Θα το αγόραζες αν το είχες διαβασμένο;

Ειφφελ

Κοινωνός
Είχα δανειστεί το ο κόσμος της Σοφίας, μου άρεσε πολύ και το αγόρασα πριν το επιστρέψω. Έχω καταλήξει να έχω και τα δύο στην βιβλιοθήκη μου. (υπάρχει λόγος που μου είναι λίγο δύσκολο να το επιστρέψω αυτή τη στιγμή, δεν είμαι κακός). Έχω αγοράσει το άκου ανθρωπάκο μετά που το διάβασα και το ο υπαρξισμός είναι ανθρωπισμός μου το έκανε δώρο το άτομο που μου το είχε δανείσει (θα το αγόραζα εγώ αλλιώς). Πάντως είναι πολλά που έχω δανειστεί για να διαβάσω αλλά δεν τα έχω αγοράσει
 

Χρυσόστομος

Κοινωνός
Ειφφελ το ίδιο βιβλίο τον κόσμο της Σοφίας το ειχα δανειστει, διαβασει και επιστρεψει και μετα απο καποιους μήνες το αγορασα γιατι ηθελα να ξαναδιαβάσω κάποια αποσπασματα αλλα και ήθελα να υπάρχει στην βιβλιοθήκη μου. Επίσης και 2-3 ακόμα βιβλία τα αγορασα ενω τα είχα διαβασμένα γιατι ηθελα να τα ξαναδιαβάσω.
 

Ειφφελ

Κοινωνός
Βασικά δεν το έχω ξανά διαβάσει. Το πήρα γιατί θα ήθελα να το διαβάσω στα παιδιά μου στο μέλλον όταν κάνω. Εύχομαι να μην το ξεχάσω και μακάρι να μου το θυμίζει αυτό το βιβλίο.
 

Στυλιανός

Όμορφο Νιάτο
Είναι τόσα τα βιβλία που θα ήθελα να διαβάσω και η πιθανότητα να θέλω να διαβάσω ξανά ένα βιβλίο που έχω διαβάσει είναι πολύ μικρή, γι' αυτό δεν θέλω να τα αγοράζω. Αλλά το έχω κάνει για 2-3 βιβλία :ντροπή:
 

Άγγελος Κ

Όμορφο Νιάτο
Ξεκίνησα να διαβάζω τον Καπετάν Μιχάλη, φαντάρος στον Άη Στράτη.
Μισοδιαβασμένο το ξέχασα στη Λήμνο (πάνω στον πανικό της μετάθεσης).
Αρκετά χρόνια αργότερα, το αγόρασα εκ' νέου και το διάβασα από την αρχή.
Πέρσι έμαθα για μία κίνηση συγκέντρωσης βιβλίων για την στελέχωση της βιβλιοθήκης του Άη Στράτη και το έδωσα χωρίς δεύτερη σκέψη. (Για συναισθηματικούς λόγους)
Και ΝΑΙ θα το αγοράσω και τρίτη φορά γιατί λείπει από την βιβλιοθήκη μου! :)
 

Τζο

Όμορφο Νιάτο
Επειδή με την σύγχρονη λογοτεχνία την πατάω τώρα τελευταία, τα ψάχνω πρώτα στην βιβλιοθήκη και αν μου αρέσουν τα αγοράζω. Τα κλασσικά που έχω τα αγόρασα χωρίς να τα έχω ξαναδιαβάσει γιατί τα ήθελα στην βιβλιοθήκη μου, μόνο την τζέην έυρ είχα δανειστεί και μετά την αγόρασα.
 

Μακρυγιάννης

Κοινωνός
Παλιότερα είχα κοινή βιβλιοθήκη με τον αδερφό μου. Όταν τη μοιράσαμε, ορισμένα βιβλία μου έλλειπαν. Ήθελα να τα έχω και να τα ξαναδιαβάζω. Π.χ. Το Άξιον Εστί και Τα Ρω του Έρωτα του Ελύτη, Ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη, το Κατά Σαδδουκαίων του Μ. Κατσαρού και μερικά άλλα. Σιγά σιγά τα αγόρασα πάλι. Σε ορισμένα όμως δεν βρήκα την ίδια έκδοση με αυτήν που υπήρχε στο πατρικό μου.:λυγμ:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σε ποια πόλη ζεις, Μακρυγιάννη; Διότι εάν ζεις στην Αθήνα, με επίμονες καταδρομικές στο Μοναστηράκι θα αναπληρώσεις κι άλλα κενά.

Στην τελευταία μου επίσκεψη βρήκα για μισό ευρώ σ' έναν πάγκο έναν τόμο από την (ροζ) Ποιητική Ανθολογία του Λίνου Πολίτη στις Εκδόσεις Γαλαξίας, που είχα κάποτε της μητέρας μου, χάθηκε εξαιτίας της νεανικής μου αμέλειας κι έλεγα πως δεν θα το ξανάβλεπα ποτέ. (Την οποία ανθολογία έχω πλήρη σε νέα έκδοση, παρεμπιπτόντως.)
 

Μακρυγιάννης

Κοινωνός
Στο Ηράκλειο της Κρήτης ζω. Στο Μοναστηράκι έκανα τακτικές επιδρομές, τα τέσσερα χρόνια της ζωής μου που έμεινα στην Αθήνα. Αξέχαστες εμπειρίες. :)
 
Ναι
δε μπορώ να υπολογίσω αναλογίες
σίγουρα όμως αγοράζω βιβλία που έχω δανειστεί και μου άρεσαν
μάλιστα τα δυο π΄ρωτα βιβλία που απέκτησα ως έφηβος,μου τα είχε δανείσει ένας φίλος μου
τα διάβασα και έπειτα μάζεψα λεφτά και πήγα να τα αγοράσω
 
Top