Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ενα χρονο μετα ακομα εχω απορια: γιατι περσι τετοια εποχη ολος ο κοσμος ειχε τρελαθει ειδικα με το χαρτι υγειας; Καμια επιστημονικη εξηγηση;

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
“Εσύ απόψε θα γαμ...θείς, θα φτύσεις πολύ αίμα”, φέρεται να είπαν οι αστυνομικοί στη 18χρονη – Καταγγελίες και για σύλληψη ανηλίκων που δεν ήταν καν παρόντες στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

“Εσύ απόψε θα γαμ...θείς, θα φτύσεις πολύ αίμα”, φέρεται να είπαν οι αστυνομικοί στη 18χρονη – Καταγγελίες και για σύλληψη ανηλίκων που δεν ήταν καν παρόντες στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.
Φτάνει με την προπαγάνδα πια

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η κοπέλα ζητάει από τους αστυνομικούς να μην είναι τόσο βίαιοι κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός φίλου της. Εκείνη τη στιγμή, πλησιάζουν συνάδελφοί τους, την κλωτσάνε και τη ρίχνουν απότομα κάτω.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Παιδια να ρωτησω κατι αλλο; Ξερετε για κανεναν που αλλαξε γνωμη η ανακαλυψε την Απολυτη Αληθεια επειδη καποιος Ταδε Ταδοπουλος εκανε share στην προσωπικη του σελιδα στο facebook ενα αποσπασμα βιντεο, που ανεβασε ο Ταδε Δεινοπουλος, και που "αποδεικνυει" κατι;

Τα μιντια ειναι καφενειο, δεν αντικαθιστουν ουτε τη δημοσιογραφια ουτε τα δικαστηρια. Αν "Φτανει με την προπαγανδα πια", φτανει γενικως, οχι απο τη μια πλευρα. Δε νιωθω τι ενημερωνομαι επειδη ανεβασε κατι ο Μητσαρας απο τον καναπε του, που μετα το δειχνει εδω ο Νιικος ή η Σαωρη, και δε νομιζω οτι ενημερωνεται κανενας αλλος

Εγω θα έλεγα πάλι καλά που υπάρχουν και τα σοσιαλ μιντια που σε συνδυασμό με το οτι ο καθένας πλεον κυκλοφορεί με μια καμερα στην τσέπη και μαθαινουμε πράγματα που αν περιμεναμε απο την δημοσιογραφία δεν θα τα μαθαίναμε ποτέ. Θα αναφερω δυο παραδειγματα που έχουν γινει τον τελευταιο διαστημα. Πρωτον η Ικαρία. Αν δεν το τραβαγε καποιος να το ανεβαζε στα σοσιαλ το θεμα θα θαβοταν. Τα καναλια δυο μέρες δεν το παιζανε (μεχρι και ραβασακια μοιραστηκαν) και όταν πηρε μεγάλη εκταση αναγκάστηκαν να ασχοληθουν. Δευτερον το επεισοδιο στην Νεα Σμυρνη. Η επισημη (!!!) ανακοινωση της ΕΛΑΣ λιγες ώρες μετά εκανε λόγο οτι δεχτηκαν επιθεση απο τριαντα ατομα. Κατευθειαν προσπαθησαν να το κουκουλωσουν και την ιδια γραμμη υιοθετησαν στην αρχη και τα μέσα και μιλαγαν για επιθεση τριαντα ατομων. Βεβαια μετα βγηκαν τα βιντεακια απο τα σοσιαλ και ανασκευασαν. Και ειναι παρα πολλά αυτα, ετσι δυο παραδειγματα παρέθεσα τωρα.
Και εννοειτε βεβαια πως υπαρχει και απο τα σοσιαλ προπαγανδα όπως υπαρχει και απο την "εγκυρη" και "σοβαρη" δημοσιογραφία. Εδω ακόμα και απο τα μεγαλα καναλια βλεπεις παραποιημενα και μονταρισμένα βιντεο δεν θα δεις στα σόσιαλ; Θα δεις. Το θεμα είναι οτι βλεπεις να προπαθεις να το διασταυρωσεις και απο δευτερη και απο τριτη πηγή και να μην το υιοθετεις κατευθειαν.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Πρωτον η Ικαρία. Αν δεν το τραβαγε καποιος να το ανεβαζε στα σοσιαλ το θεμα θα θαβοταν. Τα καναλια δυο μέρες δεν το παιζανε (μεχρι και ραβασακια μοιραστηκαν) και όταν πηρε μεγάλη εκταση αναγκάστηκαν να ασχοληθουν.
Τι ραβασακια εννοεις; ποιος τα μοιρασε σε ποιον, και που το ξερεις εσυ;

