Η μικρή Λιλίκα

Η γλυκιά Martine των Γάλλων και Βέλγων στις διάφορες περιπέτειές της, σε παραπάνω από 50 βιβλία, αιχμαλώτισε την παιδική μου φαντασία όσο λίγα παιδικά βιβλία. Σε αυτό ασφαλώς συνέβαλε η καταπληκτική εικονογράφηση του Marcel Marlier. Τα κείμενα είναι του Gilbert Delahaye. Η σειρά ξεκίνησε το 1954 και τελείωσε το 2006. Με μια γρήγορη ματιά στα κουτιά των παλιών βιβλίων μου, ανακάλυψα ότι το μόνο παραμύθι της σειράς που έχω σε καλή κατάσταση είναι το "Η Λιλίκα στην αγορά" (στην πρώτη φωτογραφία με γαλλικό εξώφυλλο).

Εσείς τα γνωρίζατε άραγε; 
Οοοοοοο ήταν από τα πιο αγαπημένα μου παραμύθια :γιούπι: Είχα δυστυχώς μόνο ένα, αλλά το λάτρευα, το διάβαζα ξανά και ξανά και οι εικόνες ήταν ονειρεμένες!!!
Φυσικά το έχω ακόμα, είναι με τη Λιλίκα στο αεροπλάνο:

όπου η Λιλίκα ετοιμάζεται για ταξιδάκι και πρέπει να αφήσει πίσω το σκυλάκι της, όμως εκείνο τρυπώνει στις αποσκευές και όταν η Λιλίκα κατεβαίνει από το αεροπλάνο τρέχει κοντά της και είναι όλοι ευτυχισμένοι :γιούπι:

Μα τι ωραίες ιστορίες που είχαμε...
 
Μπράβο, Αλίκη! Ποτέ δεν με απογοητεύεις! :)))

Θυμάμαι ότι είχα σίγουρα και τα γενέθλια της Λιλίκας και ίσως και 2-3 ακόμη, όμως δεν διασώθηκαν απ' τη λαίλαπα του χρόνου! :συγνώμη:

Άλλο ένα highlight ήταν οι μικρές εικονίτσες στο πρώτο και τελευταίο δισέλιδο του κάθε βιβλίου, με τις περιπέτειες της μικρής ηρωίδας από τα διάφορα άλλα βιβλία! Γενικά, ήταν πολύ προσεγμένα παραμυθάκια! Γι' αυτό και μας μείναν αξέχαστα, φυσικά!
 
χαχαχα καλά, διάβαζα τόσο πολύ βιβλία όταν ήμουν μικρή που νομίζω πιο πολλά παιδικά βιβλία μου θυμάμαι απ' ότι παιδικές σειρές :χαχαχα:
 
Και πολύ καλά έκανες. Δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο, δυστυχώς!
Δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή σπάνιζαν τα βιβλία τότε. Δεν υπήρχε και μεγάλη ποικιλία.
Τις παιδικές σειρές και ταινίες πάντως τις έφαγα με το κουτάλι. Παράπονο δεν έχω! :))
 
Top