Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Είναι γεγονός ότι εύκολα φτιάχνονται "στρατόπεδα". Βοηθάει και η γενικότερη εποχή "εμείς ενάντια στους άλλους". Παλιά ήταν οι πολιτικές ιδεολογίες, τώρα είναι τα πάντα όλα. Τώρα είναι το εμβολιασμένος-ανεμβολίαστος. Ωστόσο, όντως συμφωνώ με τον @Βιβλιολάγνος ότι είναι αναπόφευκτο ότι αυτοί που δεν εμβολιάζονται ηθελημένα ασκούν ασφυκτική πίεση στο σύστημα (το όχι καλό σύστημα ή μάλλον στο άθλιο σύστημα - συμφωνώ @Τσίου) και ότι αναπόφευκτα αρχίζουν και μπαίνουν ερωτήματα όπως
Τι πρέπει να γίνει όταν έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ; Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα; Οι διάφοροι παθούντες, οι εμβολιασμένοι που κόλλησαν ή οι ανεμβολίαστοι;
Σε αυτό δυστυχώς καλείται να απαντήσει ο γιατρός που είναι παιγμένος μέσα στο παιγμένο σύστημα.
Και επανέρχομαι να πω ότι και πάλι, είναι φιλοσοφικά ζητήματα ηθικής με απόλυτη πρακτική εφαρμογή. Ποιον βάζεις πρώτο στη βάρκα όταν το πλοίο βυθίζεται; Ποιον θα σώσεις;
Η δική μου άποψη, ακόμα και εάν ακούγεται κυνική δεν είναι να σώσεις αυτόν που ήρθε πρώτος ή αυτός που είναι καλύτερος / ισχυρότερος / πολυτιμότερος, αλλά αυτός που είναι πιο άμοιρος ευθυνών. Συνεπώς βάσει αυτής της λογικής πρέπει να δοκιμάσεις να σώσεις τελευταίους αυτούς που από αντίδραση, από ιδεολογία, από μαγκιά θέλουν να πάνε κόντρα στη λογική - δηλαδή στον εμβολιασμό. Όχι από εκδίκηση, ούτε για να τους τιμωρήσεις, αλλά επειδή είναι άδικο για τους άλλους που έκαναν ότι μπορούσαν οι ίδιοι για να μην καταλήξουν εκεί που κατέληξαν.
Και πάλι σας λέω ελάτε στη θέση ενός που έχει παιδάκι με καρκίνο, ενός γέρου με ταλαιπωρημένη υγεία, ενός ανοσοκατεσταλμένου. Είναι εξοργιστικό το ότι δεν σκεφτόμαστε αυτούς που θα μπορεί κάλλιστα να ήμασταν εμείς, αλλά από τύχη δεν είμαστε. Το τσάμπα μάγκας και το επαναστάτης είναι εύκολο - ειδικά εδώ που ζούμε. Το να σκεφτόμαστε το κοινωνικό σύνολο είναι κάτι που δεν "το έχουμε καθόλου".

Ότι πρέπει να έχουμε / απαιτήσουμε / διεκδικήσουμε καλύτερο κράτος δικαίου, καλύτερη περίθαλψη και άλλα, πρώτος είμαι μαζί σου @Τσίου. Αλλά εδώ μιλάμε για μία κατάσταση που δεν έχει πολυτέλειες, για πρακτική απόφαση που πρέπει ο κάθε κακομοίρης γιατρός να παίρνει στην εφημερία του κάθε μέρα. Το να φτιάξεις πολλές καινούριες ΜΕΘ δεν γίνεται διότι το κόστος τους δεν το αντέχει η τσέπη του φορολογούμενου - διότι από εκεί θα βγει. είναι απλά μαθηματικά. Το ότι κάποιους δεν νοιάζει η δημόσια υγεία και πολύ - επίσης συμφωνώ, όπως συμφωνώ και ότι είναι εξοργιστικό. Υιοθετώντας όμως τώρα μια επαναστατική τάση (και πολύ περισσότερο κατά του εμβολιασμού ή των μέτρων περιορισμού του ιού) είναι λίγο σαν να μπάζει ένα καράβι, έτοιμο να πάει στον πάτο, και ο ναύτης να διαμαρτύρεται ή να απεργεί για τις άθλιες συνθήκες ή τους πενιχρούς μισθούς. Άκαιρο, άκυρο και καθόλου εποικοδομητικό.
 
