Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Έκανα το λάθος μία φορά πριν 3 χρόνια να προσποιηθώ για δύο δευτερόλεπτα την ενθουσιασμένη με ένα βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, που μου δώρισε ένας φίλος. Από τότε, κάθε χρόνο μου φέρνει και ένα βιβλίο της σειράς του Ψυχογιού. Φέτος είχαμε το ¨Φόνοι με αλφαβητική σειρά".

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έκανα το λάθος μία φορά πριν 3 χρόνια να προσποιηθώ για δύο δευτερόλεπτα την ενθουσιασμένη με ένα βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, που μου δώρισε ένας φίλος. Από τότε, κάθε χρόνο μου φέρνει και ένα βιβλίο της σειράς του Ψυχογιού. Φέτος είχαμε το ¨Φόνοι με αλφαβητική σειρά".
Βρε αθεόφοβη, πέταξε κάποια στιγμή πως τελευταία "ξεκόλλησες με τα αστυνομικά" ή κάτι παρόμοιο, και άφησε ένα σχόλιο τι σου αρέσει να διαβάζεις αυτόν τον καιρό.
:χαχα:

Λοιπόν τι κονομήσαμε λόγω γενεθλίων:
1. Κουτσό - CORTAZAR JULIO
2. ΠΕΡΙ ΤΥΦΛΟΤΗΤΟΣ - SARAMAGO JOSE
3. ΧΙΟΝΙ - PAMUK ORHAN το οποίο αλλάχτηκε με Φελιτσιτά - ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ & ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ - ΕΛΥΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ καθώς το είχα ήδη
4. Το κεφάλι του καθηγητή Dowell - ΜΠΕΛΙΑΕΦ ΑΛΕΞΑΝΤΡ
5. Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - BOGDANOV ALEKSANDR
6. Τριλογία ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ - DESPENTES VIRGINIE

:σάλια::γιούπι::διάβασμα3:

Πριν καμμια εβδομαδα μου κάνανε δώρο το Λάθος μέρος λαθος στιγμη και σημερα το Γουειτζερ. Βασικά το δευτερο ήταν παραγγελια στην συζυγο. Με ρωτησε ποιο βιβλίο θες να σου παρω και της ειπα. Νοικοκυρεμένα πράγματα. :))))

Ε! τα άλλα δε μου άρεσαν. Νομίζω είχε 1-2 αισθηματικά
και τα υπόλοιπα ήταν αστυνομικά, όπως του Jack Higgins, Jonathan Kellerman.

Το πρώτο είναι σε wishlist. Το δεύτερο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλιαράκι (αν και απ΄όσο θυμάμαι κομματάκι tricky στην ανάγνωση) και μου θύμησες ότι θα πρέπει να το ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή.

Αντιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο τη θεματολογία του νήματος, αγόρασα σε υπερβολικά πολυαγαπημένο πρόσωπο το πέτρινο τραγούδι του Banks, το οποίο αγαπώ ιδιαιτέρως.

Καλοδιάβαστα, προφανέστατα (που λέει και το υπεραγαπημένο πρόσωπο).

Το πρώτο είναι σε wishlist.
Επειδη το πήρα πρόσφατα απο το Metabook και στραφηκα στων εκδόσεων scripta, που μου αρεσουν πάρα πολύ, παρατηρησα αφενός οτι πρόκειται για την ιδια μετάφραση με αυτή του Μεταιχμιου (του Νικόλα) (η οποια μεταφραση του Κονδύλη, κρινοντας απο το βιβλιο του Monk, θα ειναι πολύ στρωτή και ρέουσα), αφετέρου ειναι η σειρά του Μεταχμιου με το ωραίο, στιβαρό χαρτί κι εξώφυλλο, δηλαδη προκειται για εξισου προσεγμένη έκδοση

Το δεύτερο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλιαράκι (αν και απ΄όσο θυμάμαι κομματάκι tricky στην ανάγνωση)
Tricky λές, ε;; Εγω το θυμάμαι αρκετά παιδαριώδες (;) / πομπώδες (;) στην αρχή, κάπως αφελες το κειμενο, όπως ακριβως παρουσιάζεται και ο μυλωνάς. Και ξερεις τι άλλο;; ακριβώς το ίδιο θυμάμαι να εχω πάθει διαβάζοντας αυτό. Το εχω φτάσει 3 φορές στην 130-150 σελίδα και κάτι με ενοχλει, με εκνευριζει και μου προκαλεί αμηχανία κάπως. :ντροπή:

Αντιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο τη θεματολογία του νήματος, αγόρασα σε υπερβολικά πολυαγαπημένο πρόσωπο
like στα υπολοιπα και στον ενθουσιασμό σου!!

[...] στων εκδόσεων scripta, που μου αρεσουν πάρα πολύ, [...] ιδια μετάφραση με αυτή του Μεταιχμιου
Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για την έκδοση του Μεταίχμιου. Δεν έχω ψάξει της Scripta, που ομοίως μου αρέσει πολύ.

παιδαριώδες (;) / πομπώδες (;) στην αρχή, κάπως αφελες το κειμενο
Συμφωνώ με το αφελές. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που το διάβασα, θυμάμαι πάντως ότι κάτι δεν μου καθόταν καλά. Θα μου επιτρέψεις να σημειώσω πάντως φιλτάτη (και να παω να απλώσω το πλυντήριο) ότι ο τίτλος δημιουργεί πολύ υψηλές προσδοκίες για ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα, το οποίο τελικά δεν είναι και τόσο συναρπαστικό.
En toute cas, @Νικόλας Δε Κιντ να το διαβάσεις. Μην ακούς δυο πολύ σοφούς ανθρώπους ώριμης ηλικίας :χαχα:

ο τίτλος δημιουργεί πολύ υψηλές προσδοκίες για ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα, το οποίο τελικά δεν είναι και τόσο συναρπαστικό.
@ΜιΛάμπρος μόλις γέλασα με αληθινή ανακούφιση. :)
Πραγματικά, αυτό που γράφεις ειναι τόσο καθησυχαστικό γιατι, συχνά πυκνά, αισθανομαι είτε ηλίθια έιτε οτι αποκοιμιέμαι καπου στο ενδιάμεσο, με ανοιχτά τα μάτια και ενω πραγματι γυρίζω σελίδες..
@Νικόλας Δε Κιντ να το διαβάσεις, ναι!, για να μου πεις τελικά αν ειμαι ηλιθια ή απλώς αποκοιμιέμαι και διαβάζω ταυτόχρονα:χμ:.

Last edited: