Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Μιλούσα με φίλη που δεν πίνει, και μου έλεγε μόλις ανοίξει το τάδε μπαρ, θα περιμένω απ' έξω για κοκτέιλ. Της λέω μαζί θα πάμε, εσύ κοκτέιλ, εγώ λικέρ. Ωραία, μου λέει, αν κάνουν έτσι η "δεν πίνω και η "δεν βγαίνω" (=εγώ), φαντάσου τι έχουν πάθει όσοι έπιναν και δεν είναι μονόχνωτοι.
Παρεμπιπτόντως, δύο από την παρέα μας, πάνω που έκλεισαν εισιτήρια για Ελλάδα, κόλλησαν κόβιντ.

Εμβολιάστηκα! Όλα τέλεια, μόνο που όταν πέφτει το wifi νιώθω τελείως υποτονικά. Λέτε, το τσιπάκι να θέλει ίντερνετ για να δουλέψει; Α ρε Μπιλ Γκέιτς! - για αυτό αγαπώ τα Μακ εγώ, τα windows όλο ελαττώματα, χώρια που μετά τα updates σέρνονται. ΄Έτσι θα σερνόμαστε μετά τους επαναληπτικούς εμβολιασμούς;

Δηλαδη, στην παραλία, φοράω ή δε φοραω μασκα; Και ποια μασκα; Μασκα μιας χρησης; Μασκα κι αναπνευστήρα; Μασκα του ζορρο; Μασκα κι ορο; Ή τη μασκα του κοκκινου θανατου;

Και θα ειναι βαλε βγαλε ή μονο βάλε; 🤦🤦🤦

@Φαροφύλακας δεν θέλω να σκέφτομαι το μαύρισμα που θα κάνει αυτό το σύνολο στο τέλος του καλοκαιριού. Και ποιος θα πείσει ποιον ότι αυτό το μαύρισμα είναι σέξι.
(όπως το μαύρισμα το ναύτη, του ταξιτζή, ή του οικοδόμου, καλή ώρα - χρειάζεστε διευκρινίσεις για το πως είναι τα συγκεκριμένα μαυρίσματα;)

Πολυ θετικη εντυπωση μου προκάλεσε ο Μπαιντεν με την προταση του για την καταργηση της πατέντας των εμβολίων. Πραγμα δύσκολο βέβαια να γινει αλλά απο την στιγμή που το εθεσε το θέμα ο προεδρος της Αμερικής ανοιξε μια συζητηση. Αυτό και σε συνδυασμό με την αναγνωριση επιτέλους της γενοκτονιας των Αρμενιων μου έχουν δημιουργησει μια πολύ θετική εικόνα για τον Μπαιντεν. Πολυ δυνατό και ελπιδοφόρο το ξεκίνημα του.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Γενικά στον Μπάιντεν διακρίνω λίγο ιδεαλισμό.

Μου δίνει την αίσθηση πως έχει πλήρη συναίσθηση της ηλικίας του, πως είναι πραγματικά χριστιανός (σε αντίθεση με τον Τραμπ που μόνο το έπαιζε :ρ ) και πως θέλει να κάνει κάτι καλό, να αφήσει μια παρακαταθήκη, και να μπορέσει να αντικρίσει με αξιοπρέπεια τον δημιουργό.

...πως θέλει να κάνει κάτι καλό, να αφήσει μια παρακαταθήκη...
Αυτό μια χαρα μου ακουγεται.. μακαρι να ήταν όλοι οι πολιτικοί ετσι. Τωρα αν το κάνει λογω ιδεαλισμού, για να τα έχει καλα με την συνειδηση του ή αφού πιστεύει για να συναντησει με αξιοπρέπεια τον δημιουργό του, νομίζω δεν έχει και τόση σημασία για τον κόσμο.