Σε κάποια σημεία της ανάρτησής σου συμφωνώ και σε άλλα διαφωνώ.
Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει όταν έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ, η απάντηση είναι: να φτιάξουμε κι άλλες ΜΕΘ.
Συμφωνώ ότι το σύστημα Υγείας θα έπρεπε να είναι εξαρχή καλύτερα θωρακισμένο. Δυστυχώς, το σύστημα υγείας βρίσκεται στην ανάλογη κατρακύλα που χαρακτηρίζει την συνολική δομή του ελληνικού κράτους. Πάντως, το επιχείρημα ότι "οι περισσότερες ΜΕΘ δεν λύνουν το πρόβλημα" δεν είναι τελείως άτοπο. Ναι μεν με τις περισσότερες ΜΕΘ, το σύστημα υγείας θα είχε μεγαλύτερες αντοχές, αφού θα μπορούσε να περιθάλψει περισσότερο κόσμο, αλλά και πάλι θα έφτανε στις αντοχές του. Ο τεράστιος αριθμός ανεμβολίαστων απλά δεν ελέγχεται πια, με τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις να ξεφεύγουν σε αριθμούς κάθε μέρα.

Και κάθομαι και διαβάζω τα εξής από γιατρούς και πολιτικούς:
«θα πρέπει να κοιτάμε τους αριθμούς τους σκληρούς, τους διασωληνωμένους. Όχι τόσο τα κρούσματα. Γιατί αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε μεν πολλά κρούσματα αλλά δεν θα είχαμε επιπτώσεις».

«Με βάση τους διασωληνωμένους τους σημερινούς, από 100 χιλιάδες εμβολιασμένους προκύπτει ένας διασωληνωμένος και προκύπτει ένας διασωληνωμένος για κάθε 9.000 ανεμβολίαστους», εξήγησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

43 φορές λιγότεροι θάνατοι σημαίνει ότι αν όλος ο πληθυσμός ήταν εμβολιασμένος, από τις 12.923 απώλειες που έχουμε έως σήμερα εξαιτίας της πανδημίας -με την πλειονότητα εξ αυτών σε συνθήκες οριζόντιων περιοριστικών μέτρων- οι απώλειες θα κυμαίνονταν στις 300 (!!!) τους τελευταίους 17 μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργούσαν κανονικά η οικονομία, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία.


Το εμβόλιο ΔΕΝ είναι ελιξίριο αθανασίας ούτε και αποκλείει το ενδεχόμενο να κολλήσει τον ιό ένας πλήρως εμβολιασμένος πολίτης.


Προστατεύει όμως σημαντικά από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Και είναι το διαβατήριο για να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα που γνωρίζαμε προ της πανδημίας» γράφει συγκεκριμμένα.
 
Δεν είναι εύκολο να φτιάξουμε κι άλλες ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ θέλουν προσωπικό, το προσωπικό θέλει εκπαίδευση και υπάρχει κι ένα θέμα με το τι θα τις κάνουμε τις ΜΕΘ όταν τελειώσει η πανδημία. Η οποία φτάνει έτσι κι αλλιώς στο τέλος της κατά την άνοιξη σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει διαλογή ασθενών. Αν έρθει ένας ανεμβολίαστος με τρία παιδιά και νέος και ένας εμβολιασμένος 80 χρονών κι έχεις μια θέση, τι κάνει ο γιατρός;
 
Υιοθετώντας όμως τώρα μια επαναστατική τάση (και πολύ περισσότερο κατά του εμβολιασμού ή των μέτρων περιορισμού του ιού) είναι λίγο σαν να μπάζει ένα καράβι, έτοιμο να πάει στον πάτο, και ο ναύτης να διαμαρτύρεται ή να απεργεί για τις άθλιες συνθήκες ή τους πενιχρούς μισθούς. Άκαιρο, άκυρο και καθόλου εποικοδομητικό.
Ότι υπήρξε κακός χειρισμός (στο 2ο λοκνταουν) ή ότι δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό, σαφως και δεν αιτιολογεί την επιλογή κάποιου να μην κάνει το εμβόλιο. Αλλά δεν έχουν κρατηθεί ούτε τα προσχήματα. Τι προσλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και που έπεσαν τα λεφτά, που δεν υπάρχουν, αλλά εμφανίζονται εκεί που θέλουμε. Δεν θέλουμε ΜΕΘ γιατί τι θα τις κάνουμε μετά (έχουμε λύσει όλα τα παρόντα προβλήματα και πρέπει να ασχοληθούμε με το τι θα γίνει 2 χρόνια μετά), δεν θέλουμε πυροσβέστες γιατί 6 μήνες κάθονται, δεν θέλουμε εκείνο δεν θέλουμε το άλλο, αλλά θέλουμε αστυνομικούς (ανεκπαιδευτους) και καινούρια οχήματα γι'αυτους.
 