Δεν ξερω ακριβως τους μηχανισμους που συμβαινουν στην ενημερωση, δηλαδη ποιος πηρε το βιντεο (πολλες φορες παιρνουν και βλακωδως ανεβαζουν βιντεο οι ιδιοι που κανουν την παραβαση). Το θεμα εδω περα εχει να κανει με το εαν συνεβη κατι, κατι που ειναι ευκολο να αποδειχτει, και οχι με το ποιος χτυπησε ποιον, η ποιος "φταιει". Και βεβαια το θεμα ειναι οτι σοσιαλ χηρσιμοποιουν οι πολιτικοι και οι δημοσιογραφοι. Σιγουρα το θεμα αναδειχτηκε οχι επειδη ο Αντερωτας εκανε share το βιντεο στη Λεσχη, αλλα επειδη το προωθησαν στα σοσιαλ δημοσιογραφων και των βουλευτων της αντιπολιτευσης.
Δευτερον το επεισοδιο στην Νεα Σμυρνη. Η επισημη (!!!) ανακοινωση της ΕΛΑΣ λιγες ώρες μετά εκανε λόγο οτι δεχτηκαν επιθεση απο τριαντα ατομα. Κατευθειαν προσπαθησαν να το κουκουλωσουν και την ιδια γραμμη υιοθετησαν στην αρχη και τα μέσα και μιλαγαν για επιθεση τριαντα ατομων. Βεβαια μετα βγηκαν τα βιντεακια απο τα σοσιαλ και ανασκευασαν.
Δεν εχω υποψη μου τη ψευδη ανακοινωση της ΕΛΑΣ, που την ειδες εσυ; Ειναι δυνατον ομως να ανακοινωσε τοσο χοντρο ψεμα ενω ηξεραν οτι καποιος περαστικος τους παιρνει βιντεο; Και ειναι δυνατον να μη το καταγγελλει κανενας απο την αντιπολιτευση;

Κατα τα αλλα πρεπει να ισχυει αυτο που ειπα παραπανω, το βιντεο ανεβηκε στα σοσιαλ και το ειδαν δημοσιογραφοι που χρησιμοποιουν σοσιαλ. Ετσι βγηκε στα μεσα. Αυτο που προσφερουν τα σοσιαλ ειναι καποια επικοινωνια με τις εξουσιες., Αν οι ιδιοι οι δημοσιογραφοι και οι πολιτικοι δεν χρησιμοποιουσαν σοσιαλ, θα μπορουσαμε να ανταλλασσουμε ο ενας στον αλλον αλληλοσυγκρουόμενα ή fake βιντεακια επ' απειρον για να αλλαξει ο ενας τη γνωμη του αλλου.

Επισης τα δικαστηρια θα χρησιμοποιησουν σαν αποδεικτικα τα βιντεο απο τα κινητα των μαρτυρων και τις καταγγελιες τους, οχι το βιντεο που ανεβασε ο Μητσος και ο Τακης στη Λεσχη για να αποδειξει ο καθενας το μαυρο ή ασπρο που πιστευει

Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν εχω υποψη μου τη ψευδη ανακοινωση της ΕΛΑΣ, που την ειδες εσυ; Ειναι δυνατον ομως να ανακοινωσε τοσο χοντρο ψεμα ενω ηξεραν οτι καποιος περαστικος τους παιρνει βιντεο;
@Αντέρωτας, αυτή ήταν δυστυχώς (όπως φαίνονται τα γεγονότα ως τώρα) η αφορμή που οδήγησε στην μεγάλη συγκέντρωση που έγινε έπειτα στην Νέα Σμύρνη. Πολλά δημοσιεύματα αρχικά έκαναν λόγο για 30 άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, και ως τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτά. Οι πολίτες που ήταν παρόντες αναφέρουν διαφορετικά τα γεγονότα και εδώ μπορείς να διαβάσεις τι είπε η κοπέλα που ξεκίνησαν να γράφουν πρόστιμο και που κατέγραψε τον ξυλοδαρμό του πολίτη από τους αστυνομικούς, βίντεο που είχε βάλει πιο πάνω η Σαώρη. Από αυτούς τους αστυνομικούς ένας έχει βγει σε διαθεσιμότητα και συνεχίζεται ακόμα η έρευνα για το περιστατικό.

