Θυμάστε όσα διαβάσατε;

Πολυξενη

Κοινωνός
Εξαρταται απο το βιβλιο, υπάρχουν καποια που διαβασα πριν παρα πολλά χρόνια και θυμαμαι λεπτομέρειες και καποια που διάβασα περυσι και θυμάμαι μόνο τον τίτλο
 

Έλλη Μ

Μύστης
Οχι μόνο εχω ξεχάσει βιβλια που έχω διαβάσει, πρόσφατα ανακάλυψα οτι εχω ξεχάσει οτι τα έχω (αγοράσει) και επαναλαμβάνω την αγορά. Μεσα στο έτος, αγόρασα δυο βιβλία που ανακάλυψα οτι τα ειχα ήδη. Και διαβάσει. (Για το ένα, μάλιστα, εχω αποδειξη ανάρτησή μου κάπου εδώ τη λέσχη για το πότε το πήρα, πότε το διάβασα, πώς μου είχε φανει κι άλλα κομψά :ουχ:)
 

Σελεφά

Κοινωνός
Συνήθως θυμάμαι την υπόθεση και συγκεκριμένες στιγμές αγαπημένων ιστοριών, αλλά όχι πολλές λεπτομέρειες.
Τουλάχιστον της τελευταίας 5ετίας...
Μπορώ να φέρω στη μνήμη μου πως ένιωσα όταν διάβασα ένα βιβλίο.
(Αν νευριάσα το θυμάμαι πιο έντονα)
Τα αδιάφορα συνήθως τα ξεχνάω, ενώ σε αυτά που δε μου άρεσαν, αν έχουν κάτι χαρακτηριστικό το θυμάμαι.
Επίσης, βοηθάει πολύ αν γράψω κριτική για κάποιο βιβλίο.
 

Τσίου

Μύστης
Νόμιζα ότι θυμόμουν. Εστω κάποιες σκηνές από βιβλία που μου άρεσαν πολύ ή από βιβλία που δεν μου άρεσαν καθόλου.
Έτσι νόμιζα μέχρι προχθές. Ειχα να μπω πολύ καιρό στο γουδριντς, μου έσκασαν μαζεμένες ειδοποιήσεις από ανθρώπους που δεν ξέρω, για βιβλία που είχα διαβάσει και δεν αναγνώριζα

Έπρεπε να πατήσω πάνω στην ειδοποίηση, για να διαβάσω την "κριτική" μου, να μου δημιουργηθούν δύο νέες ρυτίδες από το κριντζάρισμα, και να πω: Ααα ναιαι. Κάτι θυμάμαι.
Οπότε, θα συμφωνήσω με @Σελεφά, βοηθουν οι κριτικές.
 

Στιλλ ιλλ

Κοινωνός
Με λύπη συνειδητοποιώ οτι δεν μου έχει μείνει η αίσθηση ή και τα συναισθήματα που είχα όταν διάβαζα ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Ίσως εν μέρει μόνο και σε κάποια που τα θεωρώ πολύ σημαντικά για διάφορους λόγους αν και κάπως ξεθωρισμένα. Πιο πολύ όμως με πειράζει που δεν συγκράτησα σε ένα τετράδιο σκέψεις και συναισθήματα που ήταν διατυπωμένα με τρόπο που με έκαναν να σκεφτώ και να αισθανθώ. Όλο λέω οτι θα το κάνω και δεν το κάνω ποτέ τελικά.
 
Top