Θα βάλω και άλλη βενζίνη στο νήμα αυτό που μας κάνει να διαφωνούμε τόσο ωραία και δημιουργικά.
Τι άποψη έχετε για την κίνηση του Άρη Σερβετάλη;

 
Αν δεχθούμε τις εξηγήσεις που έδωσε, θα έλεγα ότι έχει δίκιο από την άποψη ότι παραμένει σταθερός στις αρχές του. Ο ίδιος λέει πως πολύ νωρίς, από το καλοκαίρι είχε ενημερώσει τους παραγωγούς πως σε περίπτωση τέτοιων μέτρων δε θα συνέχιζε και είχε προτείνει να τον αντικαταστήσουν. Οπότε έχουμε έναν άνθρωπο που σταματά μια θεατρική επιτυχία για να μη συμπορευθεί με κάτι που δεν συμφωνεί. Κάτι κραυγές συναδέλφων του για "ανθρώπους που μένουν χωρίς δουλειά" τις θεωρώ υποκριτικές όταν έχουν σταματήσει παραστάσεις κα σειρές για εγωιστικούς τσακωμούς μεταξύ ηθοποιών, σκηνοθετών κλπ. Τώρα για την ουσία των μέτρων, άποψή μου ότι πρόκειται περί τριχών. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κολλάει στο σούπερ μάρκετ(που βλέπω κάτι τεράστιες ουρές) ή στα ΜΜΜ και κολλάει στα θέατρα που μπορείς να βάλεις και κάποιες αποστάσεις τουλάχιστον.
 
Δεν διαφωνώ στην τοποθέτησή σου @Μοκαντάσα αλ Σάφερ , μόνο που υπάρχει μια διαφορά στα ΜΜΜ και Μετρό από τα θέατρα. 1. Στα θέατρα υπάρχουν οι ηθοποιοί, οι οποίοι είναι απροστάτευτοι (χωρίς μάσκα) σε έναν κλειστό χώρο, κάθε μέρα, για όλη τη σεζόν (και χωρίς επιλογή). Απλά ως υποσημείωση.
 
Δε νομίζω πως κινδυνεύουν ιδιαίτερα. Η σκηνή είναι μακριά και αν υπάρχει σωστός εξαερισμός δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντίθετα στο λεωφορείο είμαστε κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον(αφού και στα μισά καθίσματα δεν μπορείς να κάτσεις, άλλο ένα λαμπρό μέτρο), ενώ οι υπάλληλοι στο σούπερ μάρκετ έχουν πιο άμεση επαφή και πολλούς ανισόρροπους ανθρώπους να πηγαίνουν εκεί. Ήμουν φύλακας σε σούπερ μάρκετ και ξέρω πως είναι τα πράγματα. Και τώρα είναι χειρότερα από τότε.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τα μέτρα δεν είναι λαμπρά. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σύνθετη και ιδιαιτέρως δύσκολη. Όποιος από εδώ, από εμάς, αναλάμβανε να βγάλει μέτρα, αυτά στους υπόλοιπούς μας θα φάνταζαν ως κάποιον βαθμό ελλιπή, παράλογα, ανόητα κτλ. Κάποιοι άνθρωποι θα θίγονταν άμεσα, και θα σε βλέπαν έως κι εχθρό, ενδεχομένως με μένος, κι ο μέσος άνθρωπος θα γελούσε ειρωνικά στο ένα και το άλλο, που θέσπισες, σε μια προσπάθεια να ανακόψεις την εξάπλωση του ιού. Αυτό, σχετικά με την γενικότερη κριτική στα μέτρα.

Ακούω πως "κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλει... " και πραγματικά, απορώ. Φυσικά και μπορεί να σου επιβάλει. Το να μας επιβάλλονται πράγματα είναι μέρος της κοινωνικής ζωής. Πόσο μάλλον σε καιρό υγειονομικής κρίσης.

Εάν γίνει πόλεμος το κράτος μπορεί να με καλέσει σε επιστράτευση, στην οποία θα πρέπει να πάω. Η επιστράτευση αυτή δεν είναι για το προσωπικό μου καλό. Το αντίθετο. Σε ενδεχόμενη μάχη μπορώ να σκοτωθώ ή να μείνω ανάπηρος. Θα μου επιβληθεί η επιστράτευση για το γενικότερο καλό (του κράτους, του έθνους, της ευρύτερης ομάδας.)