@Χρυσόστομος και @Αντέρωτας με κάποιο τρόπο θα συμφωνήσω (εν μέρει) και με τους δυο σας. Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία υπάρχει και μπορεί να βοηθήσει εκεί που παλαιότερα μια αυθαιρεσία (συνήθως προερχόμενη από κάποιον φορέα εξουσίας) ή αντίστροφα μια βίαιη, βανδαλιστική ή έκνομη ενέργεια εύκολα θα μπορούσε να διαφύγει τα φώτα της δημοσιότητας ή να καλυφθεί κατά το δοκούν (ανάλογα ποιος ορίζει τι και πως θα δημοσιοποιηθεί). Ζώντας σε μια παγκόσμια τεχνολογία stalking αυτό (ευτυχώς) πολλές φορές έχει χαθεί- και συνήθως αυτός που ωφελείται από αυτό είναι αυτός που δεν θα είχε τη δυνατότητα να υπερασπιστεί το δίκιο του σε μία κατάσταση.
Βεβαίως το πως χρησιμοποιούνται όλες αυτές οι πηγές χωράει ΠΟΛΥ νερό. Σαφέστατα και γίνεται προπαγάνδα. Εκεί που κάποτε η προπαγάνδα γινόταν με ένα κείμενο τώρα στην εποχή της εικόνας γίνεται με ένα βίντεο (πολύ εύκολα γίνεται και κοπτοραπτική και παραποίηση). Επίσης προσφέρονται για εύκολες ετυμηγορίες ηθελημένα ή αθέλητα.
Επίσης συμφωνώ ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσουν τα σόσιαλ τα δικαστήρια και τη δημοσιογραφία, αν και έχουν την τάση να το κάνουν - λαϊκά δικαστήρια στήνονται υπολήψεις ανθρώπων αμαυρώνονται με ευκολία.
Ένα παράδειγμα. Θυμάστε που είχαν βάλει οι φιλοζωικές πέρσυ (ή μήπως πρόπερσι) τη φωτογραφία (ή μήπως βίντεο) το υσκύλου που ήταν δεμένος από το αυτοκίνητο και το έσερνε, φυσικά με δημοσιοποίηση πινακίδων. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο κακόμοιρος άνθρωπος - που έσπευσαν να τον κρεμάσουν (αν δεν ήταν στα σοσιαλ και τον είχαν μπροστά τους θα το έκαναν) - ήταν ένας γέρος φιλόζωος με πρόβλημα που βρήκε τον μεγαλόσωμο σκύλο σε απομονωμένο σημείο αφού δεν μπορούσε να τον βάλει στο αμάξι τον έδεσε και προσπάθησε να τον μεταφέρει για να τον περιθάλψει. (Προσοχή δεν κρίνω αν έκανε σωστή ενέργεια, αλλά την πρόθεση).
επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτο και έχει οδηγήσει σε πολλά προβλήματα - αυτό ονομάζεται καταπάτηση προσωπικών δεδομένων - το οποίο δυστυχώς διευκολύνεται από τα σόσιαλ (βέβαια και χωρίς αυτά, έχουμε κάτι μ@λ@κες παλίκαρους βουλευτές που τα παραβιάζουν, αλλά εκεί δεν τρέχει τίποτε).
Κοινώς τα σοσιαλ υπάρχουν καλώς ή κακώς με χρήση καλή ή κακή. Τώρα στο άλλο θέμα,

Ξερετε για κανεναν που αλλαξε γνωμη η ανακαλυψε την Απολυτη Αληθεια επειδη καποιος Ταδε Ταδοπουλος εκανε share στην προσωπικη του σελιδα στο facebook ενα αποσπασμα βιντεο, που ανεβασε ο Ταδε Δεινοπουλος, και που "αποδεικνυει" κατι; Αν "Φτανει με την προπαγανδα πια", φτανει γενικως, οχι απο τη μια πλευρα. Δε νιωθω τι ενημερωνομαι επειδη ανεβασε κατι ο Μητσαρας απο τον καναπε του, που μετα το δειχνει εδω ο Νιικος ή η Σαωρη, και δε νομιζω οτι ενημερωνεται κανενας αλλος
Συμφωνώ. Όντως συνήθως έχουμε γνώμη έτοιμη και υιοθετύομε αυτά που βολεύουν τη γνώμη μας (ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ). Αυτά απέχουν πολύ από αυτό που ονομάζεται ενημέρωση.

