Καλλιστεία βιβλίων!

Σίγουρα έχετε βιβλία που αγαπάτε να διαβάζετε λόγω του περιεχομένου τους, μα σίγουρα έχετε στην κατοχή σας και βιβλία που θα σας έφτανε και μόνο... να κοιτάζετε! :))) Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά έξοχα παραδείγματα διακόσμησης εξώφυλλων που είναι πραγματικά έργα τέχνης! Άλλα είναι πανέμορφα μέσα στην πληθωρικότητά τους και άλλα μαγευτικά με τα αφαιρετικά τους σχέδια. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχουν τα βιβλία του Μαχφούζ με τα αραβουργήματά τους.
Πολύ μου αρέσουν επίσης και μερικές εκδόσεις της Penguin Classics, όπως αυτή εδώ η έκδοση της "Περηφάνειας και Προκατάληψης" που απέκτησα πρόσφατα και ξετρελάθηκα! :γιούπι:
Ελληνόγλωσσα ή ξενόγλωσσα, ασπρόμαυρα ή έγχρωμα, περιμένω τα δικά σας πανέμορφα αποκτήματα! :γιούπι:
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Το πιο όμορφο βιβλίο που υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, είναι η Ιστορία Χωρίς Τέλος του Μίχαελ Έντε. Το εξώφυλλο της παλιάς έκδοσης δεν είναι σπουδαίο, όμως το καινούριο είναι πανέμορφο:΅Πρόκειται για βιβλίο μέσα σε βιβλίο. Διαβάζουμε δηλαδή ένα βιβλίο που διαβάζει ο ήρωας του βιβλίου. Το βιβλίο αυτό έχει αυτή τη μορφή (έτσι ήταν και στην ταινία):Τι δεν θα 'δινα για μια τέτοια έκδοση!

Όμως δεν είναι μόνο έξω όμορφο. Η γραμματοσειρά είναι κόκκινη (ο κόσμος του βιβλίου) ή πράσινη (ο κόσμος του βιβλίου μέσα στο βιβλίο), ενώ κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από μια εικόνα που προϊδεάζει για το περιεχόμενό του:Όμως αυτό το βιβλίο δεν έχει μόνο εξωτερική ομορφιά. Είναι το ωραιότερο παραμύθι που υπάρχει :γιούπι:
 
Ω! Τι κουκλίστικο θέμα έβαλε η Γαληνοτάτη; Τώρα το είδα που έκανε ανάρτηση η Ίζι.
Αν κατάλαβα καλά, μπορούμε να βάλουμε βιβλία με όμορφο εξώφυλλο, και βιβλία που έχουμε;
(θέλω να πιστεύω πως κι εδώ ισχύει το: ό,τι είναι όμορφο δεν είναι και ακριβό).

Σημ. Άσε δε που μπορούμε να κάνουμε κι εδώ καλλιστεία βιβλίου (π.χ. Διαγωνισμός ομορφιάς: Βιβλίο 2014, και ο νικητής θα έχει έπαθλο ένα βιβλίο).
 
Last edited:
Χοχο χο ναι ναι. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη χοχο χο

(ψάχνω για όμορφα βιβλία και βλέπω κάτι κουκουρούκου στα ράφια).
 
Ίζι το βιβλίο είναι υπέροχο!!! :αργκ: Πολύ ζηλεύω! :)))

Στρατή, το όμορφο είναι πάντα υποκειμενικό. Απλά βάλε τα εξώφυλλα που σου κάνουν κλικ. :ναι:
 
Γαληνοτάτη καλησπέρα.
Τόσες και τόσες μέρες, και βδομάδες, χρειάστηκαν για να καταλάβω πως έχω μόνο άσχημα βιβλία...
Σήμερα είδα, σε μικρό βιβλιοπωλείο, κάτι που έχω ξεχασμένο.

