Η έβδομη λειτουργία της γλώσσας του Λοράν Μπινέ + Ρολάν Μπαρτ: Συζήτηση και προτάσεις άμα δεν βαριέστε.

Απλά θέλω να πω ότι διαβάζω το βιβλίο “Η έβδομη λειτουργία της γλώσσας”, του Λοράν Μπινέ, εκδόσεις opera και με έχει συναρπάσει τόσο πολύ, μου γαργαλάει τον εγκέφαλο πολύ ευχάριστα και με τεράστιο ενδιαφέρον, που με έχει κάνει να θέλω να διαβάσω Ρολάν Μπαρτ. Ο συγγραφέας πήρε κάποια βιογραφικά στοιχεία του ανωτέρω αναφερόμενου και τα ενέταξε σε ένα αριστουργηματικό αστυνομικο-φιλοσοφικό-σεξουαλικο-πολιτικο-σατιρικο μυθιστόρημα. Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που διάβασα ένα βιβλίο που δεν ήθελα να τελειώσει. Το θέμα είναι όμως, όπως αντιλαμβάνομαι, ότι δεν είναι καθόλου απλό και εύκολο να διαβάσω Ρολάν Μπαρτ, θα καταλάβω τίποτα άραγε ή μπα; Και με ποιο βιβλίο να ξεκινήσω για να μην χαθώ; Μου πρότεινε ήδη μια κοπέλα το “Μυθολογία – Μάθημα” αλλά είδα και μου κέντρισε το ενδιαφέρον το βιβλίο του “S/Z” που είναι η λογοτεχνική κριτική του πάνω στη νουβέλα “Σαραζίν” του Μπαλζάκ. Σκέφτομαι να διαβάσω πρώτα του Μπαλζάκ και μετά το S/Z. Τα έχει διαβάσει κανείς; Τα έχει καταλάβει κανείς; Κουβέντα να γίνεται.
 
Δεν είχα ιδέα για τον Λοράν Μπινέ!
Θα το ψάξω το βιβλίο, σε ευχαριστώ που το ανέφερες!
Τα συγκεκριμένα βιβλία που αναφέρεις δεν τα έχω διαβάσει, αλλά εαν ενδιαφέρεσαι θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο Εικόνα Μουσική Κείμενο, είναι και ενδιαφέρον και αρκετά κατανοητό.
 
Ο Λοραν Μπινέ επισης έχει γραψει το εξαιρετικό "HHhH Ο Χαιντριχ είναι ο εγκεφαλος του Χιμλερ". Τελειως διαφορετικής θεματολογίας βέβαια αλλά και εκει έχει έναν πολυ ιδιαιτερο τρόπο γραφής που δυσκολα μπορεις να το ενταξεις κάπου. Ιστορικο, βιογραφια, μυθιστορημα; Λιγο απο ολα θα έλεγα. Το αποτελεσμα πάντως ειναι αριστουργηματικό!
 
Top