Τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών τον ολοκλήρωσα στο τέλος του Νοέμβρη.
Καθώς αγόρασα το Σιλμαρίλλιον αποφάσισα να θυμηθώ κάποια πράγματα πχ αναφορές σε πρώτη εποχή ή ακόμα ξαναδιάβασα το παράρτημα, κυρίως το πρώτο όπου αναφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το background του Άρχοντα, αλλά δυστυχώς αρκετά γεγονότα δεν τα θυμάμαι.
Δηλαδή θυμάμαι κάποιες σκηνές και ξέρω πως θα πρέπει να ανατρέξω στην τάδε σελίδα να τις θυμηθώ, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες για την πορεία των γεγονότων δυστυχώς και ο 'Αρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι τεράστιος ώστε να ξεκινήσω να τον διαβάζω από την αρχή. Θα ξεκινήσω σύντομα το Σιλμαρίλλιον και στο μέλλον θα ξαναδιαβαστεί ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.
Από ότι γνωρίζω και το Σιλμαρίλλιον περιέχει περίληψη για τα γεγονότα του Άρχοντα , οπότε θα μου τα θυμίσει. Εδώ είχα ξεχάσει πως πέθανε ο Σάρουμαν αλλά ήξερα πως πρέπει να ανατρέξω στην τάδε σελίδα για να θυμηθώ την τύχη του.
Δηλαδή δεν θυμάμαι γεγονότα με κάθε λεπτομέρεια αλλά καθώς τα έχω διαβάσει, θυμάμαι αποσπασματικά και το σε ποιά σελίδα βρίσκονται να τα θυμηθώ..πχ θυμόμουν πως υπάρχει διάλογος Γκίμλι- Εομερ για Γκαλάντριελ, θυμόμουν για αναφορές στην Έλμπερεθ, στον Μπέρεν την Λούθιεν, την Κελέμπριαν κλπ αλλά δεν θυμόμουν την ακριβή πορεία των γεγονότων και το τι ακριβώς ειπώθηκε. Θυμόμουν πως κάτι παίχτηκε με Σάρουμαν στο Σαϊρ αλλά όχι πως πέθανε. κλπ