«Χ-ΑΡΧΕΙΑ uncensored», Τάκης Σπυρόπουλος, εκδόσεις: Ρακοσυλλέκτης.

 
Εμένα το αγαπημένο-αγαπημένο εξώφυλλο από όσα βιβλία έχω, είναι αυτό.."Η Αλίκη στη χώρα των ψεμμάτων"
Απλά το υπεραγαπώ. :γιούπι:

 
Σημ. Υπέροχη Λούση καλησπέρα. Καλά θυμάμαι; Σε είχα ρωτήσει πριν μήνες για το βιβλίο (είχες πει γι' αυτό). Το έχω σε λίστα.
Φιλενάδα, το θέλω.
 
Σημ. Υπέροχη Λούση καλησπέρα. Καλά θυμάμαι; Σε είχα ρωτήσει πριν μήνες για το βιβλίο (είχες πει γι' αυτό). Το έχω σε λίστα.
Φιλενάδα, το θέλω.
Καλησπέρα φίλτατε Στρατή. Συγχώρεσε με αλλά εγώ δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό που μου λες, όπως καταλαβαίνεις ένα μυαλό έχω χειμώνα καλοκαίρι όποτε όσο να ναι ξεχνάω και εγώ μερικά πράγματα.
Μερικά βιβλία που έχω άνετα θα τα έδινα/πουλούσα/αντάλλαζα αλλά αυτό δυστυχώς για σένα δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Γιατί δεν το αγοράζεις;
 
Ναι, θα το πάρω, είναι στο πρόγραμμα,
απλώς, η λίστα είναι μεγάλη και με πλοκάμια.
(θυμάμαι βρε και τι μου είχες πει, για γυναικεία βιβλία κ.λπ. κ.λπ. / σε νίκησα)
 
Αρκετά καλή επιλογή! Θα το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου πραγματικά. Ασε έχω και εγώ μια σχετικά μεγάλη λίστα με βιβλία και δεν ξέρω ποιο το πρωτοπάρω, πάντως για την ώρα κανένα (βλ. πανελλήνιες). Μερικά από τα βιβλία που είναι στη λίστα πιθανότατα να βγουν διότι με τον καιρό αλλάζω και γούστο στο τι θέλω να διαβάσω. Χμ, ούτε και αυτό που λέει κάτι πάντως.. ίσως να στο είχα πει όταν είχα πρώτο γίνει μέλος. Οπως και να χει έχεις καλή μνήμη.
 
Σοκολάτα το μυστικό.
Όταν τους τσακίσεις στις Πανελλήνιες, θέλω πάστα σε σχήμα ποντικάκι.
 
Αγαπάμε σοκολάτα, πάντα λειτουργεί.
Αν τους σκίσω και αν το θυμάμαι μέχρι τότε, θα έχεις. :χαχα:
 
Ας βάλω και εγώ μερικά που μου ήρθαν στο μυαλό...
Όλα είναι από τις εκδόσεις Πλατύπους.

Το τσίρκο της νύχτας-Erin MorgensternΠρόγονος-Σκοτ ΣίγκλερΔαιμονικές μηχανές-Cassandra ClareΠροφητεία των Αδερφων-Μισέλ ΖινκΑσυνήθιστα παιδιά- Ράνσομ ΡιγκςΤο δάσος με τα χέρια και τα δόντια- Carrie Ryan

 
Μόλις έβγαλα μια φωτογραφία από το πιο εντυπωσιακό εξώφυλλο βιβλίου που έχω στην κατοχή μου... και έχω διαβάσει! :))))

Σε προδιαθέτει απολύτως για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. ;)

 


Ένα πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο εξωφυλλο !!Νομιζω οτι όποιος έχει διαβάσει τον ''Τρυποκάρυδο'' του Τομ Ρόμπινς δεν ξεχνά ποτέ το εξώφυλλό του και φυσικά ούτε το περιεχόμενό του!!:ναι:
 
Top