Το αστείο, με τα εμβόλια, είναι πως σου επιβάλλεται, έμμεσα ή άμεσα, κάτι για το δικό σου καλό, που θα συμβάλει και στο καλό της ευρύτερης ομάδας. Δηλ. πού να σου επιβάλουν και να παρουσιαστείς σε επιστράτευση!

Και ναι, η πανδημία είναι μια ιδιαίτερη κι επικίνδυνη συγκυρία, όπως είναι ένας πόλεμος. Και ναι, σε μια τέτοια περίσταση μπορούν να σου επιβληθούν πράγματα, για το καλό της ευρύτερης ομάδας.
 
Εχτές έδινα εξετάσεις για ένα δίπλωμα που θέλω να βγάλω. Μου ζήτησαν μάσκα, γάντια και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test.
Το πιστοποιητικό το είχα στο κινητό μου σε app όπως οι πιο πολλοί. Βγάζω ταυτότητα και περιμένω στην σειρά μου να γίνει έλεγχος από την πόρτα. Γίνεται μια παρατήρηση από την Κυρία της πόρτας προς εμάς να φορέσουμε γάντια πριν μπούμε μέσα στην αίθουσα... φτάνει η σειρά μου... η Κυρία χωρίς γάντια ακουμπάει την ταυτότητα μου και το κινητό μου διότι δεν είχε σκάνερ και ήθελε να δει το ονοματεπώνυμο... πάμε στην αίθουσα και μας βάζουν να κάτσουμε σε γραφεία δίπλα δίπλα χωρίς καμία απόσταση μεταξύ μας, χωρίς εξαερισμό, χωρίς παράθυρα.
Όταν ερωτήθηκαν οι εξεταστές από κάποιον γιατί εμείς φοράμε γάντια και γιατί εκείνοι όχι... μας απάντησαν πως βγάζουμε γλώσσα... Να σημειώσω εδώ ότι είμαι 34 ετών και οτι δεν είμαι φοιτήτρια και ούτε οι υπόλοιποι ήταν... Οι ηλικίες ήταν κοντά στα 40.

Εγώ προσέχω για εμένα και για τον διπλανό μου. Το ίδιο κάνω με τους φίλους μου. Δεν βλέπω το ίδιο να τηρεί η πολιτεία προς εμάς. Δεν γίνεται να μου ζητάνε εμβολιασμούς, γάντια, μάσκες και ένα ρημάδι παράθυρο να μην το ανοίγουν...

Τα μέτρα πέρα ότι είναι άδικα, δεν έχουν λογική... Αν ο κάθε επιχειρηματίας δήλωνε τι κοίνο θα ήθελε να έχει... όλα θα ήταν πιο εύκολα... Θέατρο για εμβολιαμένους, θέατρο για ανεμβολιάστους... μικτό; ακόμη καλύτερα... ας έβαζε 50% εμβολιασμένους και 20% μην εμβολιασμένους σε ειδικές θέσεις με αποστάσεις... αφού κράτος πιστεύεις ότι το εμβόλιο σώζει...

Γενικά θεωρώ άκυρα τα μέτρα είτε είναι εκκλησία, είτε θέατρο, είτε μουσεία είτε οτιδήποτε άλλο.
Επίσης αν και είμαι εμβολιασμένη ποτέ δεν έχω πεί σε γνωστό μου εμβολιάσου διότι κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά. Θα πρέπει να ρωτήσει τον γιατρό του.

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά τα πράγματα θα γίνουν πιο άσχημα και όχι 3 δόση θα κάνουμε... μέχρι 8 δόσεις θα φτάσει περίπου... και δεν είμαι καθόλου χαρούμενη με όλο αυτό το πανηγύρι και με τον διαχωρισμό...
 
Το πιο πιθανό είναι να ρωτά γιατρούς μέχρι να βρει αυτόν που θα του πει αυτά που θέλει...
Δεν μπορώ να τους κρίνω. Αν κάποιος φοβάται για την υγεία του και το σκέφτεται για εμένα είναι λογικό. Προσωπικά έκανα μήνες να το πάρω απόφαση. Έκανα εξετάσεις αίματος και εξετάσεις αν έχω αλλεργίες... επίσης ρώτησα και για τα γυναικολογικά... Δεν είναι μια εύκολη απόφαση... ειδικά όταν οι μεγάλες εταιρίες του εμβολίου δεν παίρνουν την ευθύνη και ούτε το ίδιο το κράτος...
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι αρνητές απλά δεν έχουν πιστεί για το εμβόλιο...
 