Τι που το ξερω βρε συ Αντερωτα, το θεμα επαιξε πολύ. Γκουγκλαρε ραβασακι Ικαρια ερτ και θα το δεις. Βεβαια η Ερτ μετα μιλαγε για προβοκατσια κ.λ.
Δεν εχω υποψη μου τη ψευδη ανακοινωση της ΕΛΑΣ, που την ειδες εσυ; Ειναι δυνατον ομως να ανακοινωσε τοσο χοντρο ψεμα ενω ηξεραν οτι καποιος περαστικος τους παιρνει βιντεο; Και ειναι δυνατον να μη το καταγγελλει κανενας απο την αντιπολιτευση;
Σε αυτο απαντησε η Πεταλουδα. Να προσθεσω οτι η ανακοινωση ακομα υπαρχει στο σαιτ της αστυνομιας και οτι έγινε θέμα απο τα κομματα της αντιπολιτευσης.

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία από μία ανακοίνωση προς τους υπαλλήλους στην ΕΡΤ, για να μην δείξουν πλάνα από το κορωνοτραπέζωμα στην Ικαρία. Δεν έπεσα από τα σύννεφα για να ψάξω αν ισχύει η ανακοίνωση ή όχι, ούτε καν έμεινα στην είδηση διότι είναι γνωστό πως η κάθε κυβέρνηση ασκεί λίγο-πολύ πιέσεις στα ΜΜΕ. Ειδικά τώρα που ο κουμπάρος έχει πάρει ΔΟΛ, mega, ενώ το Σκάι ήδη ξέρουμε τι ρόλο βαράει (και χωρίς τον Μπογδάνο στο δυναμικό του, κάνουν καλή δουλίτσα, σαν την μονταζιέρα του star). Αυτό (ότι δεν πέφτω από τα σύννεφα), είναι προβληματικό και ενδεικτικό της κατάστασης.
Εδώ η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Ακόμη δεν έχουν συνηθίσει στην ιδέα ότι τα κινητά είναι εργαλείο.
This a celly, that's a tool
Μένω στη Νέα Σμύρνη, ως τοπικίστρια, και ως μάρτυρας σχεδόν όλων των γεγονότων χαίρομαι ιδιαίτερα που μία γειτονιά Ζολακικών "χοντρών" (=χορτάτων) αντέδρασε γρήγορα. Εδώ ναι, εδώ έπεσα από τα σύννεφα. Είναι τρελό να βλέπεις κομ ιλ φο κυρίες και κυρίους, ντυμένους στην πένα, να ξελαρυγγιάζονται σε πορεία.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Τι που το ξερω βρε συ Αντερωτα, το θεμα επαιξε πολύ. Γκουγκλαρε ραβασακι Ικαρια ερτ και θα το δεις. Βεβαια η Ερτ μετα μιλαγε για προβοκατσια κ.λ.
Αν δεν κατεστη σαφες ακομα, καλως η κακως δεν ενημερωνομαι απο τα σοσιαλ ουτε και ιστοσελιδες :D

Εμενα παντως αυτο μου κανει σκηνικο κουτσομπολιου. Οτι δηλ. εμφανιζεται απο το πουθενα ενα ανωνυμο χαρτι και "ολοι" στο καφενειο λενε οτι ειναι απο τους ταδε, και οι ταδε λενε οτι ειναι προβοκατσια, και εφοσον δεν μπορει να υπαρξει ερευνα, δεν ξερεις ποιον να πιστεψεις. Δεν το λεω για να το αμφισβητησω, αλλα για να πω οτι δεν επιθυμω να βασισω την ενημερωση μου σε κατι μονο και μονο επειδη "επαιξε πολυ" στο παγκοσμιο καφενειο. Στην εποχη των φεικ νιουζ οτιδηποτε μπορει να παιξει πολυ.
Σε αυτο απαντησε η Πεταλουδα. Να προσθεσω οτι η ανακοινωση ακομα υπαρχει στο σαιτ της αστυνομιας και οτι έγινε θέμα απο τα κομματα της αντιπολιτευσης.
Την ειδηση την ειδα κατευθειαν απο την τηλεοραση ενω επαιζε (αποσπασμα απο) το βιντεο της κοπελας, και δεν ειδα πουθενα επιθεση απο 30 ατομα, γι' αυτο και εξεπλαγην

