Παρολ' αυτα, εξακολουθω να πιστευω οτι τα παραβραζεις (γιατι μπαινουν κι αλλου),which is fine by me.
Κλόπη-λέφτ ενσαλάδα
(σχεδόν πιστή αντιγραφή πιάτου που δοκίμασα)
Τα χρειώδη:
- Iceberg
- Καρότο
- Πράσινο μήλο (καβάκια)
- Φέτα τσηζ (ζαράκια)
- Κους κους (προσοχή, όχι το ζυμαρικό) καμιά χούφτα, περίπου.
- Ηλιόσπορους (ε καθαρισμένους, βρε αδελφέ!!)
- Βινεγκρε (η δική μου εκδοχή περιλαμβάνει μουστάρδα, λεμόνι, λάδι, αλάτι. Η δική τους, δεν ξέρω.)
Δεν έχω να σου πω και πολλά για την εκτέλεση. Βάλε όσο σου γεμίζει το μάτι. Λίγη προσοχή θέλει το κους κους: Αν μπεί όπως είναι, να φροντίσεις να έχει κάμποσο υγρό στοιχείο η σαλάτα ώστε να μαλακώσει κάπως. Αν αποφασίσεις να το μουλιάσεις σε νερό πριν το χρησιμοποιήσεις, θέλει πολύ λίγο χρόνο για να μην παραμαλακώσει. Η ουσία είναι να κρατάει την λίγο τραγανότητά του.
Επίσης, το καρότο δείχνει πολύ καλύτερα αν το κόψεις με το peeler σε μακριές λωριδίτσες.
Και επειδή μπορεί να σου αρεσουν οι βίδες*, αλλά να βαριέσαι τα πολλά τσουμπλέκια (κατσαρολικά) ή μπορεί να είσαι τύπος που αντιπαθεί παντώς είδους σάλτσες, όπως εγώ, μπορείς να πάρεις τα αγαπημένα μου ντοματινια (βελανίδια), φέτα τσήζ, ίσως ροδελίτσες πράσινης ελιάς και ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά. Λίγο λάδι.
Αν δεν έχεις ντοματίνια, ωραιότατα ταιριάζει τόνος (σε νερό) ή σολομός (αφου τον έχεις ψησει πρώτα) και μαϊντανός, και τριμμένο τζίντζερ ή λάιμ. Προσωπικά, δε μου ταιριαζει γευστικά το τυρί με το ψάρι, εσύ κάνε όπως προτιμάς. Λίγο λάδι.
*Βίδες, κοχύλια, κοφτό, πέννες κτλ.
Ευχαριστω, παρακαλείτε.