσκόπους.
Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός ρατσισμός προς τους Άξιους!!!

Έκατσα έγραψα ένα ολόκληρο κατεβατό να απαντήσω σε όλα αυτά τα σχόλια αλλά πλέον δεν βλέπω τι νόημα έχει και το έσβησα .Αν κάποιος είναι σνομπ , σνομπ θα παραμείνει και δεν αξίζει να χαλάει κανείς τη ζαχαρένια του για να αποδείξει σε κάποιον το αντίθετο .

Προσωπικά είμαι αναγνώστρια πολλών ειδών και δεν σνομπάρω τίποτα .Μπορώ να ευχαριστηθώ ένα βιβλίο τρόμου του Κινγκ και μόλις το τελειώσω να πιάσω την ρομαντική Τζέιν Όστεν .Μπορώ να διαβάζω Ντίκενς και ταυτόχρονα Χάρι Πότερ.Μπορώ να αφήσω Ντοστογιεφσκι στη μεση (πχ το υπόγειο) και να τελειώσω βιβλίο της Δημουλίδου σε μια μέρα. Το διάβασμα με γεμίζει , με κάνει να νιώθω χαρούμενη και να περνάω καλά , αν καθόμουν και διάβαζα αναγκαστικά μόνο κλασικά έργα με τη λογική ότι "θα χάσω το χρόνο μου με βιβλία που μοιάζουν με τούρκικα σήριαλ" τότε νομίζω δεν θα υπήρχε νόημα .Δίνω ευκαιρίες γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι καινούργιο θα ανακαλύψεις και τι θα σε κάνει να περάσεις καλά .

Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική σας και μάλλον κι εσείς τη δική μου , δεν πιστεύω πως θα βγάλει ποτέ νόημα η συζήτηση .Αδίκως συζητάμε και χαλιόμαστε :μαναι:

Συμφωνώ με την αγαπητή Μαργαρίτα (αλλά και με τον φίλο Βιβλιολάτρη / ως προς τις αντιθέσεις).
Παράδειγμα του αστείου σνομπισμού, η επιλογή σε ξένη και ντόπια διανόηση / «σιγά μη διαβάσω Έλληνα, δώσε μου Παρίσια και πάρε μου τη μιζέρια».
Τι να πω; Επιλογές που πρέπει να είναι σεβαστές (δεν διαβάζουμε και παρέα).

Σημ. Δημουλίδου είχα δει πρώτη φορά σε αθλητική εφημερίδα, με μαγιό (δεν την έχω διαβάσει ακόμα / θα το κάνω).

Το έχω αναφέρει στο ομιλητήριο σε μερικούς φίλους, ας το πω κι εδώ μιας και κολλάει με την κουβέντα. Διάβασα τις προάλλες τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι. Από περιέργεια το πήρα, και μια χαρά το ευχαριστήθηκα, αν και στο τέλος το βαρέθηκα λιγάκι. (Πάντως μου έχει τύχει να βαρεθώ και με "σπουδαία" έργα).

Και μόλις πριν ένα τέταρτο σύστησα στην Βετ που μαθαίνει Ιταλικά να πάρει να διαβάσει το Eat, Pray, Love, ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και το ίδιο πιστεύω ότι θα μου πει και η Βετ αν το διαβάσει.

Όλα έχουν την ώρα τους και όλα εξυπηρετούν κάποιες ανάγκες μας, αυτό πιστεύω εγώ.

Εγώ θα κάνω έναν παραλληλισμό. Όλα τα προϊόντα (ακόμη και τα πνευματικά) διακρίνονται σε ποιότητες. Πες ότι πηγαίνεις και ψωνίζεις από ένα κινέζικο κατάστημα ρούχα ή παπούτσια. Ξέρεις εκ των προτέρων πως η ποιότητά τους δεν είναι η ανώτερη και πολύ πιθανό σε λίγο καιρό να σου χαλάσει. Παρόλ' αυτά, σου κάνει την δουλειά που θέλεις, το διάστημα που το χρειάζεσαι. Αν αντίθετα δώσεις για μια μπλούζα το διπλάσιο ή τριπλάσιο ποσό από ένα άλλο κατάστημα είναι πιο πιθανό να κρατήσει περισσότερο και η ποιότητα να είναι καλύτερη (ναι, ναι, ξέρω ότι και πολλά από τα "καλά" είναι made in china). Το θέμα λοιπόν είναι σε τί επιλέγει κανείς να επενδύσει. Από κει και πέρα γούστο του και καπέλο του, αλλά το γεγονός είναι ότι κάποια θα "κρατήσουν" περισσότερο...

Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαβάζει οτιδήποτε θέλει, σε αυτή την ελευθερία κρύβετε όλοι οι ομορφιά η μαγεία και το μυστήριο. Όλα τα αναγνώσματα χρειάζονταν δεν περισσεύει κανένα ακόμα και το ποιο κακό (οι όροι καλό κακό είναι τελείως υποκειμενικοί). Αυτό το αγαθό ελευθερίας εν προκειμένω η ελευθέρια ανάγνωσης δεν θα πρέπει να στερείτε από κανέναν ούτε από τον ποιο φτωχό, για αυτό το λόγο οι τοποθετήσεις της Δημουλίδου πάνω στο θέμα τον βιβλιοθηκών είναι άστοχες (ίσως και ρατσιστικές).

Last edited:
Ρεγινόρα, εγώ όταν αγοράζω δεν το κάνω για επένδυση, πάντως. Το κάνω κυρίως για απόλαυση :)

Και βέβαια, ανάλογα με το βιβλίο, μπαίνουν στο παιχνίδι και διάφοροι άλλοι παράγοντες. Η περιέργεια ήταν ένας παράγοντας που με έκανε να αγοράσω, ας πούμε, τις 50 Αποχρώσεις.

Ρεγινόρα, εγώ όταν αγοράζω δεν το κάνω για επένδυση, πάντως. Το κάνω κυρίως για απόλαυση :)
Για μένα αυτές οι εποχές, και δη αυτή την εποχή, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Λεφτά για απόλαυση δεν έχω. :ρ Προσπαθώ ό,τι πάρω να διαρκέσει τόσο, ώστε για να γίνει η απόσβεση. :)

Μια χαρά θα μου κρατήσουν οι Αποχρώσεις μου. Πατάκης είναι, με πολύ καλό χαρτί, λίγο λιγότερο από 20 ευρώ το πήρα! Θα κρατήσει και για τα δισέγγονά μου :))))