Κάθριν Φίσερ (Catherine Fisher): "Ινκαρσέρον"Τίτλος: Ινκαρσέρον
Συγγραφέας: Κάθριν Φίσερ (Catherine Fisher)
Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή
Σελίδες: 430
Εκδόσεις: Πλατύπους
Έτος Έκδοσης: 2010
ISBN: 978-960-6665-58-5


Όταν άρχισα να το διαβάζω νόμιζα οτι οι κριτικές που είχα διαβάσει ήταν υπερβολικές. Ο κόσμος που περιγράφει είναι τόσο φανταστικός που χρειάστηκα προσπάθεια για να μπω στο κλίμα που ήθελε ο συγγραφέας.

Φτιάχτηκε μια φυλακή απο τους ανθρώπους με σκοπό να απομονώσουν τους εγκληματίες. Μια φυλακή που δεν μπορούσε κανείς (σχεδόν) να αποδράσει ή να μπεί μέσα της. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αυτή η φυλακή είχα πολύ μικρές διαστάσεις, ενός μικρού κύβου που κρεμόταν στην αλυσίδα του ρολογιού του φύλακα της.

Η φυλακή αυτή ήταν ενα αυτόνομο οικοσύστημα που ανακύκλωνε τα πάντα μέσα της και όταν της έλειπε οργανική ύλη την αντικαθιστούσε όπως μπορούσε, γι αυτό έβγαιναν μερικοί άνθρωποι μισοί. Η φυλακή είχε νοημοσύνη, παρακολουθούσε τους φυλακισμένους και τους τιμωρούσε. Φτιάχτηκε για να είναι ο τέλειος κόσμος άλλα στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε ομάδες και έγιναν βίαιοι και ζούσαν υπο άθλιες συνθήκες.

Στον έξω κόσμο κανένας δεν το ήξερε. Όλοι νόμιζαν οτι όλα πήγαιναν καλά. Η κόρη του φύλακα που στην πραγματικότητα ήταν ένα γέννημα της φυλακής που αντικατέστησε ο φύλακας για να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο θάνατος της πραγματικής του κόρης, βρήκε το κλειδί της φυλακής και επικοινωνούσε με φυλακισμένους και βρήκε τρόπο να μπεί μέσα με αυτό για να τους βγάλει.​

Αρκετά ευχάριστο. Ανυπομονώ για τη συνέχεια του βιβλίου.
 
Last edited:
Αν και λιγο (αρκετα) καθυστερημενα...Εμενα μ'αρεσε πολυ το Ινκαρσερον. Με ιντριγκαρε απιστευτα η ιδεα της φυλακης, φοβερη και τορμαχτικη, ειναι αδυνατον αν μην σου προκαλεσει δεος. Τη συνεχεια την διαβασες, το Σαφφικ;
 
Top