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι αρνητές απλά δεν έχουν πιστεί για το εμβόλιο...
Μέχρι και γιατροί... Γενικά έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους που είναι σοβαροί και έχουν λογικές αμφιβολίες. Αλλά τους πνίγουν οι φωνές για τα τσιπάκια, τα G5, τους σαυρανθρώπους κλπ κλπ

Πάντως, ξέρω ανθρώπους που πραγματικά αυτό κάνουν. Πάνε από γιατρό σε γιατρό μέχρι να βρουν αυτόν που θα τους πει αυτό που θέλουν.
 
Τώρα για την ουσία των μέτρων, άποψή μου ότι πρόκειται περί τριχών. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κολλάει στο σούπερ μάρκετ(που βλέπω κάτι τεράστιες ουρές) ή στα ΜΜΜ και κολλάει στα θέατρα που μπορείς να βάλεις και κάποιες αποστάσεις τουλάχιστον.
Σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά είναι σαν να παρατηρείς το προφανές. Η λογική των μέτρων δεν έχει να κάνει με τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά με την έμμεση επιβολή εμβολιασμού σε αυτούς που αρνούνται πεισματικά και έχουν δημιοργήσει όλο αυτό το πρόβλημα. Για αυτό και βγήκε η κυβέρνηση σήμερα και είπε ότι είναι "ευχαριστημένη" από τις καινούργιες αιτήσεις που έγιναν για την πρώτη δόση. Με τέτοια αστεία μέτρα κανείς δεν περίμενει να περιοριστεί η πανδήμια, μόνο με ένα ολικό lockdown στους ανεμβολίαστους θα μπορούσαμε να δούμε κάποια αισθητή μείωση, αλλά δεν μπορεί να γίνει για ευνόητους λόγους. Όλοι ποντάρουν σε αύξηση των εμβολιασμένων, και ειδικά για τους πολιτικούς, αυτό είναι μονόδρομος και σανίδα σωτηρίας που θα τους βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση που δεν τους σύμφερει να υπάρχει, γιατί θα υπάρξει πολιτκκό κόστος, όπως και να επιλέξουν να διαχειριστούν την πανδημία.
 
Ίσως αυτό που θα πω να είναι κοτσάνα αλλά πιστεύω ότι οι τόσοι αιώνες Τουρκοκρατίας μας έχουν αφήσει με το κόμπλεξ του ραγιά. Γενικά εδώ στα Βαλκάνια είμαστε υπερευαίσθητοι και αλλεργικοί σε οποιαδήποτε υπόδειξη ή επιταγή, συνεχώς νομίζουμε ότι προσπαθούν να μας ξεγελάσουν, να μας υποτάξουν και πάει λέγοντας. Αντιδράμε αρνητικά στα πάντα, ακόμα και αν πρόκειται για το καλό μας.
 
Αντιδράμε αρνητικά στα πάντα, ακόμα και αν πρόκειται για το καλό μας.
Δεν είναι ελληνικό ή βαλκανικό το θέμα. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν σε Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία. Και αυτοί δεν είχαν τουρκοκρατία.
 
Δεν είναι ελληνικό ή βαλκανικό το θέμα. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν σε Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία. Και αυτοί δεν είχαν τουρκοκρατία.
Το ξέρω ότι οι διαδηλώσεις έχουν γίνει στις πάνω χώρες όπως και το ότι αυτές δεν είχαν τουρκοκρατία, γενικά μιλούσα κι όχι για τα συγκεκριμένα γεγονότα. Αλλά το ότι είμαστε τέρμα κομπλεξικοί και ξερόλες στα Βαλκάνια ισχύει, εξού και το τεράστιο ποσοστό αρνητών.
 
