Καλημέρα

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Γεια σας. Διαβάζω λογοτεχνία (και όχι μόνο) από το 1987 (φυσικά ξεκίνησα από Βερν) οπότε όταν χθες που προτάθηκε να επισκεφτώ το φόρουμ σας δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ ιδιαίτερα για να αποδεχτώ την πρόσκληση. Νομίζω ότι θα γίνω θαμώνας, μόνο που θα πρέπει να δείξετε κατανόηση στην ορθογραφία μου

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Καλωσόρισες και μην νοιάζεσαι για σκόρπια λάθη. Το περιεχόμενο έχει πάντα προτεραιότητα. :ναι:

(μια λύση, πάντως: γράφουμε στον κειμενογράφο και έπειτα αντιγραφή-επικόλληση ;) )

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Αυτός ο Βερν έχει αναθρέψει γενιές και γενιές βιβλιοφάγων! Καλώς ήρθες! :))))
Πάντως, νομίζω πως πλέον εκτοπίστηκε από την Ρόουλινγκ.. Κατά κάποιον τρόπο, καιρός ήταν. :)

Πάντως, νομίζω πως πλέον εκτοπίστηκε από την Ρόουλινγκ.. Κατά κάποιον τρόπο, καιρός ήταν. :)
Ο Χάρι Πότερ είναι δημοφιλής στη νέα γενιά (και όχι μόνο, και οι 30ριδες μια χαρά τα τσακίσαμε τα βιβλία του) δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα διαβάζεται με την ίδια αγάπη σε 40 χρόνια. Ο Κ. Σ. Λιούις (ο προηγούμενος εμπορικότερος νεανικός συγγραφέας) ήδη είναι ξεπερασμένος κατά τη γνώμη μου.

Σας ευχαριστώ όλους για την υποδοχή!

Καλώς όρισες!
Κι εγώ από Βερν ξεκίνησα. Θυμάμαι κάποια στιγμή όταν πήγαινα δημοτικό να είμαι με τον μπαμπά μου στο σούπερ μάρκετ και να του ζητάω να μου αγοράσει το "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα" αντί για σοκολάτα. :))))

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Καλώς όρισες Κόρτο Μαλτέζε :) Δεν έχω διαβάσει Βερν και γενικά έχω μικρή επαφή. Είχα ξεκινήσει μικρή τις "20.000 λεύγες" που αγαπούσαν οι γονείς μου, όμως δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον. Παρακολουθούσα, όμως, φανατικά αυτό το παιδικό! Κορυφαίους στην παιδική λογοτεχνία θεωρώ τους Έντε (η Μόμο, Ιστορία Χωρίς Τέλος) και Νταλ (Ματίλντα, ο Τσάρλι και ο Εργοστάσιο Σοκολάτας, ΜΦΓ, Μάγισσες), και πλέον Ρόουλινγκ.
Εγώ δεν έχω διαβάσει κανένα Χάρυ Πότερ γιατί έχω δει τις ταινίες! :)))
Έκατσα κι είδα τις 3 πρώτες, και δεν είχαν σχέση με τα βιβλία, ειδικά η τρίτη. Τα βιβλία είναι πολύ όμορφα και αξίζουν τον κόπο.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Δεν το είπα υποτιμητικά προς τον Βερν. Κι εγώ με Βερν μεγάλωσα και τον αγαπώ. Απλά τόσα χρόοοοοοονια θα περίμενε κανείς να βγει και κάποιο άλλο πελώριο μέγεθος κι επιτέλους σήμερα φαίνεται πως αυτό συνέβη με την Ρόουλινγκ.

Επίσης, πιστεύω πως η σημερινή νεολαία διαβάζει (και βλέπει) περισσότερο τον Χάρη Πότερ και λιγότερο τον Βερν και από αυτήν την άποψη είπα πως εκτοπίστηκε. Εκτοπίστηκε δηλ. από την πρωτοκαθεδρία.

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.