Ιστορία Ελληνικού έθνους - Παπαρρηγόπουλος απο National Geogrraphic

Κυκλοφορεί ξανά στα περίπτερα το συγκεκριμένο έργο. Ο πρώτος και ο δεύτερος τόμος είναι στην τιμή των 1,99 ευρώ. Να δούμε αν θα δώσουν μια καλή τιμή και για τους υπόλοιπους τόμους του έργου. Είχα πάρει παλαιότερα αρκετούς τόμους στην τιμή των 7.90 , ενώ τον 1ο και τον δεύτερο στα 1 και 2,9 ευρώ αντίστοιχα. Είδωμεν .....
Πληροφορίες στην σελίδα http://www.iee.gr/
 
Last edited:
Τους υπόλοιπους τόμους τους έχει γράψει σύγχρονη ομάδα ιστορικών. Καθώς επίσης όλοι οι τόμοι έχουν γραφεί ξανα στην νεοελληνική και έχουν γίνει αρκετές νέες προσθήκες με πλούσια εικονογράφιση και βιβλιογραφία.
 
Άρα σαν να λέμε ότι είναι η "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, εμπνευσμένη από τον Παπαρηγόπουλο" και όχι "του Παπαρηγόπουλου" :χμχμ:
 
Την προηγουμενη βδομαδα πηρα τους δυο πρωτους τομους στην τιμη των 1,99 τον καθενα.Μου εκανε εντυπωση η τοσο χαμηλη τιμη αλλα προφανως προκειται για τιμη γνωριμίας, τακτικη που ακολουθει παντα το national geographic.Το εργο είναι πολύ καλο αλλα επειδή είναι μεγαλο(26 τομοι)αν η τιμη δεν είναι συμφερουσα δεν νομιζω πως θα μπει καποιος στη διαδικασια να το αγορασεi και είναι κριμα γιατι είναι χρήσιμα βιβλια,ογκωδη και καλης ποιοτητας.Παντως μεσα στον Δεκεμβριο η Κυριακατικη Δημοκρατια εδινε την Ιστορια του Ελληνικου εθνους του Παπαρρηγοπουλου σε 5 τομους αλλα σε πολύ συμπυκνωμένη μορφη(ειχαν πολύ λιγοτερες σελιδες από αυτά που κυκλοφορουν τωρα) με 4 ευρω
Υπαρχει καποια ενημερωση σχετικα με την τιμη των επομενων τομων?
 
Πριν λίγα χρόνια έχω διαβάσει την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του κ. Κωνσταντίνου Παπαριγόπουλου από τις εκδόσεις Κάκτος. Ανεκτήμιτο έργο για την Ιστορία του Έθνους μας που πιστέυω θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Η σειρά αποτελείται από 20 τόμους, οι 17 από τους οποίους είχε γράψει ο κ. Παπαρηγόπουλος (Προϊστορικοί χρόνοι εώς και το τέλος της Μεγάλης Επανάστασης του 1821) και οι υπόλοιποι 3 είναι από το κ. Παύλο Καρολίδη (Τελευταία περίοδος του 1821 εώς και το 1930). Πιστεύω ότι από πολλούς θεωρείτε ότι η συνέχεια της Ιστορίας του Παπαρηγόπουλου είναι του Καρολίδη. Μία ιδιαιτερότητα είναι ότι ο Καρολίδης δεν είναι αμερόληπτος όπως ο Παπαρηγόπουλος, για τη χρονική περίοδο που εξιστορεί. Ελπίζω να υπάρξει κάποιος ιστορικός ίδιας αξίας όπως ο Παπαρηγόπουλος.
 
Τσέκαρε τα τηλέφωνα που δίνει το site,μπορεί να είναι ενεργή ακόμη.Πάντως επειδή έχω διαβάσει μερικούς τόμους από τον αυθεντικό Παπαρρηγόπουλο σε καθαρεύουσα θεωρώ πως αξίζει η Βυζαντινή Περίοδος,πρωτοποριακή εργασία για τα τότε δεδομένα.
 
Επισης εχω βρει και της εκδοτικης αθηνων αυτην που εχεις και εσυ σε λιγο μεγαλυτερη τιμή Μεταχειρισμένη αλλα σε αριστη κατασταση απ οτι μου ειπανε.
Εσυ τι υα διαλεγες που τα εχεις διαβασει κιόλας?
 
Δεν υπάρχει δίλημμα.Έλεγξε καλά τα μεταχειρισμένα κι αν σε ικανοποιεί η ποιότητα,πάρε τα αμέσως!!! Η ιστορία της "Εκδοτικής" είναι ανυπέρβλητη εργασία.Του Παπαρρηγόπουλου έχει χάσει όπως και να'χει την ταυτότητα της λόγω της δημοτικής.Ακόμη τα χρόνια μετά το 1830 είναι του Καρολίδη και τα σύγχρονα άλλων συνεργατών.Άρα η έννοια "Παπαρρηγόπουλος" είναι κάπως παραπλανητική.Το καλό με την "Εκδοτική" είναι πως πρόκειται για πλήθος ιστορικών που λειτουργούν ομαδικά και το έργο παρουσιάζει εξαιρετική συνάφεια!!!
 
Top