Κακοποίηση ζώων

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
καλικάντζαρε, συμφωνώ μαζί σου ότι ο μέσος έλληνας σε ξεπερνάει :))

πωλίνα μου, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ''χιούμορ'' και στο ''χιουμοράκι'', που είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις. Εκτός των άλλων, το δεύτερο είναι πανεύκολο, ενώ το πρώτο μάλλον δύσκολο. Να το τοποθετήσω διαφορετικά ; το πρώτο είναι πηγαίο, το δεύτερο είναι ... ''πυγαίο''.
Καμμιά παρεξήγηση πάντως, και με κανέναν, όνεστλυ. Άν επιμένω τόσο στο τόπικ αυτό, είναι διότι θεωρώ ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στη φύση της χώρας τους, στην υγεία τους και στα ήθη τους, άν κατανάλωναν λιγότερο κρέας.
 
Κι όμως σύμφωνα με αυτό το άρθρο οι Έλληνες δεν καταναλώνουν πολύ κρέας (κιλό/άτομο) σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως...

Επίσης το ότι υπάρχουν ακόμα κάποια ζώα όπως οι αγελάδες, οι κότες, τα γουρουνάκια οφείλεται στο ότι ο άνθρωπος τα εκτρέφει. Αλλιώς μπορεί και να είχαν εξαφανιστεί!!!
Άρα η σαρκοφαγία βοηθάει τουλαχιστον στην διατήρηση της πανίδας!!! :)

Και για να τελειώσουμε κάπου εδώ, ο συλλογισμός τρώω σουβλάκι= μισώ τα ζώα μάλλον είναι άκυρος.

Όμως δεν θα σου χαλάσω το χατήρι Τόστο... Αύριο που θα παραγγείλω γύρους ότι περισσέψει θα το δώσω στο σκυλάκι μας !! Δύο σε ένα!!

ΥΓ: Δεν θέλω να σε εμπλέξω με την δομή των πρωτεϊνών και τα οριακά αμινοξέα, διότι κα ιθα σε μπερδέψω αλλά και το νήμα θα βαρύνει απότομα!! Σαν να έχεις φάει λαγό στιφάδο...
 
καλικάντζαρε, συμφωνώ μαζί σου ότι ο μέσος έλληνας σε ξεπερνάει :))
Δεν χρειαζόταν να φέρεις παράδειγμα, κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσες με τον όρο "χιουμοράκι"! :)

Περιμένω διευκρινήσεις από την Ευα για το που θα κατευθυνθεί η συζήτηση, εκτός κι αν ο σκοπός ήταν να φτάσουμε σε χορτοφαγίαVSκρεατοφαγία.
 
Μετά από αυτά εγώ υποθέτω ότι ο Τοστογιέφσκι είναι χωρίς ζαμπόν...

Ακόμα η διάκριση (καλό) χιούμορ/(κακό) χιούμοράκι για τον καθένα μας είναι πολύ απλή: Καλό Χιούμορ (το δικό μου, το κάθε δικό μου) κακό χιουμοράκι το χιουμοράκι του μέσου άλλου (του κάθε μέσου άλλου γιατί φυσικά ο κάθε μέσος εγώ είναι ανώτερος του μέσου άλλου)

Τέλος καλά παίρνετε εσείς πρωτεΐνες από την φασολάδα αλλά μην μου κλαίτε μετά για το φαινόμενο του θερμοκηπίου...
 
όχι, πωλίνα, το θέμα δέν είναι ''χορτοφαγία κατά κρεωφαγίας'', αλλά ''μέτρου κατά άγαν''. Γυρίζοντας προς τα πίσω, βλέπω ότι εγώ με αυτή την απλή ιδέα και την κατάχρησή της στο συγκεκριμένο τομέα συνεισέφερα στο τόπικ αυτό, πυροδοτώντας μιά ολόκληρη συζήτηση, ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

τη βασική δομή των πρωτεΪνών την ξέρω πολύ καλά, φίλε νίκολας ΄ τα ''οριακά'' αμινοξέα πάλι, όχι ! αλλά και δέν με απασχολεί, οπότε όντως μή με μπερδέψεις, ευχαριστώ ! Απ' όσο κατάλαβα, συμφωνούμε ότι το ποσό πρωτεϊνών ανά άτομο ανα ημέρα είναι πολύ μικρό. Δέν με ενδιαφέρει να συζητήσω κάτι άλλο, αφού συμφωνούμε !

κόρτε, σε τί διαφωνείς με την κεντρική αυτή ιδέα της ''κατάχρησης'' και της ''υπερβολής'' ; Δέν είναι απαραίτητο να ταυτίζεις εμένα με την ιδέα που εκφράζω ! Μπορείς πολύ καλά να αποστρέφεσαι ένα συζητητή, και όμως να συμφωνείς μαζί του σε κάτι. Έχω την αίσθηση ότι ότι επι του πρακτέου δέν διαφωνείς (βέβαια, ενδέχεται να πέφτω κι έξω).
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top