Καλησπέρα, αγαπημένοι.
Αποφάσισα, χωρίς να ρωτήσω κανέναν, να εγκαινιάσω απο τουτο δω το νημάτιο, μια στηλη με προτάσεις επι παντός του επιστητου (καθότι έχω άποψη Τα Πάντα όπως έχετε καταλάβει έως τώρα) που θα ενημερώνεται κατα τις διαθέσεις μου.
Μιας και σήμερα, λοιπόν, φτιάχνω κριτσινάκια είπα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγη, την προέλευση της οποίας αγνοώ, παρολ' αυτα σε μένα δόθηκε απο έτερη θεία.
Το λοιπόν, θα χρειαστούμε:
500γρ αλευρι πφμτ (φαριναπ, δηλαδίς)
1 ποτήρι κρασί λευκό
>>μπόα σε φούξια χρώμα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1/2 κουταλάκι αλατι
>>μάσκα θαλάσσης
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι ζάχαρη
>>σιντι με τις 4 εποχές
προαιρετικά! ηλιοσπορους και ένα μπαστουνι του γκολφ.
Εκτέλεση:
Βαζουμε να παιζει ο Βιβάλντι, προκειμενου να αρχίσει η ψυχική ανάταση.
Στη συνεχεια, παίρνουμε ένα βαθυ μπώλ και κοσκινιζουμε το αλευρι.
Αφου φορέσουμε το μποα και τη μάσκα, ριχνουμε στο αλευρι τη σοδα, τη ζαχαρη, το άλας κι ανακατευουμε. To αλέγρο της πριμαβέρα δρα καταπραϋντικά επομένως αναδευουμε με μια κάποια χαρη.
Ριχουμε τα υγρα στοιχεία της συνταγης (εξαιρείται η μάσκα θαλάσσης) κι ανακατεύουμε εως ότου η ζύμη γινει ελαστική και μαλακή. Εδω, μπορουμε να κάνουμε μια παυση, αφού κλεισουμε το μπωλ με μια μεμβράνη- και στριβουμε ένα τσιγάρο. Εναλλακτικά, γέρνουμε νωχελικά στο παραθυρο και χαζευουμε τη βροχή (ή τις δεκαοχτούρες απέναντι που θωπεύουν η μια την άλλη).
Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενο μεταξύ τΩν, μιας και φουΘκώνουν.
Εννοείται οτι εχουμε προθερμάνει κανα δεκάλεπτο τον φουρνο στους 180, αέρα. Ψηνουμε μεχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Δε θα σας πω οτι "ξετρελαινουν μικρους και μεγαλους", αλλά οτι τρώγονται για πλάκα, με κρασι, τυρι, ρακή, μπύρα, νερο, καρακόλα κλπ.
Προς δαιχειριστάς, υπερσυντονιστάς και λοιπάς δυνάμεις:
Αν θεωρειτε οτι το παρόν ειναι άκυρο, παρακαλώ να το σβησετε, αλλά να κρατησετε τη συνταγή. )
Μπον απετιτ και σανς!
Ε.
Αποφάσισα, χωρίς να ρωτήσω κανέναν, να εγκαινιάσω απο τουτο δω το νημάτιο, μια στηλη με προτάσεις επι παντός του επιστητου (καθότι έχω άποψη Τα Πάντα όπως έχετε καταλάβει έως τώρα) που θα ενημερώνεται κατα τις διαθέσεις μου.
Μιας και σήμερα, λοιπόν, φτιάχνω κριτσινάκια είπα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγη, την προέλευση της οποίας αγνοώ, παρολ' αυτα σε μένα δόθηκε απο έτερη θεία.
Το λοιπόν, θα χρειαστούμε:
500γρ αλευρι πφμτ (φαριναπ, δηλαδίς)
1 ποτήρι κρασί λευκό
>>μπόα σε φούξια χρώμα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1/2 κουταλάκι αλατι
>>μάσκα θαλάσσης
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι ζάχαρη
>>σιντι με τις 4 εποχές
προαιρετικά! ηλιοσπορους και ένα μπαστουνι του γκολφ.
Εκτέλεση:
Βαζουμε να παιζει ο Βιβάλντι, προκειμενου να αρχίσει η ψυχική ανάταση.
Στη συνεχεια, παίρνουμε ένα βαθυ μπώλ και κοσκινιζουμε το αλευρι.
Αφου φορέσουμε το μποα και τη μάσκα, ριχνουμε στο αλευρι τη σοδα, τη ζαχαρη, το άλας κι ανακατευουμε. To αλέγρο της πριμαβέρα δρα καταπραϋντικά επομένως αναδευουμε με μια κάποια χαρη.
Ριχουμε τα υγρα στοιχεία της συνταγης (εξαιρείται η μάσκα θαλάσσης) κι ανακατεύουμε εως ότου η ζύμη γινει ελαστική και μαλακή. Εδω, μπορουμε να κάνουμε μια παυση, αφού κλεισουμε το μπωλ με μια μεμβράνη- και στριβουμε ένα τσιγάρο. Εναλλακτικά, γέρνουμε νωχελικά στο παραθυρο και χαζευουμε τη βροχή (ή τις δεκαοχτούρες απέναντι που θωπεύουν η μια την άλλη).
Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενο μεταξύ τΩν, μιας και φουΘκώνουν.
Εννοείται οτι εχουμε προθερμάνει κανα δεκάλεπτο τον φουρνο στους 180, αέρα. Ψηνουμε μεχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Δε θα σας πω οτι "ξετρελαινουν μικρους και μεγαλους", αλλά οτι τρώγονται για πλάκα, με κρασι, τυρι, ρακή, μπύρα, νερο, καρακόλα κλπ.
Προς δαιχειριστάς, υπερσυντονιστάς και λοιπάς δυνάμεις:
Αν θεωρειτε οτι το παρόν ειναι άκυρο, παρακαλώ να το σβησετε, αλλά να κρατησετε τη συνταγή. )
Μπον απετιτ και σανς!
Ε.