Νενικήκαμεν ..!! (στη μάχη κατά του κορονοιου,με τις όποιες απώλειες)
Ανοιξε η καφεποτοεστίαση και απόψε γιορτάζουμε.
Όλη η αγορά μετά το κλείσιμο θα κάτσει για ποτό,απ το πρωί όλο αυτό ακούω,μόνο τον εμπορικό σύλλογο δε βάλανε να μοιράσει
προκηρύξεις/προσκλήσεις :)

Είναι το μεγάλο στοίχημα
ή που θα ξανακυλήσουμε ή που θα το ξεχάσουμε
all in κι ο Θεός βοηθός.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Νενικήκαμεν ποιοι με τα κρούσματα στα ύψη; Το ότι το είχαμε ανάγκη να βγούμε και οι μαγαζάτορες ανάγκη να μην μπούνε μέσα είναι ένα θέμα, το ότι άνοιξαν ξαφνικά τα μαγαζιά λόγω του τουρισμού είναι άλλο. Θυμάμαι πέρυσι με το άνοιγμα του τουρισμού τι έγινε χωρίς ελέγχους χωρίς τίποτα όλο το καλοκαίρι και από ελάχιστα κρούσματα φτάσαμε εκεί που φτάσαμε τον χειμώνα, κτλ. κτλ. κτλ.

Βόλτες και περπάτημα ήταν μέσα στο πρόγραμμά μου και ειδικά τώρα που άνοιξε ο καιρός ακόμα πιο πολύ. Το σαββατοκύριακο λέω να πάω για το πρώτο μου καφεδάκι (όχι, στόρυ δεν ανεβάζω, ούτε για καφέ, ούτε για εμβόλια που βλέπω :)))) ).

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Πεταλούδα η μόνη παρηγοριά είναι τα εμβόλια. Μέσα στον Ιούνιο άκουσα, πως θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30. Παίζουμε με άλλους όρους φέτος. Επίσης, όταν μαζεύονται μεγάλες παρέες σε πλατείες με μπύρες και καφέ, δεν πιστεύω, πως θα αλλάξει κατι δραματικα με το να μαζεύονται σε μπάρ και εστιατόρια τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα. Η διάθεση του κόσμου είναι μπαρούτι. Ίσως αποφορτίσει κάπως την ψυχική του κατάσταση αυτό το άνοιγμα.

Last edited:
Δεν ξέρω γιατί, στο μυαλό μου υπάρχει μια εικόνα - ένας παραλληλισμός. Το πλοίο που βιάζεται να φύγει πριν επιβιβαστούν όλοι οι επιβάτες και πλαααφφ...
Δεν ξέρω γιατί!
(Μάλιστα ασπρόμαυρο με υπόκρουση πιανάκι - βωβός κινηματογράφος)

@Πεταλούδα εγώ πολύ το χαρηκα που ειδα κοσμο να αραζει και να πινει το καφεδακι και το ποτάκι του. Ημουν στο αυτοκινητο την Τριτη επιστρέφοντας απο βόλτα και, χαζευοντας απο το παραθυρο, εβλεπα κοσμο στα μαγαζια και τοτε συνειδητοποιησα, ναι, ειναι αληθεια, ανοιξαν! Ανοιξαν! :))))
Και λυσσαγα να κατσω καπου, αλλα ειχα το αξεσουαρ μαζι και δεν μπορουσα. Τετ-Πεμ, σε διαφορετικες περιοχες, μια χαρα ηταν η φαση με τις αποστασεις. Αλλα μου βαλε, βλεπεις, φρενο το εμβολιο χθες, και ξαναμαντρωθηκα για κανα δυο μερες (οχι αλκοολ, μου προτειναν) :κατάρα:

Εχεις δικιο για το προηγουμενο καλοκαιρι. Βρεθηκα σ ενα κυκλαδονησι (αυτοι οι Αθηναιοι αλλο απο τις Κυκλαδες, δεν ξερουν?) και το ΠΣΚ οι Γαλλοι κατρβαιναν απο το πλοιο κατα εκατονταδες. Τοσοι Γαλλοι ουτε στο Λουβρο. Μετρα μηδεν, αποστασεις αναμεσα στα τραπεζοκαθισματα ανύπαρκτες. Αλλα ηταν γαμάτα, κατα τα αλλα. :)))):))))

Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ναι @Έλλη Μ, το έχουμε πολύ ανάγκη, να χαρούμε τον ήλιο με προσεκτικά βήματα στην αρχή, μέχρι να έρθει η σειρά μας να μπολιαστούμε κι εμείς και να δούμε βουβό κινηματογράφο σε θερινό μόνο. :))))

Μου άρεσε να περπατάω πολύ και με την καραντίνα το εξάσκησα αρκετά. Θέλω όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις να πάω σε ένα βουνό ή σε μια εξοχή και να περπατήσω για ώρες χωρίς να σκέφτομαι τίποτα.