Πιθανοτατα η ανακοινωση βασιζεται σε ψευδη (αλλα επισημη) μαρτυρια των τραμπουκων αστυνομικων. Οπως λεγεται, οι τραμπουκοι για να καλυψουν τη συμπεριφορα τους, ψευδομαρτυρουν εις βαρος των πολιτων που υποτιθεται εκαναν αντισταση (και οι συναδελφοι καλυπτουν φυσικα) Εφοσον αυτη ηταν η επισημη αναφορα, και δεν εχει καταρριφθει προς το παρον απο τη διερευνηση, μαλλον ειναι λογικο να μην εχει κατεβει.
(και καλως ισως. Αν ενα επισημο εγγραφο μπορουσε να ακυρωθει μονο και μονο επειδη προβαλλεται στην τηλεοραση ενα βιντεο που το αντικρουει, ισως θα ειχαμε μεγαλο προβλημα)

Οπως ειπα ομως παραπανω, κατα τη γνωμη μου η αναδειξη αυτων των θεματων και η διερευνηση τους, οφειλεται σε δημοσιογραφους και θεσμους, οχι στη δημοσιευση και ανταλλαγη βιντεο και λινκς σε φεισμπουκ και τουιτερ μεταξυ του "λαικου δικαστηριου"

Να θυμισω την υποθεση ζαρντινιερας, μια απο τα πιο ειδεχθη παραδειγματα αστυνομικης βιας πολυ πριν υπαρξουν τα σοσιαλ. Καταγραφηκε απο δημοσιογραφικη καμερα και αναδειχθηκε απο τις ειδησεις. Οπου καποιος αρχηγος της Αστυνομιας με περισσιο θρασος ειπε οτι στο βιντεο βλεπει το θυμα να "σκονταφτει" πανω στη ζαρντινιερα ενω ετρεχε, εξοργιζοντας το δημοσιογραφο.

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν υπάρχει γυρισμός. Τα σόσιαλ μύδϊα είναι πλέον ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνεται ο μέσος άνθρωπος. Και είναι ένας τρόπος πολύ ελαττωματικός, όντως.

Δεν ξέρω εάν ο μέσος χρήστης συνειδητοποιεί πως το "feed" του παρουσιάζεται αλγοριθμικά και είναι προσαρμοσμένο πάνω στις προτιμήσεις του και δηλ. πάνω σε αυτά που πιστεύει. Το αποτέλεσμα είναι να του προβάλλεται μια πολύ προσωποποιημένη, ας πούμε, όψη της πραγματικότητας: ή προσωπική δική του.

Έπειτα, αυτό που γινόταν πάντα, νομίζω πως γίνεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο καθένας ερμηνεύει αυτά που βλέπει πάνω σε αυτά που θέλει να δει. Δηλ. με έναν τρόπο που επιβεβαιώνει τις προσωπικές του αλήθειες.

Έχει ενδιαφέρον το ότι υπάρχει τόση πρόσβαση σε πρωτογενείς μαρτυρίες, οπτικά ντοκουμέντα κτλ., τόση πρόσβαση σε πληροφορία, τόση δυνατότητα στην έκφραση και ο μέσος άνθρωπος τα μετατρέπει όλα αυτά σε μέσον για να βυθιστεί σε μια πολωμένη (π.χ. αριστερή ή δεξιά), υπέρ το δέον χρωματισμένη αλήθεια.