Μέχρι και γιατροί... Γενικά έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους που είναι σοβαροί και έχουν λογικές αμφιβολίες. Αλλά τους πνίγουν οι φωνές για τα τσιπάκια, τα G5, τους σαυρανθρώπους κλπ κλπ
Εμένα προσωπικά το ότι κάποιοι γιατροί έχουν τις αμφιβολίες τους για τα εμβόλια πραγματικά με προβληματίζει και ας έχω εμβολιαστεί.
Λέμε να μην ακούμε τον κάθε άσχετο π.χ Πετράκο που δεν έχει καμία σχέση με την Ιατρική αλλά γιατί να μην ακούσουμε γιατρούς; Αν γινόταν μια επιτροπή από αυτούς που συμφωνούν και μη και ελύναν απορίες πιστεύω θα ήταν πιο εύκολο να αποφασίσουμε αν πρέπει ή όχι. Στο κάτω κάτω ο γιατρός που είναι αρνητικός με τον εμβολιασμό έχει σπουδάσει τουλάχιστον 10 χρόνια ιατρική συν πόσα χρόνια εμπειρίας σε νοσοκομείο συν ότι αυτοί πάντα διαβάζουν γιατί η ιατρική προχωράει...
Τους αρνητές από την ιατρική θα έπρεπε να τους αναλάβει η σύνοδος των γιατρών... αν υπάρχει κάτι τέτοιο... Να κάνουν σεμινάρια, διαλέξεις... οτι κάνουν τέλος πάντων.

Γιατί; υπάρχει αμφιβολία πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα έρθει το τσιπάκι; Συγνώμη αλλά και ένας ασχετός θεωρώ το βλέπει πλέον αυτό. Το διαφημίζουν ήδη στην τηλεόραση. Το λάθος που κάνουν οι πιο πολλοί είναι πως συγκρίνουν το εμβόλιο με το τσιπάκι... άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Ωστόσο και εγώ πιστεύω πως μέσα από την υποταγή στον εμβολιασμό θα έρθει κάποια στιγμή και αυτό το περιβόητο τσιπάκι και θα το πασάρουν... είναι για το καλό σου... για να μην σε κλέβει κανείς... που να κουβαλάς τώρα κάρτες, άμκα, αφμ... δεν είναι πιο εύκολο να περνάς απλά το χεράκι σου;
 
Όποιος από εδώ, από εμάς, αναλάμβανε να βγάλει μέτρα, αυτά στους υπόλοιπούς μας θα φάνταζαν ως κάποιον βαθμό ελλιπή, παράλογα, ανόητα κτλ.
Εγω αναφέρθηκα σ' αυτό, και εννοείται πως σε ένα υποθετικό σενάριο δεν θα μπορούσα να ικανοποιήσω ούτε τους μίσους. Αλλά αν δεν ήθελα να ενισχύσω τη δημόσια υγεία, επειδή έχω φίλους κλινικαρχες ή οτιδήποτε, τα όρθιος κολλάει, καθισμένος δεν κολλάει, και τα χίλια μύρια που έχω ακούσει, θέλουν πολλή προσπάθεια για να τα σκαρφιστεί κάποιος, ακόμη κι αν είναι γκαφατζής σαν εμένα. Το σενάριο ανεμβολιαστος αστυνομικός ελέγχει ανεμβολιαστους πολίτες, ίσως το σκεφτόμουν, όχι επειδή θα φοβόμουν να επιβάλλω τον εμβολιασμό στον στρατό μου, αλλά επειδή μου αρέσει η επιθεώρηση, θα ταίριαζε σαν παράσταση στο Περοκε.
Ακούω πως "κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλει... " και πραγματικά, απορώ.
Αν το άκουσες από εμένα, επειδή το λέω πιο πάνω, αναφερόμουν στο φάγωμα μεταξύ εμβολιασμενων κι ανεμβολιαστων. Όσο δεν έχει προβλημα κάποιος που εμβολιαστηκα, και δεν μου λέει κουταμάρες για 5G ώστε να με κάνει πέρα, γιατί να τον περιθωριοποιησω εγώ; Ή να μην του μιλάω; ή όποτε του μιλάω να του λέω συνεχώς για τον εμβολιασμό. Είναι ήδη στην πρεσσα, του δίνω χώρο να αναπνεύσει και κάποια στιγμή θα έρθει και ο εμβολιασμός του. Ή γιατί να τον βγάλω σε αναστολή χωρίς να του δίνω κάτι ώστε να βγάζει κάποια έξοδα του; Οι ίδιοι υγειονομικοί δεν πάλευαν σε μονάδες κοβιντ πριν βγει το εμβόλιο; (Ζω με νοσηλευτη). Αυτούς δεν χειροκροτουσαν στα μπαλκόνια; (άλλη γελοιότητα κι αυτή).
Τελειωνοντας, να πω ότι το εμβόλιο δεν το έκανα για τον συνάνθρωπο μου. Για τον εαυτουλη μου το έκανα. Τώρα, αν είναι καλό και για τους άλλους, αυτό είναι ένα μπόνους.
 
Top