Εγώ με όλα αυτά που διαβάσα παραπάνω, χαίρομαι που δεν συμμετέχω στα social media. Επίσης δεν εχω τηλεόραση, ή μάλλον εχω συσκευή, αλλα δεν εχω tv licensing οπότε την χρησιμοποιώ μόνο για ταινίες και σειρές. Η ελληνική τηλεόραση ήταν και παραμένει αισχρή και έντονα κομματική, κατά την ταπεινή μου αποψη. Δεν την εμπιστευόμουν πριν 20 χρόνια, δεν την εμπιστεύομαι ούτε τώρα.

Η ελληνική αστυνομία είναι βίαιη. Η επιτροπή Αλιβιζάτου, εχει δώσει απαντήσεις σε αυτό το ζήτημα.

Κατά τα λοιπά, αυτό που διαπιστώνω καθημερινά, είναι οτι η κομματικοποίηση καλά κρατεί, εντός και εκτός βουλής. Σε μια καχύποπτη κοινωνία που εχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην πολιτική και τους πολιτικούς, τα κόμματα - αριστερά και δεξιά- θα επρεπε να προσπαθούν να ενώσουν τη χώρα αντί να τη διχάζουν. Αυτός ο συνεχής συγκρουσιακός πολιτικός λόγος είναι επιζήμιος, ιδιαίτερα για μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.

Συμφωνώ. Όντως συνήθως έχουμε γνώμη έτοιμη και υιοθετύομε αυτά που βολεύουν τη γνώμη μας (ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ). Αυτά απέχουν πολύ από αυτό που ονομάζεται ενημέρωση.
Αυτό είναι γνωστό και ακριβώς αυτό εκμεταλλεύονται, τις πεποιθήσεις μας. Γι' αυτό χρειάζεται μία πιο ουδέτερη, αποστασιοποιημένη στάση από μας μέχρι να βγάλουμε ένα δικό μας συμπέρασμα. Αλλά αυτό θέλει χρόνο που οι περισσότεροι δεν έχουμε.

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Ένα νέο ντοκυμαντέρ για την πανδημία και πως αυτή έχει επηρεάσει και διαμορφώσει τον τελευταίο χρόνο την ελληνική πραγματικότητα είναι το "Παρόντες" του αξιόλογου κινηματογραφιστή Γιώργου Αυγερόπουλου. Όπως θα δείτε μέσα στη σελίδα, έχει πρόγραμμα με τις ώρες που είναι ανοιχτό για προβολή για το κοινό μέχρι τις 19/03.

Τα μιντια ειναι καφενειο, δεν αντικαθιστουν ουτε τη δημοσιογραφια ουτε τα δικαστηρια. Αν "Φτανει με την προπαγανδα πια", φτανει γενικως, οχι απο τη μια πλευρα. Δε νιωθω τι ενημερωνομαι επειδη ανεβασε κατι ο Μητσαρας απο τον καναπε του, που μετα το δειχνει εδω ο Νιικος ή η Σαωρη, και δε νομιζω οτι ενημερωνεται κανενας αλλος

Στην συγκεκριμένη περίπτωση,ανέβηκε άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα από την @Σαώρη με ένα βίντεο το οποίο δείχνει αποσπασματικά μια σύλληψη,η οποία συμπληρώνεται με μυθοπλαστική περιγραφή του
Όπως φαίνεται στο βίντεο, η κοπέλα ζητάει από τους αστυνομικούς να μην είναι τόσο βίαιοι κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός φίλου της. Εκείνη τη στιγμή, πλησιάζουν συνάδελφοί τους, την κλωτσάνε και τη ρίχνουν απότομα κάτω.
την οποία συμπλήρωσε με απειλές που θυμίζουν κα γκε μπε και όχι την ελληνική αστυνομία

από την μεριά μου θεωρώ ότι έπρεπε να ανεβεί ολόκληρο το βίντεο και όποιος το είδε ενημερώθηκε.

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
από την μεριά μου θεωρώ ότι έπρεπε να ανεβεί ολόκληρο το βίντεο και όποιος το είδε ενημερώθηκε.
Προσωπικά είδα το βίντεο, διάβασα και τις καταγγελίες της κοπέλας, όπως διάβασα και ακόμα μια σωρεία καταγγελιών από πολίτες προς αστυνομικούς στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, τις οποίες τις έχει αναλάβει προς διερεύνηση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και όπως λέει το άρθρο "θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την καθεμία καταγγελία με την ολοκλήρωση των ερευνών".